от GKrIvan » 26 Фев 2010, 03:04
Не казвам,че нищо не сте направили,браво на вас но ето ви малко кратък размисъл и продължение на нещата които би трябвало да направите поне според мен ,е може и да греша де но ваша е волята какво ще направите след това.
НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ
ДА ПОМОГНЕМ НА ДЕЦАТА ЧИИТО РОДИТЕЛИ ЗАГИНАХА ЗА НАС
Колеги,не съм точно в час с нещата но поне така ги виждам и разбирам самият аз,може да помогнете със съвети да се доразвият нещата за да излезе нещо добро,защото аз съм погребвал колеги,носил съм подаръци на деца и знам какво е чувството.Нека всеки един в това министерство се почувства съпричастен и да помогне с каквото може.
Предлагам Ви да се направи общонационална кампания за набиране средства за деца на загинали служители на МВР с цел подпомагането и,може да се доразвие мисълта за даване стипендии за обучение в АМВР на приети деца на загинали служители.
По принцип в края на май месец всяка година във всяко ОД на МВР се провеждат турнири по футбол,волейбол,стрелба индивидуално и отборно,на места и тенис на маса. В тази връзка провеждане на преговори първо с президенство ,правителство за избиране лица и водещ на кампанията.Предполагам,че в случаят ще се включат Президента,Министъра на ВР и Министър Председателят – предполагам с основно лице президента като неутрална уж фигура,но в зависимост от политическата обстановка на всички ни е ясно желанието на ББ и ЦЦ за медиини изяви да и се остави те да преценят за да не слагат пръти в колелото .
Цел провеждане на общонационална кампания -събиране на средства за деца на загинали служители.
Методи за постигане на целта
Изпращане писма до всяка една федерация БСФС,БФВ стрелба и тенис на маса,не навсякъде ще има тенис на маса но поне там където има да има примерно преди мачовете на служителите демонстрационни турнири или мачове на известни хора от тези среди за повишаване на интереса.След провеждане на преговорите с БСФС евентуално преди мачовете на служителите да има приятелски мачове ва отборите от първенството,макар и на малки вратички ,макар и някакви намалени полувремена по 20 м. Примерно,просто за привличане на публика,слагане на касички на входните врати,допълнително вътре,допълнително от служителите които иска ,да си заплатят участието, срещ ите са в близост до родните места ,обикновенно се играят 2-3 мача,по 5 лв. На човек се пада по 15 лв.,поносима сума за всеки един,където могат дружествата по местта да поемат нещо от техните каси,да се ангажират и другите синдикати да помагат в този случай и те ако имате желание,тук не става въпрос за противоборство на идей а става дума за деца,всяка помощ е добре дошла. По места всеки от служителите познава някой от футболните хора,във всяко село дето се вика има отбор,могат да се подсигурат такива срещи,особено след като има одобрението на БФС и самите те разпоредят,за тях това е и реклама и ще се включат според мен.Когато има волейболни срещи а то са малко градовете в които има такива отбори пак по същият принцип може нещо да се направи в тази насока,за стрелковите турнири,да се продължат в насока ОДП – МВР,да се привлекат Н.Матова,беше служител в МВР,чрез В.Лечева клуб Нове и други такива да се организират турнири,по места в градовете да се организират градски турнири по стрелба, канят се съд прокуратура,община, следствие,затвори,армия където има,е ръководният състав де,може биизнесмени,МВР да поеме поне патроните и оръжието,не е голяма сума,все пак нещо трябва и да се заплати,но загиналите служители заслужават поне това, а да се сложи такса примерно за участие която да отива за децата,да се направи като благотворителни срещи,има хора дето ще се включат заради пиара,Да се разпратят писма по всички големи фирми с покани за участие в турнирите по стрелба,там и е слабостта.Ако ви се разправя, съдействие от ББ за турнир по тенис за фирми,медии,свободни отбори ,същото важи и за печелившият отбор от МВР в различните турнири за общ турнир с тях.Просто въпрос на избор и възможностти за организиране. Избиране на подходящи дати в календара на първенството след консултация със съответните федерации.
Най важната цел, намиране на лица на кампанията,независимо от това в коя област на общественият живот се намират но да са широщо известни сред хората и които безвъзмездно да я рекламират ,с включване на отбори примерно на медиите в турнирите те сами ще дадат реклама без пари за да рекламират тях си, избиране на конкретен човек които да се занимава единствено и конкретно с това нещо по въпросите за организацията и реализацията на турнирите,като съответно му се определят и няколко помощника.Приемане на конкретни точки и решения от УС за последващи действия .Докладване пред УС на всяко заседание за хода на организацията,съответно извършване проверка на извършеното-В хода на изграждане на организацията на нещата да бъдат плътно изпозвани в организацията на нещата председателите на МД на ниво РУ и ОД,както и отговорниците по области.
Набирайки сила след първо такова мероприятие,а може и веднага след приемане на решение за провеждане на такива турнири от УС на СФС МВР да излязат с предложение към всички синдикални организации на полицейски структури в ЕС за провеждане на турнир на победителите в отделните турнири от отделните страни пак с благотворителна цел, срещите да се провеждат пролет и есен във всеки вид и по страни и общ турнир,да се провеждат всяка среща пролет и есен в различни страни и парите да отиват за децата от конкретната страна домакин,навсякъде има слугители на реда загинали по време на изпълнение на служебните си задължения.Отделно от събраните средства ще се постигне и стимул служителите на самото МВР да поддддържат добра форма и кондиция за да се представят добре на турнирите,това ще допринесе и за добрата физическата подготовка на служителите в МВР,ще доведе и до заинтересованост на самото общество към МВР,както и към проблемите в самото министерство.
Ето ви малко кратки размисли,който може да допълни с нещо ,УС да прегледа нещата и да излезе с конкретно решение,могат ли,ще се нагърбят ли,ще поемат ли отговорността за такова нелеко мероприятие.Всичко от тук натам е в техните ръце.
МЛАД ПЕНСИОНЕР