ROBOCOP написа:Кандидатствах във ВИПОНД през 2000г. издържах физическия изпит на който да вметна имаше еднин кандидат-шишко, който не можа да издържи първата дисциплина/ да отбележа, че когато не издържиш примерно на лицеви опори 40бр. си скъсан на изпита и отпадаш/ се върна и на набирания 8бр. и въобще се пробва на всички дисциплини и не можа да изпълни нито една в необходимите бройки, но за сметка на това имаше скъсани момчета на мяколко от дисциплините, но нашето момче не само, че не бе скъсан ,но и накрая бе сред издържалите кандидати и продължи на следващия изпит по Български език. После разбрах, че баща му бил Полковник , който се разхождаше във ВИПОНД като у тях си. Така аз след като издържах физическия издържах и изпитите по Български и История и останах единствен кандидат от Варна, не бях приет уви. После дочух от други кадидати за суми гарантиращи прием във ВИПОНД /нищо доказано, но около 6000лв./
Същата тази 2000 година и аз кандидатствах в тогавашния ВИПОНД.Мен ме скъсаха на скока на дължина,който се провеждаше в една спортна зала и се скачаше на една гумена пътека ,която доста се хлъзгаше върху паркета.Е заради хлъзгането при приземяването се подпрях с ръце и понеже се зачитало и това къде е пъвата допирна точка ме отрязаха,но преди мен имаше едно момче,което незнам откъде беше(в този ден изпитваха кандидати от Пазарджик ,София и Кърджали)но го накараха да скочи 3 пъти докъто постигне желания резултат .Това ми беше първия и последен опит за ВИПОНД.