Темата на Рънърса

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Темата на Рънърса

Мнениеот BLACKJ » 25 Яну 2010, 19:59

Ай тук съ и яс баси пузнайти ма де www.snimka.bg/?album%3Baid=46295%3Bold=1 :lol:
"Живей Днес,защото Вчера няма да се върне,а Утре може и да няма!!!"
НЕ СЪМ ОТ ВЧЕРА!!!

http://www.vbox7.com/play:9fb723f4 - в памет на загиналите колеги
ОЧАРОВАНИЕТО ОТ ЗНАНИЕТО Е В НЕЗНАНИЕТО!!!
Аватар
BLACKJ
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Рънърса » 25 Яну 2010, 21:01

inana написа:
BLACKJ написа:Ни фидоф кяде беши скандалисиран афратаря ми у вътришниу форум,ма да снайш,чи тоя пес умре,фана гу жуотинскътъ ифтанасия :lol: и вечи нема гу фидиш... :lol:

Оф бееее, sorry! I forgot да спомена, чи стааше въпрос за ъвътара на Рън... Дано мъ извиниж... Инъчи язък за песа. Туй ифтаназията страшна болест.На кумшията от горния итаж от туй му измряха хлебарките...:(

къф пес? за прускубаниа ли стаа вапроз?
Полицай
Полицай

Мнениеот osata » 25 Яну 2010, 21:03

Рънърса написа:
къф пес? за прускубаниа ли стаа вапроз?

внимавай да не те чуе, че е докарал и родата :mrgreen:

Изображение
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот slaron » 25 Яну 2010, 21:33

BLACKJ написа:Ай тук съ и яс баси пузнайти ма де http://www.snimka.bg/?album%3Baid=46295%3Bold=1 :lol:

:? :roll: Тоя, дет` е най-левент... :roll:
Няма бивши ченгета...
http://vbox7.com/play:2f27141b
Аватар
slaron
MASTER

Мнениеот inana » 25 Яну 2010, 22:00

slaron написа::shock: :cry: :cry: Въъй, горкинките хайванчета! :? Лелеее! Гулема скръб ше да е било! :cry: :(

Ку страдаш зарад хлебарките, да знайш - има за к`во... :( Таквиз очарователни гадинки... Пугребахми ги зад блока в индивидуални гробове...
Само Господ може да ми бъде съдник.
eat you alive
inana
Полицай
Полицай

Мнениеот Куче » 25 Яну 2010, 22:20

BLACKJ написа:Ай тук съ и яс баси пузнайти ма де http://www.snimka.bg/?album%3Baid=46295%3Bold=1 :lol:

Пузнах та батка! Оня с фуражката... :lol:
Аватар
Куче
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот BLACKJ » 25 Яну 2010, 22:54

Куче написа:

Пузнах та батка! Оня с фуражката... :lol:

Яфнуй тас гътанка ва усори баси,ся трявба да пуиснява за по разшерента пувлика кажувам от левуту прустранстино времеви кунтинуум на къмту деснуту сми 1 -ву - яс;,.2 - ри Лъчу ут Руси и 3 -иот е ГКриван - младътъ пенция баси :lol:
"Живей Днес,защото Вчера няма да се върне,а Утре може и да няма!!!"
НЕ СЪМ ОТ ВЧЕРА!!!

http://www.vbox7.com/play:9fb723f4 - в памет на загиналите колеги
ОЧАРОВАНИЕТО ОТ ЗНАНИЕТО Е В НЕЗНАНИЕТО!!!
Аватар
BLACKJ
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Рънърса » 26 Яну 2010, 19:32

тва са обештаните сабшениа за сир Хумпхрей

топла са с въглишта, с брекети.са са ми дукарали едни мноо иаки.тселуту селу убгазиавам,пушат ка кумина на кремикувтси.тес брикети са с истекъл срог на годноз, и са развалени.били са ф некву пумештение с тетш на неква киселина и са са накиснали.нестига че пушат а и многу пепел устават,нема каде да фърлям пепелта и е метам на улитсу де минавам с мъгарето.преди са топлиф с олиу, ма ногу сажди зе да фърга кумино, тъка са беше зътлятшил сас саждо, тше кат затворим вратато у холо, ут унфа къпаче да са тшисти кумино фърла сажди пу пода, и връз закатшалката де му стуи пъмуклиита
-------------------------------------------------------------------------------------------
Втшера Бокс ми зъдаде вапрос с кото ме фърли ф размисли ка са жевотните ф тоз стут.Та сноште ходих да глеам кък са топлят ко ставя с тех,ка са тшуствад. Ут пруведените ми научни наблиодениа варху пуставениа казуз на Бокс, жевотните са топлиат взаимну, скупштват са и чрез дишане утоплиат пумештението. колкуто е по-големо по трудно става,колкот по малку тълкуз по барзу са утоплиа,убу е и да са иали дрът фасул, боп,лешта ил другу такоа де са пърди ут негу, и ас са тшуда ут де идва тас прикаска "кон боп яде ли?" са кат са замисла ут тес газуве не е ли упасну да са штрака със зъпалка ил кирбид да палиа сфещт. Бощкс дано да сам задувулир лиубупидствуто ти .
-------------------------------------------------------------------------------------------
Тос стут е многу вреден. Сношти ут студа зъмръзнал кабялите и немах интертен.искаф да пиаш у ваншно форомо.Ма у т студ сигур инфуто де са дфижи пу кабяла напрет - назат зъмръзналу и не мое стигне ду конпатара не моа да спраштам сапштение, затва ше питам дустафтшика ми што не ходи да ръстрива кабялите с ръкиа и тшерен пепер?
Утдавняне сам писяал. Са тше ви раскажем у мото селу Гара Хитрину имяа оспели хора. Оспиал е кмету, шо он има къбинет на вторио еташ и има у кабянето хладилник шарен тевезилур сас дестямтсиомно оправляние.Има секрятерка с имя Джанка. Тат ас Джанка е с руся куса,ненам естествено ли ел са маже с некви буи с истекал строк на кумсуматсио. Та он е оспиал за мен шо ас ненам таквас вашна рабта и немам къбянет. Оспиал е и поп, шо он има праву да събуди селуто, кат бие къмбаната кугат си иска. Оспиал е и бръснаро, он има клуматик и сълон са стрижване, мен ма стрежи сека сетмитса. тои не е оспиал много шо салоно му е многу лошу убурудван. Турва си бел пениоар кат ръботи, има у салоно една маса с пет ръзлитшни столя, а столя де стрижи е ут чугун,бийдисван бела буиа. Онзи ден ходих да ма стрижва, батка умрех ут стут, вънка духа ветар,вътре същу, и стилисто пуснал клуматико да ухлажда, батка истина ми гърбя,нълъмя ми залепнахо на пода с лет,требеше със секачо и тшук да гу утлепям.то нема прублем пода му е ут музайка и утгоре ненам мукет ли е или вълня интересни шарки. Туи са оспелите хора пу мойо краи. Има и други де са бугати, имат къщи с висото оградо,не моем да видим ко имат ватре.един пат се пробах и ма охапа едно кутше по кръка, ветеринара ме ши с корда, шо немал къпрон.
игра на думи. замисляла ли си се как ше изглежда името ти ако смениш първата букфа с букфата Ш, Ч или пък Г, как ше изглежда името ти, примерну Шасил, Гасил, Гаско. Шорис, шчела-шълк, Гънърса.
З Г тотшката, тас тотшка наи лесно се намирва с багет, за слутшая моеш да ползваш кон, ут шах расбира са. турваш фегурката и с ходовете на коня е намираш - тои ходи саму на Г /G/ .
лифстил- и ас са праих на гулиам разбиратш кунпиутарджиа пу скупето, и един ден се пръкна неква дама и зе да ми пише некви сабштениа,за тва-унва. ас нали сам прос ма с лифстил и зех да си пиша с неиа,ма на енглиж.бля-бла цела седимтса дъра-бъра,и накраиа се указа че сам флертивал с бот. инана тува е отговора на вапроса ти вчера...
не ми касваите ретсептя за сарми,минялата гудиня бех на гости,и думакинята беше напраила едни сарми,ма толкуз гулеми по кило сигур беха,с 1сарма се наяшдаш и преяшдаж,таината била че от 1зелкя и 1пакят урис ставяли 2сарми,листятя се зашивали с кунетс за да се пулучил квадрад с размери 50см.на 50см. Пуставят се двете сърми в тенжера,аку са повече ше требе къзан-ут унес де са праи курбан, и се затискят с нешту тешку примерну акумулатур ил три четири павета в мрежеста чанта/де пазаруваме с неиа/ и се вари. дави е фкузно
не нема да питам за куприва и спънак, а за следните ретсептия за новя гудинка
лозуви сърми - пълнени с урис лиуспи ут грозд.
пълняни кестяни сас смлян нахут
трошиа от репички
десерт - ошаф от зелени дренки
надяница от офче и козя мясо
тшудя са дал ти пудара пъзял - тва са многу уплетяни медни житшки на топка с възли за расплитяне да си трениряш нервята в кунплект цеде с некулку епязода на серяла змиорката на блеик.
харесвям стари гратски песня,имам плотши,пукскам си ги тшесту ветшер на гръмуфоня кат имям настоение.сноштя си ги пуснах ,што ми станя приатну ут тшата пу скупе с един готян чивек.
дедо колета,ас иксам клявиатура да ми дунесеж, са тше ви обиасниае што.бех зи взял едни кукошки да глеам у дворо,уш ми ги дадуха за убави,ма не пурасняха как требе,станаха едни таквис жилави и дребни.утгоря на свичко много злобни и иадаха всичко. две ут тех вляаха у стаята де ми е конмпиутаро и искалваха тсифрята на клявиатурато.глятна копчятата ут едно ду пет.беше ма жал да ги колиа,и требеше да тшакам да сваршат рабтата на исхуда.нема батка,кви вуденитшки имят тес кукошки,никаф зиан не дават, ситшку смилят. кату и да е,изделках от коркуви тапи пет ботончетя и ги пъфнах у дупкята.ну зъбрайф ки синвултшета беха нат тсифрята.утидуф ду саседя да видя негувата клявиатура кфи симвули имя. кат утидуф кукошките ми му бехя искалвали и негувата, ма тселата, саму 1 коптшя имаше -тва дългуто, што не е мугля да гу глатня, и даш и крушкята беха искалваля.врътам се у наз ко да вида, прекаснали кабяла на клявиатура. решиф да гу снаддам с лустяркляма.резнах кабяла с ножя и ко да видя те едни житчкя кат кунетз и многу некаде дваесе житса.тсел ден си играх да ги прая,три реда клемя ми утидуха,стана тупуз тос кабял, ну за штастия работи. та така айе лека рабта.
Наи исвезнита чиветси у нашио краи са трима, парвиа е кметя,што он дава бесплатну налями ,вторио е вудупрувотчикя, што он мое спре вудата у село,третио е чевика кои спиря и пуска токя,вториа и третиа кат са убединят да спрат вудата и токо е лошу.За тва са извеснтни.
петите ги вземам секи месетсе на шмиргеля, праил съм си маскя на косата пу ретсептя ун форомо,праил сам си акупунктура - скотшиф тшисту гол у едно дере пълну с храстя шипкя, хвоини и куприва мисля имаше.сипвал съм у резервара на кулата вуда,да видя дал ша варви - ма спре и тсела седмятса ремонт што е дизял, даш сам си и правил спрафка да се вида как изглеждям
пробал сам секви рабти,режа си хлеба с ножофка, тенжерата ми ут джанта,постригвял сам са с лузарска ножетса,бръснял сам са с макятно ношче искаж ли да исбруиавам?

Втшера Матйаку ма е тарсил... зарад теп вляям тук. Виш са доста сам заед -глеам кукошкя,мъгяре,прътшуве и кузи. Потготвиам са за прасднитситя де идат.Онзи ден сам се кътшил на плевнята да упраа кермидитя че кат зъвали дъш, капе на гавата на мъгарято. капе му на ендо и сашто место -мешду ушите, уплешява хаивана бес бретом устана.са требе му присаждам вална, с ноитсата му пустригаф упашката,с вълнята ут там и секудно ляпило зех да е лепя пу гавата му,ма неуспиах на е залепя там,заляпи ми са пу рътсета. ко ли не праих да е мафна -у вуда се киснах, испрах ситшку у нас,пердетя,диваня,килими пътеки,мукет,искъпах ситшки животня и на съседите съшту не пада и на пада. целя сетмятся хода с козяне ут магаря пу ратсете си - наеш колку трудно се иаде?отслабнах 5 киля.бех и при бръсняра, он не иска да ми бръсне пръстите,каса ми тше с времето ша паднела.така е пада ма вече месец мина,оредя. един ден зех да тшета мъгарято, оно го сарби, ухапа ма, то тас вълна била с балхи и оно си пумислило сигур тше мота ръка е то. и тъка с тас вълня на ръкята и ухапан требеше да одя на дофтур, да ми бие инжикця против мъгаряшки биас. Он дофтур кат ме виде умре ут смех, а ас ут срам.
та да са върна на покрява, сега най новята мода е да имаш кунтакт с ток на тъваня, по стенитя не.вклиутшваж расклутинел у тавана и житсята виси до земята - многу е одобно. прекал сам така у плевнята,нал съм мудерен. ае чау че имам рабта.
Дубар ден
На мен ми влиае праил сам си нормялно,ма ногу ми никня окусмението,неснам ки мерки да зема,ситшку сам праил, и нема управиане, пробах с ъсфалт да са мажа и да дарпам, батка стана рабтата ма утиде една кърутса ъсфалт, ускубах са,но ми бешя трудно истшистването ут ъсфалтя, дукат са истшистя космята па пукараха. Бръсняра ми каса тше у града имяли неква мъшина дет за винаги мафала космята,утидоф у града, зеха да ги махат с некви игли,бодът ублатшват ко правиха исгуриа им машината, и устанах пулувината ускубан.
Одих и на косметиг,и он ма намаза с енда пастя, и ми каза - са ше траеш тсел ден за да укапе козяната,таквис сърбежи имах, едва истраях,кат са искапах паднаха космята,убатше туи мазило пумагало временну,а странитшниа ефегт не ми каза тше тас паста деиствала кът тор, тояст ситшку по две, дет е ималу 1 косям става 2 исбуиава и тсъфти,вешди мигли ситшку тсъфна.
Пак пу вапроса за лиубовта.Вии си мислите че немам тшувства, не е тъка,утонво са влиубиф на другиа ден в другу момитше касваше са Слифка,имету и не ут тува кот си мисляте, а от тува тше бъшта работил сас смет. Ветше бех зъбраил стафитката,тиа и бес туи кои ша е хъреса с тас джонга. Та Слифка не е бех забелиазал штод беше фатала вашки и беше устригана голя гава. /имя една пугуворка "Аку некуя жена е убава престави си е голя гава, и аку пак е убава знатши е кръсива/. Слифка беше убава, с нея пудходих с непупулиарни мерки палихме огън, мерихми си космята пу рътсете на кои са по дълги, виняги ме водеше,неснам кавка праише браснеше ли ги,стригваше ли ги ненам,ма имах кумплекси. Сега кату се замислия тиа беше парвата киату ма тсунка пу бузата,тофа беше нъграда ут ено састезание мешду нас.
Глава 17 ут гнигатя
Преди 22 гудине ми бешя парвата луибоф. Слутши се слотшаино. Туас бех на 11 гудинки,ходяф на селскуто отшилиште. Харесаф ендо мумитше ут саседнуто село касваше се Стафидка,ме не тше е исъфнала,тъи са е крастили. Но неснаих ко да напраиа за да му убарне вниманеи, мислиф дал не е пуканиа на гости ида и приснаиа тше е фахесвам ил да са правиа на ентересен за да ма хареза.и тъка решиф да са праиа на ентерезен. Ентересен ф унес временя уснатшава да са праиш на гулиам. и за да исглежтам гулиам парву са убраснах, всех браснатша на диаду ми,ма такаф зор видех тселиа са нариазах,указа са тше туи не билу ноф бръснатш, а стар, ут вуината дедо ми си гу пазил ут негувиа дедо кото пък гу полсвала нъкраиа баба му да си бели къртофите. каткто и да е, втаориа етаб беше да пуша,ма тсигари немаше,траваше да зема ут на диаду ми тсигари дунаф,тои сутрин кат стане у 4 тшаса си нарешдаше у поиаса пет пакяте дунаф,пали тсигара и ду краиа на дениа полсва огамчето от предишнята,тшувека живиа ду девендесе гудиня. беше невасмошно да зема ут негувите, тсигарки,но събирах фасувете,кат събрах дустатачно - исвадих им тиутиуна и требеше си праиа лола, да исглешдам кат херлок шолмз. Мисалта ме нъсотши внесто да праиа лола, да полсвам нешту гутово,исбора беше да зема оназ дохалка ут гаидата ил да полсвам сфирка с тобтше. избраф сфирка с тобтше коет беш грешниа исбур. и тъка обраснат и с лола сфирка трагнах кам тсентъра на селуто да тарса Стафидка. Като е видех, взеф да таптша сфиркята, ма грешката беше тше сам е натапкал с бъруд. ей батка тва кат грумна ми исгури тселуто литсе,вешди мигля,бретон,космяте у нуса, ситшкитя пискиул са упърля,а унуй тобче кад фръкна утсели Стафидка мешду утшите, са кат е видиа оште и стуи на тшелото белек, то не белек а нешту израстна там, некфа мъртфа кост, знам ли. Та тфа е парвата ми лиубоф - кратка огнена и с белези.
претпутшитам да управлиавам не карутса а магяретоа с кош ,кът маторите с кош.Вие видали ли сте такофя сауражание? не сте! претпулагам тше ште имя високя прухудимуз,моа се пробам с туи на офроут састезание . Снаите ли тше на моита кърутся имам теглитш.и таковане несте вишдали?дарпал сам с кърутсата валиак.
Тас пролят с мото магяре утидуф да му земя сено. натварих гу,ма туи мъгаря иаде малко. кат си тръгнаф пу ено время сприа и не ште да ходи. дарпах гу,бетах гу - неште.убадиф са на стодеведесеидве,то доде и тои за да дарпа ,бута,устата му утвариа,ко гледа ненам,тапчи гу пак сас сляма.оно плиуе.кат са запана неште да
Осмифка,зависи кавка е има пудиграватялна,ехидна,самудоволна, надменна,ерутитшна,перверсна. Вишдал съм хора де са осмихват и всаштност тсиврят.Спурет мен осмифката е тик саму при ората, некуи да вишдал животну да се осмихва.Друк е вапроза дал се хили. Хиленету е пулезну за костнята система...
има и ора дет искад да са осмихфан ма неискат,нмогу гросна глетка е гросната осмифка,бесзаба или с расвалени криви остри заби и тук там липсвашт,с лош дах, кашляшт дукату са осмихва, тос коиту са осмифха требе си пукаже забите,осмифкята сас стиснати остни не е истискна. има красиви осмивки. примяр - изиаште наведнаш един пакед слантшоглет сас шлиупкитя,давтшете сас свитшки заби,кату го глатнете, се осмихняте прет угледалуто и си виште осмифката,моше и да се снимате. ас сам си правил таквис снимкя,имам цел ълбум и три дивидита.
на ваз е лесну,иматя мудерни конпиутри, моиа е марка респром, тежи три тона,пударк ми е,натвариха гу с мутукар у камьон-съмусвал дет е карал преди туй вар, у нас си гу растварих с лябетка, расгледаф го и има нмого интяресна архитефтура рематси, валуве, има и иупи ез - на нафтя с ухлашданету и кунбинирану, с перка и ънтифрис чугунян радиатур,има нмогу ланпи,ут магязина купувам къшони, кат гу пусна и гасне усветлениу у селу.на моиа конпиутар уператсионата сестема е на некфи ленти с дупки на рола, и се сахраниавам у тшувал и къшон. ас немам пруплеми с вирузи, штод не мое са зарази лентята. утидух при един пруграмиз да ми напраи игра за конпа,и оня тсел месетс дуптши с едно шилу енди такивя ленти, батка пет килумерта хъртия исхаби за енда игра некаф пъзел.знаите ли кък са прай копие на тъквас игра? Тселиа ми таван е пален с игри.саму пруграмата кълкулатор е два тшувала, и с тос кълкулатур сметнаф тше аку исполсвам тас хъртиа кат туалетна, ша имам ду 2154гудина. Пуратшал сам на пруграмиза да му напраи тру пруграми парвата е интернят броузер,вторята скупе, третята е за писяне с трънслятур на думи и ше е крастя Рънпад, за тес пруграми ми искат един тон хъртия, и девендесе килуметря наилон. тос наилон билу нешту за угледала ли ко там неснам, сигур пруграмизите ша са углеждат.
и не саму, с неиа си смазвам лагярите на кърутсата, уплатнил сам прузортсите с маз,вметсу маджун, и ас кат пчелата готва с неиа, паржени тиквитшки,рибя,къртофи,габи ситшко коет ставя за паржене и панирвяне. даше и задошавам сас сфинкса маз., у фята наливям насякаде къде има капатшка тупена мас ,ма едим пат налиах у един боркан и кат пръсну у стъкльото маз - нема махане. Убавуту е че не прупуска вуда,за туи сам санирял каштата с мас наемаш си скеля и мажеж с метлята,ма лошуту е тше требве на пролят да са маха инъче грънясфа,катку стъна минялата гудина гръниаса и зе да мереши лошу ситшки бубулетшки измриаха ут смрадта,ма са зълепиха на каштята.кат е махнаф маста сасадети тсил месетс ут радус ма канеха на гости...
тува не свутши хитш тобре,слет время кът са уженя, на женя ми кък ште и касват Космиувитса ли,лошу,свутши утблаксвашто,пчела накяра ме та са замилсла сереонзо дал са женя и дъно женята ниама лошу имя ,на мян ми арезват мудерня имяня, неснам што са ма кръстли тъи космьо,треваше да е мудерну кат пу фиулмите Д.Триволта,Ъ. Пантераз,Пруз Валатсе,Р.Дерони,Т.Краз,М. Гипс и троги такива исвезтни.кат са замислиа и тшушдентситя имат странми имяна имъше енда песян космик гърл - туи сигур е брътшетката. Ха има по зле ут мен, примярну ветяряняра са касва Гьостер, бръзнариа Тръткю има и други ма не е за форомо.
ква е тас мода сътлитни тшинии, аз пак си напраиф си сатлитно курито, и мое ви кажя тше фатам ситшку, ма куритуто е ут унеиа кулитшки за пиасак и вар де са мъкне. глеам тше тшиниите има нешту де стъртши с неква тобка ли кое и излиса кабял ут там, и ас турнах и трипрътшки ърматура ут едни бигли ги исправих с тшука, и у краиа закътших един фенер с бътериа да святи,муншах кабял да гу зарешда и оште 1 кабил да гу свържвам с радиузапетаиката и тезевилура. са кат мине хекилоптер ил съмулед мое види де е каштата на космьио. Фатам радио хоризонд и с нетърпения тшакам да доде неделя да тшуя врямето за сетмитсята. и тезевилура фата радиукънали, праиа си стереу кат гу пускам зайно. ма един пат падна грамутевитса и тотшно моиту куриту утсели, ма аз снам и съм турнал курави бошони, нема житшки, направу съм гу напраил зднраф бошон вътре нема житшка е стуманена 6та струна ут на кмета контрабаса, батка тас струна е многу здрава прабвах да е скъсам с теслата,напрау е пудтби стаяна кат гребян, са с неиа тшеша мъгарято
указя се тше мъгарято не е болну. Барналу е уголяна житса с ток и са налектрезиралу, има едни трафупоз на пулету, и од там стъртшат некви житси може и да е гризал житсите,знам ли, ко дъфтши кат пъсе ма ша уживеи, тшуда са тос дофтур как расбара тше гу е удриалу ток за да оригвя, сигур и тои кат бара житсите уригля. претписа некви лекарства с електрулити да са расмагнетязирало, ас са тшуда што тселуто с пироня и козяната настрафнала, а по интярезното е тше дърпа карутсата без да е фпрегнату, даж кат минаф прес гаратя зе да дарпа и вагоняте с релсата батка, а ошде по интерезнуто е тше къд му закатших един гувурител ут телофна слошалка фата радиу хуризонт..
аку си ходим ф 14.00 тшаса ше му напраия пударак,ма не съм решил ко,то мъгаря на ко ша са зарадвя.. сетиф са ша гу искапиа, штод мръсну,ут какту гази у унаиа локф, ша распана маркутшите даж и с умекутител ша го натаркам, да му стане мекя козяната батка, вии са смеите ма знаите ли куга са стрижят мъгарятата, а снаите ли ко знатши "пърле"? тъи тше нема ништу лошу. После кат гу искапиа ша гу пудсушя
Другу ситшки са уплякват тше улитсите били с дубкя, у моиту селу нема дубки штод нема ъсвалд за да има дубка,саму на тсентара има ъсвалд, преди 6 гудини си напрайф едно мепесе с три гуми,триколка батка тва утпред е матор и узад диван с гуми устрани,утгоря има бритсенд, утпред си служих един наилом,ма кът завъли и ништу се не види,махнаф гу и турнах дуграмя двукатна дървена - оникалну. Наи трудну ми беше да гу карам, штод кат има дубка задалжителту влезаш у неиа - штод са три гуми ендата е у средата.
Монк, то туи твоиту мъгаре каф тсфиат е козяната му, што не гу изросиш, мото мъгаря нешту е бонлу,тсела тош оригвяше тшак каштата ми са раскляти и вудата сприа,толкус силну тше ми събори ситшки диули у дворо,и лестята сашто,сртах ма е дане е нешту зъразну и да го фата кравята, штод унас кат са итсепи не ми са мисли,минялата гудита така са изриаза тше искурени един орях,дубре тше беше кустелиф, то ас саму кустелифи оряхи сада, спетсиалну за мен сам пуратшал да ми напраият аграрите орях коиту да е ражда саму тшерупки, бес иадка.
мото мъгаре, дава вълня,то такаву пурода расте му козяната и ас е стрижя и е събирам у тшували, после е тшепкам и си праия кълбета за плетяне. интересну батка ма си е верну, давам на саседката да плете аку има время,инак ас плетъ с един шиш, ма тос шиш не е за плетяне, с негу си тшиста петшката. вкъшти путшти ситку е ут вълна - дрехи,тшурапи,шабки,ръкавитси,пукривалуто за тевезилора и луглоту, холувата гарнитора, диушека,въсглавнитси, удяла, килиму, пердета даж и хъвлиите са ми ут вълня,у кулата нал гу знаите фята дамаската да седялките,тъблото. напрау ситшку. е за туи многу ма е жал за негу.
Тува са глупузти,сфински гриб,птитши гриб, ша измислиат и рибешки,мъгарешки,кози гриб. Некои да е вишдал прасе да кашлия и с тенпература или пак кукошка да кашлиа с тенпература. тес ги засправиате другаде. литшно сам мерил на тенпературата на прътша ама не штод е фатал гриб, а тъка да знам кулку градуса развива. мушнаф му спиртумера и утшете четердесят и девяд градуса - висока ушити му гуриаха, сигур штод е беше ми изиал тшувала с тшерниа пипер. тъка че такъф гриб нема,тес медии прекалиават саму гриб та гриб, нека онзи Иоскел Къдринуф да утгувори колку градуся има прасету, и дал е вишдал и тшувал мисирка да кашлиа.
Дубро Отру на Сички ут форомо. На ко са радвям?на нмого рабти примярну- тше сам млат,тше носиа убаву име и тше немам имян ден. Радвям се сутрин кат са сабудиа тше сам жиф. Ратвам са тше прътша зъплуди кузата,тше плаштам малак данак за мъгарету плиус карутсата - 1 леф и тше не плаштам венетка,тше Софката е тук. и други дребни нештитса ме радвяд
и други тестуве сам праил - за тес препаради за пирне, зимети тшаршафа давате гу на куминутшсташна да гу прекара прес кумина два-три пати и аку са изперне знатш праха е тштитаф. имам тшуфтсфуту тше в тес прахуве турват тебешир. оште тшаршафите са ми тшерни, та с белина, та с нафта,бензинт, с кореслин, на кънала ги прах,не става батка не мое са исперне.ас затуи си тарса жена ут селу пирне.
па много ма драснат унес буквитшки де са движат утдолу на екрана адски бързо се едно е секретну батка,
Дубре Скиор,
и ас тъка пребирам са, селуту е ф облаг, сички гурат ваглишта брекити и мириши лошу, ма на улитсата вуда ногу, на саседа сетпичната иама е прилиала сичку и в акута.мъгарету не ште да плува, решавам ас да гу завържа и да гу дарпам,и тай кату сам иак успиавам да гу пренеся,приберам са слажам си думашните нълъми и утивам кам баниата, тиа е в другиа краи на дворя ведно с тулетнята да са къпа.тарса газувата ламба да е зъпаля и да вида ко става,нищту не става саму енда висолка виси ут маркутша ситшку замразналу кутшан стаалу. въреля утгоре си тои зъмръзнал,ут 200литря станал на 250,катко и да е ша са къпа сас сняк -руску капане-с метлата и стяг кат са искъпаф пуснаф радиозапетайката-ништу нема, некаф гувори за река Дунаф там некфи метри други такива размери дес са мерат с дървуделски метар,и пускам тевезилора опера тои фата три пруграми ма требва да зъгрее 10минути,прес тва време дука загреи си сипвам и ас кат Бобо ръкия ма смърт 80градоса с ънасон и турвам у тшашата унази висолка. нешту става утван утивам да вида -прътша са заклештил с една куза, и она врешти. не моат са утклештят. враштам са да вида дал е загрял тевезилора - браву загриал е ма ракиата са испарила а висолката седи у тшашата, сипвам нова и дебна. напалвам тсиганскуто лиубоф с кустилки ут празкови сушени - пчелата каза че стават и запалвам. и веднагя са враштам при ракиата дан е исветреи и пиа една глатка - вече сам стоплен, гъса лампата да праа икуномиа. сервирам си туршиа ут барамбал /мъгарешки тръни/ и глеам ко дават - боику въсилеф са праи на гърелуф, ставам утивам ду тв и смениам с путентсиуметъра ноф кънал - 2 минутки докат затсепи, ха - дават некви дет тънтсуват кат кутсиа кон на саседа,глеам на вида нешту голу женски - нема братше сичку е ублетшену кат ескемози, саму нусувети им са виждат ,расотшарован варта на третиа пуследен канал утнову тшакане и ко да вида пак тантсуват некви други кътъри. расучарован си слагам ушанката шала и лиагам на нара и заспивам с мисалта за утрешниа ден.
Нълъми с граифер - лифистиле
пу вапроса с нълъмите, нъпраил съм си 3 тшифта нълъми, парвите са ут корк,многу удопни са прес лиатуто мекитшки, вторитя са ут сартсевина на дап - е тес са оникални многу здрави са кат ритна желиазу или камак искри фъртшат, третити са ут едно дарво касва са "глаука" имаше едно тъкова и ас гу утсиакъх и си напраиф нълъми,посля са указа че туй дарво билу екзутитшно и ноги скъпу, искаха да ми земат къштата за два тшифта нълъми бре, та тес нълъми са зимни, прес зимата не са пързалиат праат кумтакт с леда, ас си слагам тшурапя и после ги намулвам, те затвя са 56нумер. Унтре ше си ги слягам ма първо ша ги безиросъм
вишдали ли сте мъзол прижки, ут нълъм?ил пък да съ запариат кръката. предимствуто е гулиама.
а тшашка с кунетс вишдали ли сте?
не виарвам ас не тес реклями, слушам онси ден, некаф шънпуан дет бил с тсемент, и си викам што да давям пъри за такифа мудерни каг моа сам да си гу приготва. Та служиф в моиа препарад де си миа кусата две лажитшки тсемент, и да видиш ко стана после батка, тва кат са вкутшани нема управиане, тселиа станах кат на оня иглулистнуто дървуту де гу утсеках. нема сресване и пустригване, сичку са тшупи гребяни ножитси.дубре че попа у селуто имаше дикс димантина беше си гу купил за покрива да си реже керемидете, та с тос дикс бръснария ма пострига. та не са заблушдаваите не им верваите тва унва, даш фкарали млекуто у вафлята...
и труги ряклами ма праат на лут, тес гуми зет спирала кулата.глупусти спирала у канафкята. ами унази дет некфи жаби скатшат и едно животну там полу мъгари полу заек дет скача немоа е расбрам ко обшто има жабята с мускетар. Ами тес дет спирали пърденето еспомязам - е ут тес по гулиама лажа нема- даш пробвах изиадох 1тендшера с дърт фъсул ,бес да му е смениана вудата и бес киснене напрау хрупаше, 3 глави тшесън бес хляп. после чакам да доде мумента, и кат дуде испих 2 блистера не пумага даже са усилва, батка нема спиране. дубре че беше събута и живеиа сам, а хубавуто е че утоплих къщата.
Прустамоли, там кфи беха унеиа хартии дет си ги слагад жените. ендо време са си слаали партсали и кунтси посля са ги периали на ръка, са лигутии крилтса и други такива израстатси.
е тва не мое се трае.
тва е ретсепта за пувишавяне на тонуза. Барбамал ил магарешки трън,неснам што му викат тъка,моиту мъгаре исобшто не ште го иаде.миналата гудина му набрах трииси чуваля с тръни,исушиф ги, ма неште туй мъгаре да ги иеаде, и са нъложи ас да ги иам,тсела зима иадух тръни, праих и тсигари, чаи, гиуветчета, питси, сълати, урдьоври,сърми с тръни,десерти,даже и туршиа си напраих ут тех.
Четуф в другята темя за сутсиалните предубифки,ма знам че кат пиша там фтшеяата ша ми истърка саупщенято,затова пиша тук
Ф моиту селу, Гара Хитрино, има един забулякор касва са Мутувилкув, штот машинята му за правене на дубкя у заба е с ремак и полсва едни истапени бургии за бетон ,един пат многу ма забулиа заб, и утидух при негу да ма прелгештвя. Чаках едим чаз, штот вадел катник на некаф кузел, и плунбирал клиун на петел. Кат ги упрай сестрата на забулякор ас и викам кака Клешти, штот винаги носи ф джубовяте си керпеден и лузарска ножитса. Кат ислезе да ма викна дофтура Мутувилкуф тселиа беше в кръф и са уплашиф,и са нъложи кака Клешти да исвади керпеденя.
Биуграфиа
прадиаду ми са е касвал Каратистю Глистюв и са е пракрастил на Каруц Каруцов штод са е сръмувал ут фъмилиата си. Уженил сае са прабаба ми Вълна Вълнарува,тъка, детету са гу крастили мумче Китяник и то са уженил за германка Мохер бабя ми. Та происхошдам от дарвото на семейстру РУНУ а ут там Рънърс,ае сас сдраве
Застудия- у сабута решф да си напраиа мудерну утупление. Зех три стари петшки ендата нафтува а дргата за дарва и тревбаше да ги преръбота -ут нафтувата да е нъпраа за дърва, а тас за дарва нафтува и енда ъкуморирашта,тъка изкормих нафтувата исвадих и къзантшету де са сапвя нафтъта и гу закуваф на стената. утрязаф ут лузарскъта праскатшка унас търба дет пръска и е мушнаф утдолу на къзантшету огънаф е и онси край дет пръска гу нафриах у дупката утгоре на петшката с дарва- и е гутова, у петшкат турнах енда купитшка да капе у неиа, а укулу неа наредиф тухли ут ъкуморирашта - дъ ъкумулира топлу. Напраиф е штод ше се топлиа с олиу вместу нафтя,имам един пуснад коиту има густилнитса и многу пържи с олиу и ми гу дава ефтинку. А тас петшка дет беше нафтува е гутова за дарва. е батки кат е запалиф къпака стана биал. Имам многу идеи за нъправи си сам, аку знаите баниата у двора кък ша е праиа ...
Полицай
Полицай

Мнениеот Sir Humphrey » 26 Яну 2010, 19:38

Златна душичка си ми ти!

:P :P :P
Аватар
Sir Humphrey
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот osata » 26 Яну 2010, 21:22