от frogman » 23 Яну 2010, 12:03
Благодаря,Lord !
Здравей,Даниела !...
Дани,категорично твърдя,че не си запозната с водолазните кахъри.Няма проблем,знам че няма откъде да знаеш...
Когато създадоха Водолазните групи,същите не разполагаха с почти никаква екипировка-на трима Водолази имаше два мокри костюма и два дихателни апарата.Изискванията към момчетата обаче са драконовски.Малко хора от ГЗ знаят на какви медицински тестове са подложени...например.Водолазите настояваха и настояваха за екипировка и условия за работа-молеха се ,писаха докладни и обяснения (понеже светите ни началници и досега не знаят какви са възможностите на Водолазните екипи )...Абе ходене по мъките ! Когато измислят някакъв цирк (ние така наричаме занятията ),отварят клетката на говедата-водолази (да,за такива ни имат ) и ги пускат на сцената-like a gladiators.Има овации-,шефитата се хилят и разправят на обществото к'ви сме способни и т.н.
След като цирка свърши-МАРШ В КЛЕТКАТА,ГОВЕДА-А-А...и започват светилата да се жалват как Водолазите пак искали нещо си...
Факт е обаче ,че тези момчета отстояха позициите си и получиха екипировка и статут.Всъщност водолазния статут в БГ е отдавна определен със закон.Трябваше само някой да го прочете и приспособи за условията на ГЗ.Е,най -накрая стана ! И това изкара наяве неприязънта на пенсионери-началници и мнозинство от колеги.Защото в БГ не се пита -не може ли и за нас,а-онези имат,защо и ние да нямаме !
'Ми 'щото професията ви я няма в класификатора -затова.Ама е по -лесно да плюеш,нали !
Това е в резюме.Затова и бях изненадан от топлите думи на човек от ГЗ...
Благодаря на малкото Хора ,коити през годините разбираха терзанията на Водолазите и бяха с тях !
Сега,ако тези екипи останат в новата система (съмнения поради обективни причини ),пак ще има ходене по мъките,заради неизяснените задачи и условия на труд.
Но...те са свикнали !!!
Кураж Водолази-ще успеем !!!