Моля за съвет

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Моля за съвет

Мнениеот Lord » 27 Мар 2012, 10:44

Наистина не сте ме разбрала. При физическият тормоз има доста институции, които могат да се намесят, при психическия тормоз принципно упражняващия го формално не нарушава никакви норми /закон или друго/ и в този случай няма друг, който да помогне, освен самия потърпевш. Въпрос на психика е, просто се казва край и толкова.
КОМИСАР

Мнениеот scofieldpb » 27 Мар 2012, 18:34

"Жена" разбирам Ви напълно за какво говорите.Моята сестра преди време имаше същия "филм" с един келеш,който по незнайни причини(не бивш) беше решил да си я следи навсякъде и по всяко време.Минахме през институциите и всичко,както си му е реда...но ефекта Вие сте го разбрала вече какъв е.В началато на поста Ви написах ( " някой да му натроши кокалите") и хората така да се каже скочиха срещу това,което е нормално-все пак такъв е форумът-тук сме хора,които защитаваме и пазим и сме против насилието под каквато и да е форма.Та може би тогава се изразих малко пресилено,сега Ви го казвам така-не се съмнявам,че сте интелегентна жена и търсите правилния изход от случая,но както каза и Lord решението е в "жертвата".Същото ни посъветва и нас тогава полицаят занимаващ се със случая.И тъй като сестра ми е 45 кг с дрехите нямаше как да се противопостави физически на въпросния...за разлика от мен.Забрах един приятел с мен и просто си "поговорихме" с човека(няма да изпадам в подробности,не тук е мястото).Ефекта...ефекта беше налице почти веднага.Получи се т.нар. ситуация, в която "ловуващия става ловуван". Не искам да Ви давам съвети или подбуди-просто споделих опит. ;)
scofieldpb
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот Simo007 » 28 Мар 2012, 10:00

Ако няма накъде, Ви съветвам да отидете в някоя охранителна фирма и да проверете колко ще ви струва да ползвате услугите на бодигард (по-часово) (и разбира се ако имате възможност). Съдейки по-това което пишете, аз не виждам друго решение на вашия проблем, след като институциите не могат да направят нищо за момента.
Simo007
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот Lord » 28 Мар 2012, 11:18

Simo007, бодигард или охранителна фирма могат да осигурят само физическа охрана, но не могат да осигурят психически комфорт. Как един охранител, пък ако ще и да е въоръжен до зъби ще спре мейлите, СМС-ите или ще забрани на някого да върви или просто стои на дадена улица с часове. В настоящия случай проблемът е от друг характер.
КОМИСАР

Мнениеот Simo007 » 28 Мар 2012, 14:27

Да, да това го разбирам, че е психически тормоз, а аз имах предвид от към страна на това, че има опасения за живота си докато е навън. Да си смени номера с нов и да го дава само на най-близките.
Simo007
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот clearly » 28 Мар 2012, 19:50

ЖЕНА написа:Извинявам се за забавения отговор. Мерси за съветите, но
1. Ако му "натрошат кокалите" имам опасения, че ще стане по- агресивен, да е нормален хулиган , да го набиеш да схване ама тъпото говедо май- не.
2. Опасения за живота си имам естественно защото при тормоз от 1 година и половина вече очаквмам всичко ( не са 1 и 2 случеи на заливане с киселина на разни момичета), не се знае кога един психично лабилен човек може да "припатка" и да реши че психическото насилие не му е достатъчно вече.
3. Номера с пазените смс-и и жалбата вече го минахме, оплакване, квартален, привикване, разговор- 1 месец спокойствие и после пак отначало.
4 Естственно че знам кое е лицето- бивш какво друго. Един от най-важните проблеми е " Той не заплашва" просто ме следи, говори глупости, тормоз бе от всякъде!!!

Интересува ме ЗАЩО от МВР не са издали ОГРАНИЧИТЕЛНА ЗАПОВЕД /ако бъркам в наименованието съфорумците да ме поправят/на това лице което ви притеснява?Същата преди 4 години беше извадена на подобен случай в който идеше реч за изнудване спрямо синът ми от лице което не го познава ,та за това питам?
Тоя образ явно изпозлва това,че сте страхлива .Ако на мен ми се случи такова нещо ,въобще няма да ходя и да се оплаквам.
Аватар
clearly
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот ЖЕНА » 29 Мар 2012, 09:24

clearly написа:Интересува ме ЗАЩО от МВР не са издали ОГРАНИЧИТЕЛНА ЗАПОВЕД /ако бъркам в наименованието съфорумците да ме поправят/на това лице което ви притеснява?Същата преди 4 години беше извадена на подобен случай в който идеше реч за изнудване спрямо синът ми от лице което не го познава ,та за това питам?
Тоя образ явно изпозлва това,че сте страхлива .Ако на мен ми се случи такова нещо ,въобще няма да ходя и да се оплаквам.

Ако на вас ви се случи- вие сте мъж, не жена и въпреки еманципацията има огромни разлики в половете. Вие както разбирам имате син, но позволете ми да твърдя, че ако имахте дъщеря ( може би имате, но на нея не се е случило) разликата щеше да е същественна. Дали съм страхлива?- а ако не бях какво се очаваше да направя- да го набия :lol: -аз подобно на сестрата на scofieldpb съм не 45 ами 50 кг. Повярвайте ми не ми липсва злоба и желание за отмъщение ( не съм толкова благородна )Напротив с цялото си същество искам този човек да си получи залсуженото та и малко отгоре, но ако сте прочели вниматело какво съм писала ще схванете защо не съм влязла в директна конфронтация с въпросното лице Пропуснах досега да спомена че въпросния човек дори е подавал жалба срещу мен и мой познат за това че сме го заплашвали ( комична ситуация, но истинска) наложи се да ходя аз като заподозрян да пиша обясения - представете си ситуацията да се смееш ли, да плачеш ли? И естествено всичко в очите на полицията започва да изглежда като махленско надлъгване- ходи обясявай, кой е потърпевш.
Simo007 за бодигарда - не съм толкова богата и известна ;) но мерси за съвета . За сега ще си се разхождам сама , въпреки че особено когато шофирам съм наистина много нащрек кой кара след мен и колко време ( май имам лека форма на мания за преследване, но то се подразбира )
scofieldpb подобен "разговор" бе проведен преди доста време още в началото на сагата - подейства за кратко, после просто неисках да заниавам хората с проблемите си и сама търся вариант ( било с пренебрегване на въпростата личност, стотици пъти съм го питала какво точно иска за да престане Отговора " ми аз нищо не правя просто си обикалям, имам време за губене" Колко точно луд трябва да си за да отговаряш така. Към момента има затишие но аз не вярвам, винаги има по 1 седмица застой и после....... пак на ново. Историята не е елементарна , но сигурно е клише, но аз съм млад човек с образование, нормални семейство и сностна работа и въпреки всико живея в ад от кошмари и стрес, от напрежение и погнуса от случващото се. Разбрах и благодаря на всички за съветите. Не пиша във форуми, на принципа съм че не трябва да си споделяш проблемите защото или хората не ги интересува и драматизма е излишен или ще се радват на тях ( повярвайте ми дори родителите ми незнаят, колегите или дори огромна част от приятелите ми) Информирани са малка част от хората около мен -2-3 човека. Мразя сеирите, публичността на личния живот и драматизма - презирам ги. За това и може би това продължава. Исках сама да се справя без да натоварвам и натъжама хората около мен ( имаше момент в който не излизах без придружител и то мъж (приятел)) Близките ми не спяха от притеснение, след застой от страна на "говедото" голяма част от хората си мислят, че всичко е свършило, ама не е . Но аз не казах за да не ги натоваря отново- останах да се боря сама, както мога. Незнам дали съм страхлива, но избрах този начин. Стана прекалено драматично. Това е за сега. ОТНОВО БЛАГОДАРЯ :)
ЖЕНА
Нов
Нов

Предишна

Назад към Въпроси от граждани, съвети от служители