Г.Илиев написа:Вижте , бала включва и оценките от матурите така ,че браво на децата ,че са изкарали високи оценки ! Само ,че лошото е че от всичките тези приети зубарчета от 80 човека -5 човека ще стават за тази работа ... всички други нежни мамини деца с високи оценки и никаква физическа подготовка! Мамка му затруднете ги тези деца с по труден физически изпит ... затластели момчета минават изпита без никакъв зор ! МВР има нужда от интелигентни и физически способни хора , а НЕ ЗУБРАЧИ !!!
Съгласен съм отчасти. Физическото състояние е важно, срамно би било в АМВР да се дипломират млади хора с коремчета. Според мен това е и невъзможно, затлъстелите имат куп заболявания и би следвало изобщо да не могат да преминат медицинската комидия, ако има справедливост и обективност. Но да се поставят нормативи, подобни на посочените е напълно ненужно според мен. Все пак АМВР не подготвя национали по културизъм или шампиони по свободни боеве! Предполага се, че от АМВР излизат държавни служители категория "Г", т.е. хора, които работят интелектуален труд, съчетан с определени физически показатели, които по норматив са длъжни да покриват веднъж годижно, плюс изпит по полицейска защита. Това е напълно достатъчно, стига да се спазва и да е принципен изпита.