Тема за дамите от форума

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Тема за дамите от форума

Мнениеот clearly » 26 Фев 2012, 13:45

Така са живяли нявгаш .Из американски вестник Домашно домакинство, (САЩ), 13 май 1955 г.
Изображение
Ръководство за жени

1 .Вечерята трябва да е готова навреме. Планирайте я сутринта (най-добре е предната вечер, за да не забравите нещо). Предложете му какво смятате да сготвите и го обсъдете. Това означава, че вие се притеснявате за него и се интересувате от нуждите му. Мъжете винаги се прибират гладни в къщи и на масата очакват да ги посрещне любимото им блюдо.
2. Пригответе се. Отделете 15 минути, за да се освежите. Оправете дрехите си, косите - трябва да сте весела и свежа, когато той си дойде.
3. Бъдете приятна събеседница. Необходимо му е да повиши настроението си, да забрави за служебните неприятности, да почуства домашния уют.
4. Почистете къщата. Убедете се, че всичко е подредено и е на мястото си.
Приберете учебниците, играчките, вестниците. Забършете прахта навсякъде.
5. В студените месеци - разпалете огъня в камината. Съпругът ви трябва да почуства, че се намира в оазис на почивка и ред, и ще се зарадва. Освен това, грижата за неговият комфорт ще ви достави истинско удовлетворение.
6. Погрижете се за децата, те трябва да са чисти и спретнати. Пазете тишина. Когато той се прибере, изключете миячната машина, пералнята, сушилнята. Постарайте се да убедите децата да не шумят.
7. Бъдете щастлива от това, че го виждате и нека той да усети това щастие.
Приветствайте го с топла усмивка и покажете искрено желание да го зарадвате.
8. Слушайте го. Вие може да имате да му казвате нещо много важно, но не го правете в момента, когато той се връща от работа. Дайте му възможност той да се изкаже - помнете, неговите теми за разговор са по-важни от вашите.
9. Никога не се оплаквайте, ако се е прибрал късно и е трябвало да го чакате. Нито му правете забележка, ако е отишъл да се позабавлява без вас.
10. Вашата задача - да гарантирате, че домът е място на спокойствие, ред, мир, където мъжът може да отпочине телом и духом.
11. Не го занимавайте с вашите проблеми.
12. Не се оплаквайте, ако той пропусне да се прибере някоя вечер.
13. Създайте му комфорт. Нека най-удобното кресло в къщата да е неговото.
14. Винаги имайте под ръка топла или хладна напитка, която да му подадете.
15. Говорете с тих, успокояващ и приятен глас.
16. Помогнете му да се съблече. Събуйте обувките му.
17. Помнете - той е глава на семейството - не искайте от него да ви обяснява действията си или да ви дава сметка за тях.

Изображение
с тази еманципация до тук ще я докараме !
Аватар
clearly
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Матейко » 26 Фев 2012, 14:02

clearly написа:
Матейко написа:
clearly написа:Опс някак си не върви в теми касащи полицията в България да пиша ,че нарцисизмът у вас е опазен за здравето ви или пък ,че всеки десети мъж обича да готви гол. Изображение

Ха-ха-ха... Нима за жените мъж е диагноза? :oops:

Щом казваш на проучванията касаещи мъжете ,че е диагноза >ок приеми го така...

Отивам да готвя. По шуба, калпак и ботуши. :)
Матейко
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот clearly » 26 Фев 2012, 14:07

Матейко написа:
clearly написа:
Матейко написа:
clearly написа:Опс някак си не върви в теми касащи полицията в България да пиша ,че нарцисизмът у вас е опазен за здравето ви или пък ,че всеки десети мъж обича да готви гол. Изображение

Ха-ха-ха... Нима за жените мъж е диагноза? :oops:

Щом казваш на проучванията касаещи мъжете ,че е диагноза >ок приеми го така...

Отивам да готвя. По шуба, калпак и ботуши. :)

Матейко"у вас не е ли топло ,.че се налага да се екипираш така, за да готвиш? :o
Аватар
clearly
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Матейко » 26 Фев 2012, 14:11

[quote="clearly"
Матейко"у вас не е ли топло ,.че се налага да се екипираш така, за да готвиш? :o[/quote]

Исках да кажа, че не съм от ония, които обичат да готвят голи. Ако ще и във фурната да влеза, калпакът не свалям! :)
Матейко
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот clearly » 26 Фев 2012, 15:32

Матейко-Исках да кажа, че не съм от ония, които обичат да готвят голи. Ако ще и във фурната да влеза, калпакът не свалям! :)

Изображение Изображение Изображениеот написаното стигам до извода ,че може да си гол с престилка, обаче калпака да задължително да ти е на главата .Та би ли ни светнал как обичаш да приготвяш храната?
Измисляш си рецепти в движение,
ползваш полуготови продукти на които пише какво да приготвиш с тях,
за да е набързо, мяташ нещо на скарата и барбекюто
или микровълновата най-често ползваш за притопляне? Изображение Изображение
Аватар
clearly
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Матейко » 26 Фев 2012, 15:58

clearly написа:...Та би ли ни светнал как обичаш да приготвяш храната?

Много време се губи така, а то ми трябва за да работя върху себе си. Готвя ето така: изтисквам тубички. На космическа храна съм. На обяд си изтисках мешена скара. За довечера се чудя дали да не си изтискам едно пълнено пиле на фурна. Или пък да си стисна един калкан? Не знам. Ще си помисля. Светнах ли те? :)
Матейко
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот clearly » 26 Фев 2012, 16:27

Матейко написа:
clearly написа:...Та би ли ни светнал как обичаш да приготвяш храната?

Много време се губи така, а то ми трябва за да работя върху себе си. Готвя ето така: изтисквам тубички. На космическа храна съм. На обяд си изтисках мешена скара. За довечера се чудя дали да не си изтискам едно пълнено пиле на фурна. Или пък да си стисна един калкан? Не знам. Ще си помисля. Светнах ли те? :)

Изсилваш се нещо ,ама карай да става лафа.Отдавна космическите храни ги затварят херметически в трислойно алуминиево фолио или са на таблетки.А за довечера като вариант ,ще ти предложа космическа таблетка под името примерно ,, сарми с лозов лист и телешко месо''Съдържание > телешко месо, кромид лук, ориз, лозови листа, червени домати, доматено пюре, брашно, кисело мляко, яйца, черен и червен пипер, джоджен и др.Състав: протеини - 40,1%, мазнини - 2%, въглехидрати - 47,4%, минерални соли, витамини, органични киселини, етерични масла и др.Енергийна стойност на 100 грама - 378,6 килокалории (1584,1 килоджаула).И да не забравиш като допълнение една бутика червено вино да жулниш. 8-)
Аватар
clearly
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Матейко » 26 Фев 2012, 16:40

clearly написа:Изсилваш се нещо ,ама карай да става лафа.Отдавна космическите храни ги затварят херметически в трислойно алуминиево фолио или са на таблетки...

Моите космически храни ми ги затварят на село и поради това са от старовремските, в тубички. :)
Матейко
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот clearly » 26 Фев 2012, 16:57

Матейко написа:
clearly написа:Изсилваш се нещо ,ама карай да става лафа.Отдавна космическите храни ги затварят херметически в трислойно алуминиево фолио или са на таблетки...

Моите космически храни ми ги затварят на село и поради това са от старовремските, в тубички. :)

Блазети ,че си имаш село ,а какво да кажем ние които си нямаме.Храната ни излиза по- скъпо у градо И понеже ме запали по тая космическа храна и си рекох я да им звънна и да ми телепортират малко безалкохолно ,че ми се допи и докато ти пиша го доставиха :D За да не кажеш ,че съм скръзна те черпя виртуално
Изображение
Аватар
clearly
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Матейко » 26 Фев 2012, 17:56

Благодаря ти, clearly! Адекватно на черпането си отпих виртуално. Става, бива. Аз пък имам приготвени на село шара и зелева чорба на прах. Имам и гроздова на прах, но това не е за тази тема. :)
Матейко
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към Извън темите