Алабализми...;-)

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В днешната преса

Мнениеот Елена » 18 Фев 2015, 21:42

Lord написа:
Елена написа:Дано прокуратурата и съда свършат работа по случая с корумпираният съдия и получи ефективна присъда.

Нали знаеш все пак кои и къде решават "виновен" или "невинен". ;) Или и ти като Премиера раздаваш присъди, на ангро? А дъжда можеш ли да спираш? :lol:
Или пък трябва да разбирам в конкретния случай, че ако случайно съда постанови оправдателна присъда, то прокуратурата и съда просто не са си свършили работата?! :D

Знам,че доста неща се решават първо на друго място и след това се произнасят съдебни решения да се узаконят. Ако съда постанови оправдателна присъда,значи ДАНС и прокуратурата не са си свършили работата както трябва. Non est fumus absque igne,адвоката и съдията не са се срещнали да пият по кафе и да си разменят подаръци за св.Валентин ;)
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Lord » 18 Фев 2015, 22:24

Елена написа: ...адвоката и съдията не са се срещнали да пият по кафе и да си разменят подаръци за св.Валентин ;)

Виж, Русе вече е едно неголямо градче, адвоката е бил прокурор и то проспериращ, съдията все още е име и фактор, освен в съда, и в университета, където е изключително уважаван, а и атрактивен преподавател. Познават се от години, така че истината тепърва ще се установява. Като гледах репортажа по телевизиите и видях кой точно от ДАНС стърчеше до седналия на тротоара съдия имам сериозни резерви за осъдителна присъда, но скоро, когато БОП-а си дойдат на мястото - подобни реализации ще се правят доста по-успешно и то, ако има данни, а не, заради PR на дадената служба.
Все пак, нека изчакаме и видим какво ще се случи.
КОМИСАР

Мнениеот dakota_ » 18 Фев 2015, 23:00

Lord написа:
Елена написа: ...адвоката и съдията не са се срещнали да пият по кафе и да си разменят подаръци за св.Валентин ;)

Виж, Русе вече е едно неголямо градче, адвоката е бил прокурор и то проспериращ, съдията все още е име и фактор, освен в съда, и в университета, където е изключително уважаван, а и атрактивен преподавател. Познават се от години, така че истината тепърва ще се установява. Като гледах репортажа по телевизиите и видях кой точно от ДАНС стърчеше до седналия на тротоара съдия имам сериозни резерви за осъдителна присъда, но скоро, когато БОП-а си дойдат на мястото - подобни реализации ще се правят доста по-успешно и то, ако има данни, а не, заради PR на дадената служба.
Все пак, нека изчакаме и видим какво ще се случи.

За съжаление Русенският университет вече се отрече от съдията Николай Стефанов http://alfarss.net/1424074199.html и то по начин сякаш не са чували никога за него... Утре Сотир Цацаров ще поиска отстраняването на съдията от длъжност... Кариерата му на съдия е приключила,насочено е общественото мнение срещу него... Адвоката пари за подкуп не е предавал,съдията пари за подкуп не е получавал... Може да са се срещнали да си говорят за *урви и пиене /14-ти февруари е денят на виното и любовта/,нали адвоката е възпитаник на СМУ и всички завършили СМУ са алкохолици и *урвари.
Със сигурност нещата,ще стоят по друг начин,когато БОП си заемат мястото в строя на МВР,а когато отменят чл.307 от НК,ще може да си вършим и по-добре работата във връзка с делата за подкупи.
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Canev » 19 Фев 2015, 10:17

Елена написа:,има ли някой завършил СМУ и други еничерски школи да не е пияница и курвар. Типично за милицонер,вие не можете да имате обективна позиция,вие взимате страна и край - симеоновско право.
Не трябва да се пипа чл.307 от НК,такива като теб,ако няма този член ще си правят каквото пожелаят и ще се покриват,че уж извършват оперативни мероприятия,а ще си пълнят гушките с парички.

Въпреки незаслужените обиди ви казвам,че има и такъв,който не се разпознава в описаното от вас. Завършил съм СМУ и не съм пияница и к....р. Имам семейство,родител съм и не искам да ме заливате със злобата си към тези,които сме учили за полицаи!
Не искате да се пипа чл.307 от НК за да сте спокойна,че може да взимате подкупи и този,който е срещу вас да ви предлага подкуп не е полицай. Ако го няма този член,ще ви се изпари спокойствието и няма така с лека ръка да прибирате подкупи. Ще знаете,че във всеки един момент може да щракнат белезниците на ръцете ви,както са щракали на ръцете на подкупни разследващи полицаи поискали и заловени с подкупи.
Canev
Нов
Нов

Мнениеот Елена » 19 Фев 2015, 15:18

Canev написа:
Елена написа:,има ли някой завършил СМУ и други еничерски школи да не е пияница и курвар. Типично за милицонер,вие не можете да имате обективна позиция,вие взимате страна и край - симеоновско право.
Не трябва да се пипа чл.307 от НК,такива като теб,ако няма този член ще си правят каквото пожелаят и ще се покриват,че уж извършват оперативни мероприятия,а ще си пълнят гушките с парички.

Въпреки незаслужените обиди ви казвам,че има и такъв,който не се разпознава в описаното от вас. Завършил съм СМУ и не съм пияница и к....р. Имам семейство,родител съм и не искам да ме заливате със злобата си към тези,които сме учили за полицаи!
Не искате да се пипа чл.307 от НК за да сте спокойна,че може да взимате подкупи и този,който е срещу вас да ви предлага подкуп не е полицай. Ако го няма този член,ще ви се изпари спокойствието и няма така с лека ръка да прибирате подкупи. Ще знаете,че във всеки един момент може да щракнат белезниците на ръцете ви,както са щракали на ръцете на подкупни разследващи полицаи поискали и заловени с подкупи.

За еничарските школи си казах личното мнение. Не бих позволила на детето ми в никакъв случай да учи в такава школа,нямам дете за даване на държавата да му промива мозъка. Имам наблюдения и ти казвам,че завършилите там повечето са такива каквито ги описвам.
За чл.307 от НК ще има да взимаш да се махне. Корупция не се бори със създаване на изкуствена среда да се пробват хората дали подават на подкупи. Това пак промити полицейски мозъци го лансират и искат да няма такъв член,че да могат да си правят каквото искат. Сякаш няма други начини да за борба с корупцията,че да се набляга на шантажиране на хората. Мързеливи ОР искат да премахне този член,че да си правят постановки и да отичтат борба с корупцията. Пак мързеливи ОР наблягат на бой някой да признае,че е извършил нещо и като седне срещу мен и понеже РП не бием и не шантажираме никой,всичко отричат и излиза,че ОР нищо не е свършил,но извършителят е "разкрит".
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Lord » 20 Фев 2015, 12:40

Факта, че поставяш една голяма група колеги с огромен опит и познания, и откровено ги квалифицираш с доста обидни изрази го оставям без коментар, всеки би следвало да притежава собствена съвест.

Елена написа: Пак мързеливи ОР наблягат на бой някой да признае,че е извършил нещо и като седне срещу мен и понеже РП не бием и не шантажираме никой,всичко отричат и излиза,че ОР нищо не е свършил,но извършителят е "разкрит".

Цитатът говори доста ясно, че при вас няма изграден екипен принцип на работа. При нас и в работата, и на банкети ОР и РП са заедно, като и в двата случая се справят доста успешно. ;)
КОМИСАР

Мнениеот Елена » 20 Фев 2015, 15:20

Lord написа:Факта, че поставяш една голяма група колеги с огромен опит и познания, и откровено ги квалифицираш с доста обидни изрази го оставям без коментар, всеки би следвало да притежава собствена съвест.

Елена написа: Пак мързеливи ОР наблягат на бой някой да признае,че е извършил нещо и като седне срещу мен и понеже РП не бием и не шантажираме никой,всичко отричат и излиза,че ОР нищо не е свършил,но извършителят е "разкрит".

Цитатът говори доста ясно, че при вас няма изграден екипен принцип на работа. При нас и в работата, и на банкети ОР и РП са заедно, като и в двата случая се справят доста успешно. ;)

Споделям мотивите ми за тези мои определения и ще ме разбереш,защото съм сигурна,че не си милиционер и мислиш правилно. Около 25 год. милиционерското училище е закрито,от около още толкова години няма висше милиционерско училище с името на Георги Димитров,но в МВР все още има на работа хора,които са учели в тези училища. Тия хора са обучени да са предани на БКП. Те са комунисти и техните мозъци трудно приемат,че вече сме 21 век. Няма БКП,няма социализъм,няма тоталитаризъм. Нещата не стават вече с милиционерската палка и шутове. Каква реформа може да има в МВР с такива хора на работа. Тия хора като хванат някой,шамарят много здраво и си мислят,че с бой всичко става. Това отблъсква хората от МВР и руши авторитета на МВР.
Прочете ли как милиционерите искат да се отмени чл.307 от НК за да могат да манипулират и провокират гражданите към подкуп и след това да ги ловят. Това са Сталински методи на работа,това е недопустимо да се случва.
При нас също се събираме заедно на банкети и празнуваме,но отново се усеща разликата между тези,които са милиционери и тези,които нямат милиционерско мислене. Милиционерите умират за банкети с ядене,пиене и жени. Мъже над 45 год. пият като смокове и са дърти курвари до един. Докато по-младите са много по-възпитани и не се излагат като милиционерите.Разбираш ли каква е разликата и колко ненужни са милиционерите останали на работа в МВР.
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Re: Алабализми...;-)

Мнениеот dakota_ » 20 Фев 2015, 20:58

Виждам,че темата е преместена на правилното място и може да ти пиша спокойно,без да се отклонявам.
Дай да дефинираме понятията и чак тогава да обсъждаме по същество. Какво е това "дърти курвари",какво е "пият като смокове",какво е "милиционер,"милиционерско мислене".
Казваш,че си учила право,позволи ми да имам сериозен резерв по това твое твърдение. Учила ли си,че когато човек си формира понятия разчитайки само и единствено на своят личен опит и преживяно. Никога не може да разбере понятия като любов,обич,вярност,щастие и много други. Ти не можеш да разбереш дифиницията на тези понятия,защото си обременена от личните си преживявания и неудачи.
Ти не знаеш какво е милиционерско училище. Не знаеш какво беше обучението в милиционерското училище. Не знаеш какво се учеше и как се преподаваше във ВСШ и ВИ на МВР "Г.Димитров" . Не знаеш нищо за тези учебни заведения. Не знаеш нищо за хората,които са започнали от милиционери и са оставили най-хубавите си години в МВР. Попадали си само на най-лошото и това те е изхабило и ограбило толкова много,че те съжалявам.
Не знаеш да се веселиш,не можеш да се отпуснеш и за това на банкети казваш,че колеги пият като смокове,защото вместо да ядеш и пиеш си заета да броиш залъците и чашите на хората,които се веселят. За това казваш на хора,които танцуват и се веселят,че са дърти курвари...страдаш от липса на внимание. Никой не пие недоклатен айрян /айрян с бучки/ вкуса му е отблъскващ...
Такива колективи като по времето на милицията и няколко години след това няма и никога повече няма да има в МВР! МВР се напълни с комплексари,които мислят за размер на заплати,за заплащане на извънреден труд,на размер на обезщетения,на години за пенсия. Заприличахме на социалното министерство,не се говори толкова за работа и борба с престъпността,колкото за социални пакети и социални придобивки и други щения....
Нищо не знаеш и за чл.307 от НК,чела си го в закона,чула си какво се обсъжда,но нищо не си разбрала.
По случаят със задържаният съдия,няма как бивш прокурор и действащ адвокат да се съгласи да подаде пари за подкуп,защото знае,че може да яде дървото. Дори да му се размине,ще трябва да се раздели за дълго с парите дадени за подкуп,защото са веществено доказателство. Дали ще може да си ги вземе обратно е Божа работа,като се има предвид случаите на откраднати пари и ценности иззети като веществени доказателства.
Пародия на съдия от СГС се е произнесъл по делото за оставане в ареста на съдията и явно грамотността му е на нивото на твоята грамотност. Колко трябва да е неграмотен съдията да не може да разбере,че като чете текста на СРС-тата. На местата поради лошото качество на записа е записано от служителите сваляли записа,че не се разбира... а не,че записвания съдия казва,че не се разбира...
Такива съдии по времето на народната милиция нямаше. По времето на милицията мога да ти кажа,че съдиите бяха в пъти по-грамотни от сегашните. Присъдите,които издаваха бяха в пъти по-справедливи от сегашните и правосъдие се раздаваше в пъти по-бързо от сегашното.
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Елена » 23 Фев 2015, 12:35

Полицаят обвинен за побой над майка на две деца е в болница
http://crime.actualno.com/Policajat-obv ... 53666.html

Полицаят, обвинен от майка на две деца, че я е пребил на столичната метростанция „Надежда”, е в болница. Информацията съобщи шефът на „Охранителна полиция” към СДВР Борислав Муеров.

Униформеният бил с одраскано лице. В показанията си служителят служител обяснил, че не е посягал на Добринка Божилова в метрото. Само я заключил с белезници, тъй като тя и придружителят ѝ се държали агресивно и били пияни, обяснява Нова телевизия.

И Божилова, и записите в метрото обаче го опровергават, тъй като на тях ясно се вижда, че Добринка не е изведена с белезници. Божилова и спътникът ѝ са с обвинение за хулиганство, а в МВР тече вътрешна проверка по случая.

За инцидента стана ясно миналия петък. Тогава Божилова публикува свои снимки след побоя във Facebook. Тя твърди, че състоянието ѝ е следствие от нанесен побой от полицай в стаята за охрана на метростанция Надежда. Инцидентът е станал на 18 януари към 21 часа.

Младата жена е публикувала и съдебно-медицинска експертиза, както и Постановление за привличане на обвиняем, издадено от 2 РПУ - София, в което се твърди, че жената е "извършила непристойни действия", нарекла полицая: "боклук" и го напсувала.

Read more: http://crime.actualno.com/Policajat-obv ... z3SYiMfsS5

На това се атрист,пребил жената и влязъл в болницата да спася кожата. Всеки път се питам като докарат някой пребит от бой,дали заслужават такива изроди да носят полицейски униформи. Толкова ли е трудно да се сложат белезници на жена,която тежи 50 кг и да не се стига до такова зверство да бъде пребита до неузнаваемост от бой и да ставаме за смях по медиите.
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот cripti » 23 Фев 2015, 16:55

Мислех да не отговарям но..... Елена ти колко пъти изпада в ситуация да слагаш белезници 1 vs 1 аз 2-3 пъти и нещата не са като в школата или по филмите.Второ работя често на тази Метростанция , ако вярваш на вестниците и си РП говори зле за теб, да не ти вадя инфо от кухнята но вярваш ли на Добринка Божилова? Какво значение има колко кг е гражданина? В закона пише под 50 кг да не се използва физическа сила и помощни средства ли ? Чесно искам да те видя в ситуация да ти кажат, че лицето се издирва или да ти посегне и да сложиш сама белезници на 2 лица, и ти стискам ръката.
cripti
Нов
Нов

ПредишнаСледваща

Назад към Извън темите