osata написа:Ако отвориш Уикипедия, ще видиш, че КРАВ МАГА е бойно изкуство измислено от израелци преди почти 100 години.
Дали е самозванец или не... вече това е друг въпрос.
Нека изчакаме да ти прочете темата някой по-юридически запознат, или пък фенът на бойно изкуства и командоси - Ото...

А иначе, приятел, ти като отидеш на зъболекар искаш ли да му видиш дипломата?

Osata, не съм напълно съгласен с теб. Когато отивам на зъболекар, предварително съм се посъветвал с познати, които вече са го посещавали и са наясно с качеството му на работа. Ако зъбите са направени калпаво, това ще си проличи в най-скоро време.
С Бойните изкуства нещата не стоят точно по този начин. Не всеки има познати компетентни в тази област. Когато прочетеш - Крав Мага, най-ефикасната система за самозащита, която се усвоява в изключително кратки срокове... някак звучи примамливо.
По принцип ми е все тая за лица като А.П. Всеки си има глава на раменете и сам може да прецени колко е компетентен преподавателят му. Но това момченце преподава в училище. Родителите чули-недочули, че бойните изкуства учат на ред и дисциплина, решават да запишат детето си. Какво ще научи това дете от човек, който до вчера е подскачал из мазетата, а днес вече е велик инструктор по К.М.? Възможността детето да се травмира за цял живот не е никак малка. Бил съм инструктор на детска група и от опит мога да кажа, че работата с деца е изключително отговорна и деликатна работа.
Както вече беше изтъкнато, А.П. е човек без практически опит, което не му попречи да отвори клуб и да нарече себе си инструктор по К.М. и специалист по антитероризъм. Ако не беше споменавал антитероризма, вероятно нямаше да му се обърне чак такова внимание, но последното просто си е наглост в най-висша степен.
@cz75bgpolice - Качествата на Боби като стрелец не ги оспорвам. След като ти е познат, би трябвало да си наясно с подготовката му по бойни изкуства. Едно е да си в МВР и да обучаваш кадри от системата, друго е да обучаваш цивилни граждани.
По отношение на ЛПЗ ще си спестя коментара. Още помня изражението на радост в един познат, че е научил акк се изпълнява "саблен удар". Но все пак едно е да де обучава Т.П., човек прекарал дълги години в залата, стаарши инструктор на ЦПКК, друго е да те учи А.П. човек без грам практически опит. Място за сравнение между двете личности няма.
Ако на някой му е интересно защо има такъв негативизъм към личността на А.П., може да погледне тази тема
http://daobg.com/index.php?showtopic=45274&st=0 Ако не друго, поне ви гарантирам, че ще се посмеете от сърце.