Весела написа:кпц написа:Весела написа:[
Какви са тия бакалски сметки кой ще плаща извънредните повиквания. Ами аз съм почти ежеседмично на разположение нощем и ме викат по всяко време да си върша работата щом се налага.
Весела, трите най-големи зора на МВР са: качествата на служителите; организацията на тяхната подготовка и извънредният труд.
Ако един ръководител не спазва правилата, организирайки работата на служителите в своето звено, как морално ще има основание да изисква спазването на правила от останалите граждани.
Гонките са си гонки.
Извънредният труд и почивката са си отделно.
Ако ги смесваме произволно или както ни е удобно, и двете ще бъдат проблем.
Предваритено уточнявам отново, че нищо не разбирам от вашата работа и уредбата на системата ви, но казуса е и житейски и за това си поволявам да ви опонирам.
Вашите три най-големи зора са същите зорове като на моето здравно ведомство. Лекар съм в държавна болница и същият зор е с организацията на работа, квалификация на служителите и заплащането, като при нас понякога изпадаме в ситуация да закъсняват месечни заплати, а за извънреден труд и разположение да не говорим.
Всичко това означава ли, че мога да си позволя да не отида като ме повикат и да не може да се състои опреция по спешност заради мен, без анестезиолог няма операция.
Не говорим ли за едни и същи дейности по спасяване на човешки животи. Вие с вашата ефективна работа може да направите така, че при нас да постъпват по-малко пострадали хора от ПТП.
Не оспорвам, че вие сте в правото си за извънредният труд и почивката, но ще се прехвърли почивката в друг ден, ще се компенсира за сметка примерно на тази предотвратена гонка.
Извинявам се, че може би звуча примитивно без да разбираш как функционира системата ви, но за мен като лекар човешкият живот е на първо място. За един спасен човешки живот човек си заслужава да претърпи някои временни несгоди, но удовлетворението е огромно. Просто това е моето мнение без да упреквам никой. Благодаря ви за вниманието.
Весе, дай да уточним най-простото нещо, както при вас има търтей, така и при нас има търтей.
Основният проблем е, че както при вас, така и при нас тези търтей не са дошли да работят, а са дошли да получават заплати. За разлика от вас, при нас заплатите не закъсняват, плащат се редовно всеки месец.
Може да не са големи, но не са големи за тези, които вършат работа, за тези, които не вършат нищо, а са заети да си смятат часовете положен труд, тези заплати са огромни по размер и незаслужени.
Има една приказка, че когато на Асан му се разгонила кравата, на бика му бил умрял х... При нас е същата работа с гонките, знаем, че има гонки, но трябва да се реагира адекватно и своевременно. За да може на Асан като му се разгони кравата, бика да е готов да я обслужи...
Няма да издам голяма тайна, че по отношение на гонките сме ограничени от закона да предприемем адекватни мерки... но има начини да се въздейства над автоджигитите...
Преди време тук във форума един колега "разбирач" ми беше казал, че трябва да се говори с автоджигитите и да им се обяснява.
По тази причина заграждаме определен участък на едното платно от пътя и почваме да проверяваме за затъмнени стъкла, за платени ЗГО, за минал технически преглед, за задължителното оборудване на автомобила и т.н
Който разбира от дума и разбере за какво става дума го пускаме веднага, на който се налага да се дават допълнителни обяснения, има въпроси, или му трябва повече време да разбере, че е на грешното място и върши нещо нередно, откарваме го в управлението и му се отделя специално внимание.
Относно организация и ред, при нас в МВР редът и организацията са работа на началника, ако някой служител има възражения спрямо начина на работа на началника си, пуска рапорт до по-висшестоящият началник и си търси правата.