В пресата за МВР...

Преса и коментари

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В пресата за МВР...

Мнениеот кпц » 18 Юни 2015, 20:06

dakota_ написа:......... Правилното заглавие е " Синдикатите: Бате Бойко, вземи си министърката!........."

Може и така.
Имайки предвид, че синдикатите представят няколко хиляди служители на МВР, то това предложение трябва да се обмисли по-сериозно!
По-лесно е да се смени министъра, отколкото тези няколко хиляди, представлявани от синдикатите. ;)
Ако министърът не може да управлява ефективно министерството си, тежко му е и съществува мащабно недоволство - той може да си подаде оставката и да смени ведомството.
Винаги съм казвал: "Без началник може, без служители не може!"
кпц
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот dakota_ » 18 Юни 2015, 21:31

кпц написа:
dakota_ написа:......... Правилното заглавие е " Синдикатите: Бате Бойко, вземи си министърката!........."

Може и така.
Имайки предвид, че синдикатите представят няколко хиляди служители на МВР, то това предложение трябва да се обмисли по-сериозно!
По-лесно е да се смени министъра, отколкото тези няколко хиляди, представлявани от синдикатите. ;)
Ако министърът не може да управлява ефективно министерството си, тежко му е и съществува мащабно недоволство - той може да си подаде оставката и да смени ведомството.
Винаги съм казвал: "Без началник може, без служители не може!"

Никой не знае синдикатите колко на брои членска маса представляват. Как не се престрашиха и всеки синдикат да излезе и да каже колко на брои членска маса има... По-лесно е да се смени министър, ако има по-добра алтернатива пред МВР. По-лесно е да се смени Правителство, ако има алтернатива на това Правителство и на този Премиер. По отношение на Премиер и управляваща партия сме без алтернатива. Видяхме какво сътвориха Овчев и компания с държавата. От началото на демокрацията Борисов е два пъти Премиер на държавата и 13 пъти когато хване го бие на избори. Това като се каже на троловете за Борисов и партията на Борисов и няма какво да възразят, освен да го усукват като синдикалисти от МВР и да връзват на възел едни и същи глупости дни наред...

Винаги си казвал: "Без началник може, без служители не може!" Явно не си бил началник, а ако си такъв сигурно си се откъснал от действителността и не разбираш, че началника е служител с много и в пъти повече отговорност от останалите обикновени служители. Помниш ли времето, когато разни пияни борсуци от полицията пиеха,караха автомобили и правеха катастрофи. Знаеш ли колко пъти ми се е случвало да отида сутрин на работа и да ме сюрпризира дежурният, че еди-кой си борсук се е напил и е причинил ПТП. Знаеш ли, че ми е идвало да късам глави като изслушам тирадата на Директора, че не съм осъществил контрол /една и съща беше тирадата/ и се прибера след това в управлението. Най - лесно е на тези, които казват искаме и го повтарят като развалена грамофонна плоча, без да слушат какво им се казва. Ако слушаха и чуваха какво им се казва, нямаше да излагат МВР пред цяла България с тази изтъркана програма...
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот малкия » 19 Юни 2015, 07:45

dakota_ написа:
Никой не знае синдикатите колко на брои членска маса представляват. Как не се престрашиха и всеки синдикат да излезе и да каже колко на брои членска маса има...

В останалото малко си попрекалил (лично мнение), та няма да коментирам - за да не взема и аз да прекаля. :D
Не е като да нямам какво да кажа за Бойко Борисов и правителството на ГЕРБ - и доста хубави неща, и някои недотам - но не мисля, че му е тук мястото.

С броя на членовете на синдикатите обаче категорично грешиш. Вярно, има един или два синдиката, за които броят на членовете им е тема табу. Федерацията никога не е крила колко членове има.
Още по-важно е друго и се чудя, че не си се сетил за него. Точният брой синдикални членове в МВР е известен на Дирекция ПУБ. Че даже и имената. :D
Нали се сещаш - с пренебрежимо малки изключения членският внос се удържа от заплатата. ;)
Въпрос на минути е тази информация да се извади от АИС ТРЗ - било по дирекции, било по синдикати, било като обща цифра, че и като списък.
Лично аз нямам нищо против тези цифри да са обществено достояние.
Синдикат

Мнениеот dakota_ » 19 Юни 2015, 11:12

малкия написа:
dakota_ написа:
Никой не знае синдикатите колко на брои членска маса представляват. Как не се престрашиха и всеки синдикат да излезе и да каже колко на брои членска маса има...

В останалото малко си попрекалил (лично мнение), та няма да коментирам - за да не взема и аз да прекаля. :D
Не е като да нямам какво да кажа за Бойко Борисов и правителството на ГЕРБ - и доста хубави неща, и някои недотам - но не мисля, че му е тук мястото.

С броя на членовете на синдикатите обаче категорично грешиш. Вярно, има един или два синдиката, за които броят на членовете им е тема табу. Федерацията никога не е крила колко членове има.
Още по-важно е друго и се чудя, че не си се сетил за него. Точният брой синдикални членове в МВР е известен на Дирекция ПУБ. Че даже и имената. :D
Нали се сещаш - с пренебрежимо малки изключения членският внос се удържа от заплатата. ;)
Въпрос на минути е тази информация да се извади от АИС ТРЗ - било по дирекции, било по синдикати, било като обща цифра, че и като списък.
Лично аз нямам нищо против тези цифри да са обществено достояние.

Вальо,според мен тук му е мястото да кажем и хубаво и не толкова хубаво за правителството на Герб и други правителства. Хубавото за МВР беше по времето на министър Цветанов. Много земен,лесно достъпен за разговори и невероятен организатор. По негово време никой не ни пречеше да работим и никой не ни спираше,както по времето на други правителства и други министри. Не мога да кажа нищо добро за Правителството на "КОЙ" и Овчев. Тогава синдикатите умирахте от кеф как социалният диалог в МВР е издигнат на пиедестал, как се чуват исканията на служителите и каква социална справедливост ще се възцари в МВР под ръководството на Овчев. Оказа се,че Овчев се е подигравал със синдикатите и ви обеща неща, които се оказа, че може да обещае всеки мошеник, но обещанията не бяха финансово подплатени и се оказаха въздух под налягане.

Сега никой не ви лъже нищо и така трябва. Открито и ясно ви се казва, че пари няма и дори да има, никой няма да ги налее в ранно пенсиониране за МВР. Нито си заслужава да се поемат такива ангажименти към МВР и то на гърба на цялото общество.
Който не му харесва и се чувства ощетен и ограбен, да се обърне към съда и да си потърси компенсациите, ако му се полагат такива. Другият вариант е да смени системата и да отиде в друго ведомство, което позволява такова ранно пенсиониране. Има и вариант да смени държавата. Виж колко много варианти, а вие се излагате да тъпчете на едно място и да искате ли искате и то с ясното съзнание,че нищо няма да получите...

По отношение на броя на синдикалните членове,примерно на СФС можеше спокойно да посочиш цифрата да се знае от всички.
Задължително трябва да се знае какво е положението и при Щирлиц и при "кръстника" ти Марко Тотев! Между другото Марко Тотев ти го създаде и ти го изкара по медиите с още един малоумник да ръсят простотии от името на полицаите,а те и двамата не бяха полицаи!
Трябва да се знае кои сядате на масата за преговори и от името на каква членска маса всеки един от вас преговаря.
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот сигма3 » 19 Юни 2015, 11:26

"По-добре армия от овце командвана от лъв отколкото армия от лъвове командвана от овца".
Ако няма свестен началник, всичко отива на Манчо в кътния.......
сигма3
Полицай
Полицай

Мнениеот Иво Тодоров » 19 Юни 2015, 16:58

Дакота,виждам,че отново добре се справяш с плуването в л...а. Надявам се най-скоро време да постъпиш като мъж и да напишеш поне кой си. А ако искаш си остани с партизанското си име тук.За разлика от теб,"любимите"ти герои поне излизат с името си и носят отговорност за казаното. Дакота,не е важно количеството,а качеството. Казал го е велик пълководец.Има ли смисъл да си мерим ония работи? Важно е кой каква я върши.Ако я свърши добре,съответно постигнатото ще засегне всички. Но най-важното е какво им е на колегите когато достигнат възраст 50 години-дали могат да се справят със задълженията си и прочие. В това министерство, политическото и професионалното ръководство не са си направили труда да видят здравните книжки на голяма част от колегите. Да се види когато е започнал какво му е здравословното състояние и така през 5 години. Ще се види как на всеки според направлението,по което работи му се "лепва" определена болест и няколко,ей така да има.
По темата. В пресата и къде ли не се писа,че синдикатите и министър Бъчварова са с обща позиция по пенсионната реформа - 50 години минимална възраст и гратисен период. В последствие тя се разграничи. По-лошото е,че след протестите в петък и събота, в неделя по ТВ"Европа" и други чувам нещо различно, заявеното от Валентин Попов предните дни. Вальо,синдикалните организации имахме обща позиция и не е редно да казваш друго,без наше съгласие. Никъде не сме заявявали,че искаме оставката на Бъчварова. Напротив,тя трябва да остане докато се научи да носи отговорност. Никъде не сме заявявали,че се отказваме от общите ни искания.
И те така.
Здраве и успех на всички!
Иво Тодоров
Полицай
Полицай

Мнениеот dakota_ » 19 Юни 2015, 18:50

Иво Тодоров написа:Дакота,виждам,че отново добре се справяш с плуването в л...а. Надявам се най-скоро време да постъпиш като мъж и да напишеш поне кой си. А ако искаш си остани с партизанското си име тук.За разлика от теб,"любимите"ти герои поне излизат с името си и носят отговорност за казаното. Дакота,не е важно количеството,а качеството. Казал го е велик пълководец.Има ли смисъл да си мерим ония работи? Важно е кой каква я върши.Ако я свърши добре,съответно постигнатото ще засегне всички. Но най-важното е какво им е на колегите когато достигнат възраст 50 години-дали могат да се справят със задълженията си и прочие. В това министерство, политическото и професионалното ръководство не са си направили труда да видят здравните книжки на голяма част от колегите. Да се види когато е започнал какво му е здравословното състояние и така през 5 години. Ще се види как на всеки според направлението,по което работи му се "лепва" определена болест и няколко,ей така да има.
По темата. В пресата и къде ли не се писа,че синдикатите и министър Бъчварова са с обща позиция по пенсионната реформа - 50 години минимална възраст и гратисен период. В последствие тя се разграничи. По-лошото е,че след протестите в петък и събота, в неделя по ТВ"Европа" и други чувам нещо различно, заявеното от Валентин Попов предните дни. Вальо,синдикалните организации имахме обща позиция и не е редно да казваш друго,без наше съгласие. Никъде не сме заявявали,че искаме оставката на Бъчварова. Напротив,тя трябва да остане докато се научи да носи отговорност. Никъде не сме заявявали,че се отказваме от общите ни искания.
И те така.
Здраве и успех на всички!

Иво,преди много години един милиционерски началник с много служба, като се издънехме новобранци и се опитвахме да се измъкнем ни казваше - Момчета, пътя по който сега вървите, аз се връщам по него и го засирам..."
При положение,че имам над 30 год. служба в МВР и съм тръгнал от най-ниското стъпало, няма как хора на твоята служба да не вървите по пътя, по който аз сега се връщам...
Съгласен съм, че не е важно количеството, а качеството, но когато става дума за секс и жени... Когато става дума за синдикална дейност и поставяне на искания е много важно количеството /бройката/ на синдикалните членове.
Трябва да се знае като сяда някой да преговаря и да поставя условия, какво количество / брой членове/ представлява. Не може неуспял сержант станал офицер с помощта на тъста си от първият си брак, да се изживява като синдикален гуру! Да сяда на масата за преговори и да поставя искания, без да казва колко човека представлява. Не ми говори за никакво качество, мен вашето качество не ме интересува. Чувал ли си за непоискано добро... в повечето случаи това е чисто зло...

Който достигне 50 годишна възраст и не е в състояние да изпълнява функционалните си задължения, моите уважения, но е редно да смени направлението, ведомството и да продължи на друго поприще. Недей да бъркаш МВР със социално подпомагане. Някой може и преди 50 годишна възраст да почувства, че е негоден за служба... пътя е медицинска комисия,временно или постоянно трудоустрояване...
Навсякъде във всяка сфера на трудовият живот хората лепват по някоя болест...с напредването на възраст също се обаждат болежки и затруднения, но това не е повод за ранно пенсиониране.

Правилно г-жа Бъчварова се разграничи от първоначалната си подкрепа за ранно пенсиониране. Г-жа Бъчварова не разполага с пари да плати цената на тази екстра!
Ако синдикатите разполагате с нужните средства, преведете сумата и ще договорите исканата възраст. Чувал ли си, че който плаща, той поръчва музиката...
Като не ти харесва музиката, пускаш се от хорото и се ловиш на друго хора, което е по силите ти.

Не съм адвокат на Вальо, но СФС има право да поиска оставката на г-жа Бъчварова. За мен лично това е имбецилно искане, но аз не съм член на СФС!
Като не сте съгласни от вашият синдикат / идиотията да има шест синдиката в МВР/ с това искане на СФС, разпънете и вие с Щирлиц една палатка, монтирайте кюмбето, ударете тупана, поканете някой с микрофон и си кажете и вие исканията.
По този начин още по-добре ще декларирате, че при синдикатите в МВР всичко се случва като във вица - Събрали се чекист, белогвардеец и бандит...
Ако питаш мен, вдигайте седянката и се ловете на работа, че х... е голям и вас чака...
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот dsuzunov » 19 Юни 2015, 19:54

Двама като си ги мерят, не е здравословно, трети да изува гащите, обаче:
Ако питаш мен, вдигайте седянката и се ловете на работа, че х... е голям и вас чака...

Х...я наистина е голям, но чака всички ни и тебе също. :lol: НИдей сА дели от колектива, щом става въпрос за е---нье, без значение, от коя страна ще сме ;)
Димитър Узунов - БНТЛ Пловдив
Аватар
dsuzunov
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот dakota_ » 19 Юни 2015, 21:11

dsuzunov написа:Двама като си ги мерят, не е здравословно, трети да изува гащите, обаче:

Х...я наистина е голям, но чака всички ни и тебе също. :lol: НИдей сА дели от колектива, щом става въпрос за е---нье, без значение, от коя страна ще сме ;)

Аз съм го поел от 14 годишен и съм му свикнал :D Взводният ми в СМУ казваше - Колкото повече мърдаш,толкова по-дълбоко ти влиза :mrgreen:
Като отвори дума за е---нье се сетих какво разказваше преди доста години един подполковник,даваше дежурен по окръг. Живееха три семейства в един апартамент,той с жена си,сина,снахата,дъщеря и зет... Казваше, като стана нощем да отида до тоалетна и мина покрай стаята на сина и чуя как снахата пъшка под него...едно хубаво ми става на душата, като мина покрай стаята на дъщерята и я чуя как пъшка...идва ми да влезна и да скъсам главата на зетя :lol: Смеех се тогава, щото ми беше широко около врата, но сега съм в неговата ситуация :mrgreen:
Синдикатите искат да хванат на хляба мекото, но да внимават, че може да хванат Бойко за шлифера ;)
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Иво Тодоров » 19 Юни 2015, 23:58

Дакота,нека всеки полицай от това министерство си тръгне с достойнство. На вън никой няма да приеме един съсипан психически и до някъде физически полицай.
Към края на 2014г.реално заетите бройки в МВР са 47 173. От тях в синдикалните организации членуват около 16 000 души. Болшинството е доволно когато синдикат постигне нещо,но когато пък не постигне .... знаеш как е.
Лека вечер!
Иво Тодоров
Полицай
Полицай

ПредишнаСледваща

Назад към В днешната преса