КАНДИДАТСТВАНЕ В АКАДЕМИЯТА НА МВР

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

КАНДИДАТСТВАНЕ В АКАДЕМИЯТА НА МВР

Мнениеот pipi_ay » 06 Юни 2022, 18:29

Здравейте! Някой от вас учил ли е в Академията на МВР? Завършила съм бакалавър Педагогика и искам да запиша магистър в академията, но има приемен изпит-тест, за който трябва да се подготвям по 20 теми, които няма от къде точно да намеря. Та някой може ли да ми даде някаква информация или да ми помогне
с темите? Благодаря предварително!
pipi_ay
Нов
Нов
 
Мнения: 1
Регистриран на: 06 Юни 2022, 18:24

Re: КАНДИДАТСТВАНЕ В АКАДЕМИЯТА НА МВР

Мнениеот dakota_ » 27 Юни 2022, 22:48

Учил съм, но преди много години, когато не беше тоя фарс на обучение и нямаше бакалаври и магистри... Пишеш, че си завършила педагогика и то бе си я завършила, щото бакалавър е недовършено висше образование... Що не си завършиш магистратурата по педагогика да знаеш, че каквото си учила си го и завършила, ами да се ловиш в АМВР да учиш магистратура по нещо, за което нито си учила, нито разбираш, но да го учиш... Какво от наученото до момента ще надградиш с магистратура в АМВР? Нали магистърските програми са за надграждане, ти какво ще надградиш? Един колега, младо и просто момче, сега вече само просто, го бях питал от какъв зор се записва ту едно, ту друго да учи и той каза , че било заради CV-то... да има какво да пише в него... До момента за към 18 години служба от каиковец в патрула е на най-ниската офицерска длъжност ПИ... не знам с колко магистратури и колко дълго CV... Та накратко да те посъветвам да учиш нещо, което ти дава професия.. педагогиката е добър занаят за жена... От какъв зор и толкова ли не става нищо от теб, че да се пробваш и в АМВР?
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 1718
Регистриран на: 11 Окт 2009, 21:29

Re: КАНДИДАТСТВАНЕ В АКАДЕМИЯТА НА МВР

Мнениеот dsuzunov » 29 Юни 2022, 11:16

Малее...полковник, ти я отказа от живота с тоя коментар! Таман са беше настроило девойчето, униформа да тури и ти сега я пращаш даскал да става...ако стане де.
Димитър Узунов - БНТЛ Пловдив
Аватар
dsuzunov
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 701
Регистриран на: 01 Окт 2009, 17:18
Местоположение: Пловдив

Re: КАНДИДАТСТВАНЕ В АКАДЕМИЯТА НА МВР

Мнениеот dakota_ » 02 Юли 2022, 15:22

Мите, ако преди години някой ми беше казал, че ще има такъв наплив за служба в МВР нямаше да му повярвам. Ние с теб сме почнали по времето на Тато служба в МВР и да ти кажа, че мен са ме подигравали като влязох да уча в СМУ, след Това във ВСШ и са ме подигравали, щото милицията по онова време даваше много ниски заплати, събираха куцо кьораво и сакато да стане милиционер, щото младите хора гледаха да работят за повече пари. От немалко години насам е чудо от наплив да служат в МВР! Връзки се търсят, пари се дават за рушвети.... всичко, което може да вкара кандидат в МВР се ползва... Тая мома недовършила педагогиката си мисли, че като изкара магистратура в АМВР и от МВР ще я лапнат като топъл хляб да я назначат на служба. Истината е, че дори със средното си образование може да стане полицейски служител. С бакалавър педагогика също не е проблем да стане служител от МВР! Магистратура е необходима, ако се гласи да става Директор ОДМВР...
Въпреки огромният наплив за служба в МВР, виж какво са сътворили синдикатите https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgari ... 266wA3V358 Аз такива причини за напускане на МВР не знам да има и не съм чувал. Чувам и виждам, че се търсят всякакви начини за започване на служба в МВР. Който започне един път се натиска и гледа всячески да се задържи на служба, щото ако службата беше толкова лоша нямаше да имаме толкова много хора служители, които да получават пенсия и заплата! Не знам дали си гледал това https://www.vbox7.com/play:7c227d3310?f ... kgTLK9BLBc За мен по медиите трябва да се показват лидери на синдикати, които не получават пенсии и заплати. Нямам нищо против получаване на пенсия и заплата от колеги, но не бива да правят медийни изяви, щото ги затапват с въпроси по отношение на пенсии и заплати. Преди две години предложих на нашият директор да ме преназначи за н-к на УП и на моето място да назначи по-млад колега, да може хем да израсне в службата, хем да се обучи и да продължи да служи... отказа ми...
Ако бяха оправили по-рано тавана на пенсиите да съм вече пенсионер и да си гледам внуците и кошерите. За съжаление реформи в МВР скоро няма да има и ще се продължи с това да се раздават пари на калпак и наплива от кандидати за служба ще нараства, щото няма друго такова топло местенце като МВР, което да е рай за мързеливци, които гледат как да не работят, но да получават добро възнаграждение и добър социален пакет.
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 1718
Регистриран на: 11 Окт 2009, 21:29

Re: КАНДИДАТСТВАНЕ В АКАДЕМИЯТА НА МВР

Мнениеот lyudmil » 19 Дек 2023, 19:14

Ддравейте! Аз планирам да кандидатствам за магистър "Защита на националната сигурност " в МВР академия. Някой може ли да ми каже търсят ли се хора със такава специалност или няма да има смисъл да се захващам с това и какво точно вършат тези служители какво се изисква от тях
lyudmil
Нов
Нов
 
Мнения: 2
Регистриран на: 19 Дек 2023, 19:04

Re: КАНДИДАТСТВАНЕ В АКАДЕМИЯТА НА МВР

Мнениеот AlxW » 24 Фев 2024, 13:54

Здравей!

За подготовката за приемния изпит в Академията на МВР е важно да имаш предвид, че обикновено темите обхващат широк спектър от области, свързани с право, вътрешни работи, обществено управление и други специфични за сектора знания. Ето няколко общи съвета, които може да са ти полезни в твоята подготовка:

Посети официалния сайт на Академията на МВР: Често там се публикува информация за приемния изпит, включително учебни материали, примерни въпроси или указания за темите.

Провери в библиотеки и книжарници: Търси учебници и наръчници по право, административно право, криминология, психология и други сродни дисциплини, които покриват темите на изпита.

Свържи се със студенти или възпитаници на Академията: Те могат да споделят с теб своя опит, учебни материали или да ти дадат съвети за подготовката.

Търси подготвителни курсове: Някои образователни центрове или частни преподаватели предлагат специализирани курсове за кандидат-студенти към Академията на МВР. Такива курсове могат значително да помогнат в подготовката ти.

Организирай си времето за подготовка: Състави си план за учене, който да обхваща всички 20 теми, и се старай да спазваш графика си.

Помни, че подготовката за такъв изпит изисква време и усилия, но с правилния подход и достатъчно мотивация можеш да постигнеш добри резултати. Успех!
Офицер от 1-ви български чуждестранен легион. Зелена военна барета.
AlxW
Нов
Нов
 
Мнения: 1
Регистриран на: 19 Фев 2024, 21:57

Re: КАНДИДАТСТВАНЕ В АКАДЕМИЯТА НА МВР

Мнениеот dsuzunov » 14 Мар 2024, 15:05

До тук, всичко е ясно. Как обаче, никой не се сети да пише и за криминалистиката, като наука! Все се споменава криминология, право обществен ред и сигурност. То затова повечето завършили АМВР или право от някой измислен университет, пишат глупости по постановления или докладни до НТЛ/БНТЛ/НИК. Не може да си полицейски служител и представите ти за криминалистиката да са само на база кино и криминални романи. :x
Димитър Узунов - БНТЛ Пловдив
Аватар
dsuzunov
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 701
Регистриран на: 01 Окт 2009, 17:18
Местоположение: Пловдив


Назад към Полицията в България

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта