Увеличение на заплати 2017

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Увеличение на заплати 2017

Мнениеот osata » 27 Окт 2017, 22:00

Отдавна не сме писали по тази тема.
МВР е едно голямо министерство, което включва много видове дейност - от леко отговорна, до крайно отговорна, от леко рискова, до много рискова, от супер лека, до много натоварваща и т.н.

Погледнато икономически, в цял свят има инфлация. Същото е и в България. Всеки човек, независимо от професията, работи за да генерира доходи за себе си и за семейството си, за да издържа децата си, всеки човек се стреми към по-добро за себе си и близките си. В този ред на мисли, много институции всяка година в различен по вид начин стимулират служителите си - едни всяка година им се вдига заплатата, други получават коледни премии, други 13-та заплата и т.н., е, някои пък не получават нищо. За съжаление и МВР е в тази група. Това лично според мен е демотивиращо за работещите, води до по-ниски резултати, което пък влияе на живота на околните.

В този ред на мисли, какво ви е мнението - ще има ли увеличение на заплатите с 5% , ще има ли умишлено различни проценти увеличение за основните групи работещи в МВР, което като сума ще е не повече от 20-30 лв месечно, но ще постави началото на едно добре планирано вътрешно разделение и борба за къшей хляб, или отново ще има обещания, ама няма да има пари в хазната :)
Интересното е, че по данни от новините ( нали медиите са голяма власт ), от 1 млд лева бюджет, 900 милиона отиват за заплати...при постоянен недокомплект от поне 15%..... къде са тия 150 млн лева?
Как да обясниш на един районен инспектор, че като се пенсионира колегата му, може и сам да работи същата работа, а спестените пари от заплатата на незаетата бройка ще отидат някъде и ще служат за по-добри условия в МВР. Как да обясниш на пожарникаря, че двама или трима служителя екип могат едновременно да гасят, спасяват хора, оказват първа помощ, захранват камиона с вода от хидрант, докладват за ситуацията и т.н. Примери много.
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР
 
Мнения: 4596
Регистриран на: 25 Авг 2009, 18:52

Re: Увеличение на заплати 2017

Мнениеот dakota_ » 28 Окт 2017, 19:13

Ще има увеличение на заплатите като това няма да е заслуга на синдикатите. Заплатите ще бъдат повишени с мижав процент да се отчете, че има увеличение на заплатите.
Не съм сигурен дали наистина най-сетне ще направят увеличението на заплатите да не е еднакво за всички, защото както липсата на увеличение на заплатите демотивира, така и уеднаквяването действа демотивиращо на служителите.
Категорично трябва да премахнат получаване на заплата и пенсия, защото това също демотивира служителите.
Работещ пенсионер на полицейска длъжност е несериозно и поне аз не се отнасям сериозно с работещите полицаи-пенсионери в управлението.
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 1718
Регистриран на: 11 Окт 2009, 21:29

Re: Увеличение на заплати 2017

Мнениеот кпц » 18 Дек 2017, 17:38

Тука има, тука нема.
Това проектират да става със заплатите в МВР-то.
За шофьорчето на директора и домакина на РУ поне 100 лева повече, а за разузнавачите, инспекторите, разследващите - най-дългото от трите пръста.
Стабилност, какво да правиш. :)
кпц
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 405
Регистриран на: 17 Юли 2014, 23:27

Re: Увеличение на заплати 2017

Мнениеот dakota_ » 20 Дек 2017, 11:30

Шофьора на директора и домакина са дошли на работа в МВР заради заплатите. Разузнавачите и инспекторите са в МВР да служат и последното нещо, което трябва да ги интересува са заплатите.
Не мога да си обясня какво е това някой да търси връзки да го назначат на работа в МВР, а след това да се оплаква, че му тежи кръста 8-) Всеки трябва да си носи кръста. Оплакват се тези, които са взели да носят чужд кръст. За да няма такива оплаквания, просто оставят този кръст и си търсят техният кръст, от него по-удобен няма и си решават проблема. Имам чувството, че парите за здравеопазване и МВР да извират няма да стигнат и вечно ще са малко.
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 1718
Регистриран на: 11 Окт 2009, 21:29

Re: Увеличение на заплати 2017

Мнениеот dsuzunov » 20 Дек 2017, 16:30

Все ми е тая, дали ще ми увеличат заплатата или няма. С евентуалното увеличение няма да покривам дупки в моя бюджет, така че, каквото дойде отгоре, "берекет версин".
Не съм съгласен с предложението на министерството за диференцирано увеличение въпреки, че аз съм с най голям процент. Ако ще се дава, да е еднаква сума на почти всички, без онези, с променено правоотношение от февруари т.г.
За любопитковците, не съм пенсионер...за сега.
Димитър Узунов - БНТЛ Пловдив
Аватар
dsuzunov
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 701
Регистриран на: 01 Окт 2009, 17:18
Местоположение: Пловдив

Re: Увеличение на заплати 2017

Мнениеот web002 » 17 Мар 2019, 22:01

https://bivol.bg/bg-police-tear-gas.html написа:Понякога човек не знае дали да се смее или да реве. Може ли ти да си полицай и да не можеш да прецениш накъде духа вятърът? Че духа срещу БоЕко Три, това е ясно, но да разпиляваш протест срещу управлението на ГЕРБ със сълзотворен газ в собствените си очи. Е, т‘ва вече си е виц. Ама готов.

Че да разгонваш няколко десетки български данъкоплатци от пред Народното събрание е кретения и против всякакви демократични норми, едва ли има спор. Че докато висиш там, за да пазиш ония, дето ти дават на хранилката, едва ли има спор. Че си пазиш местенцето, за да стигнеш до двайсетина пенсии и после да си драпаш ташкента, едва ли има спор. Че ония десетина процента, от „системата“, които са влезли в нея с идеалистични подбуди и се опитват да спазват закона и да са в полза на обществото, страдат от поведението на повечето си „колеги“, едва ли има спор. Че баба Пенка от Долно Нагорнище може й вземат двата лева, да я изнасилват и да и запалят къщата, за да заличат следите, докато ти си се изпъчил на жълтите павета, едва ли има спор.

Тези неща обаче всички разсъждаващи хора в България ги знаят от доста време. Да не кажа от десетилетия. Системата обаче явно е стигнала дотам, че не само да не може да охранява гражданското (и селянското) общество, а и да е тотално неадекватна как да запази собствената си безопасност.

(...)

Пълните професионалисти, които постоянно протестират за увеличение на заплатите си, които са два пъти повече, отколкото полицаите в 20 милионен Ню Йорк, но баба Пенка си я обират и изнасилват безнаказано, тръгнали да обгазяват, но обгазили сами себе си. Разбирате ли, мили деца? Това са хората, на които сме поверили сигурността си. Искаме, когато свършим работа и да имаме сигурност в домовете си. Искаме да не ни обират по улиците. Искаме като си платим данъците да притежаваме определена сигурност. Искаме правова държава. А какво получаваме срещу данъците си?


Автор: Стоян Николов - Торлака
https://bivol.bg/bg-police-tear-gas.html
"Ако не си на Персин, ще дробиш камъни на кариерата, моето момче... докато си жив", изругава ушанката милиционер, забивайки препикана кубинка в коляното на жертвата...
web002
Нов
Нов
 
Мнения: 23
Регистриран на: 22 Ное 2018, 01:07

Re: Увеличение на заплати 2017

Мнениеот web002 » 11 Юли 2019, 12:05

Как сте, ушанчици прекрасни? Влюбен съм във вас, ей! Оти заебахте маймунарнико? Толкова да ми липсват драсканиците ви, чак място да не мога да си намеря.
Нищо не пишете вече, тук преди гъмжеше от униформени хиени, престъпници и представители на утайката на обществото, готови да те разкъсат само защото си си позволил да дишаш.
Нещо за заплати, за заплати, чува ли се... ще има ли нови увеличения скоро? SMS-и да ви пращаме или да ви подпомагаме по друг начин? Или SMS-и за пеленачетата и пуберите, които са останали без родител... все пак те са единствените на света, които са загубили родител...
Свободни сте да давате идеи. Нали знаете, рекет гърло на ламя не храни.
Хайде мутрички, със здраве!
"Ако не си на Персин, ще дробиш камъни на кариерата, моето момче... докато си жив", изругава ушанката милиционер, забивайки препикана кубинка в коляното на жертвата...
web002
Нов
Нов
 
Мнения: 23
Регистриран на: 22 Ное 2018, 01:07

Re: Увеличение на заплати 2017

Мнениеот spoon » 11 Юли 2019, 18:25

web002 написа:....Оти заебахте маймунарнико? Толкова да ми липсват драсканиците ви, чак място да не мога да си намеря.......


Оти не ни честити професионалния празник, преди по-малко от седмица?! Вероятно много колеги щяха да "драснат" по нещо, ей тъй, за благодарност... ;)

Айде холан, и ти си остани със здраве! :)
spoon
Полицай
Полицай
 
Мнения: 161
Регистриран на: 12 Авг 2011, 19:52

Re: Увеличение на заплати 2017

Мнениеот osata » 13 Юли 2019, 20:47

Днес се сетих, че почти година не съм влизал във форума.
Да вземем да спретнем някой уикенд с писане тук, да си припомним старото време.... големи емоции бяха.
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР
 
Мнения: 4596
Регистриран на: 25 Авг 2009, 18:52

Re: Увеличение на заплати 2017

Мнениеот Lord » 18 Юли 2019, 18:47

osata написа:Днес се сетих, че почти година не съм влизал във форума.
Да вземем да спретнем някой уикенд с писане тук, да си припомним старото време.... големи емоции бяха.


Кога бре, другата година, последната събота и неделя на юли ли, несериозник, такъв?! :lol: :lol: :lol:
________________________________________________________________
Нищо не е добро или зло. Мисълта го прави такова.” - Хамлет , по точно Шекспир;-)
Аватар
Lord
КОМИСАР
 
Мнения: 5861
Регистриран на: 19 Авг 2009, 01:21

Следваща

Назад към Полицията в България

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron