Здравейте на всички... Току-що се регистрирах, защото отчаяно търся някой с "проблем" като моя...
Всичко започна с нормално обаждане от жена, която един вид ме "призова" в градското РПУ да свидетелствам(за да не ме уплаши официалната призовка, по нейни думи), като ми каза, че делото не е нейно и не може да ми каже нищо друго. Уговорихме си час и т.н, понеже съм ученик и не съм свободен постоянно(също и непълнолетен). На следващата сутрин отидохме с баща ми, като аз си мислих, че ще свидетелствам за един телефон, който изгубих преди много време(близо 3 години), но там дойде голямата изненада... Когато влязохме в кабинета да давам показания стана дума за модела на новия ми смартфон, който закупих през олх преди 6 месеца(с оригинална кутия и всичко както си е). IMEI-ят, който проверих не само, когато купих телефона от Еконт, а дори днес по сайтовете и все още не е съобщен за изгубен/откраднат... Та започнах да давам показания и разбрах, че всъщност този телефон е бил откраднат, вероятно от магазин... жената също не знаеше(делото всъщност се провеждало в София). Та нали доброволно го предадох, също баща ми отиде следобед да дава допълнителни показания, заедно с кутията и документа, който издават от Еконт, съдържащ данни за подателя(може би и крадецът в случая). Та моят въпрос е, ще получа ли някакво обезщетение, а може би и самия телефон? Понеже не ми казаха дали ще бъде използван като улика/доказателство по време на делото, също и родителите ми не знаят нищо по въпроса... Благодаря предварително и моля да няма хейтърски коментари, понеже не съм запознат изобщо с правата си в това положение/правителствената система