dakota_ написа:малкия написа:катюша написа:PDP_89 написа:Здравейте! Наскоро станах полицай в ГДГП и много искам да опитам в СОБТ. Някой знае ли как да кандидатствам или най-добре да отида на портала пред поделението и да питам?
Направи една година като полицай и тогава опитвай, такива са изискванията за действащи служители.
След това трябва да следиш като се обяви конкурс за СОБТ да кандидатстваш. Като отидеш на портала на поделението може и толкова да не ти кажат
Аз пък гледам как да се махна от криминална и да се прехвърля в ГДГП, че ми писна от простотия и неуредици, но началника казва, че само през трупа му може да получа разрешение за преместване.
Хич не ти трябва!
Лудостта в Гранична няма граници.
Изводът не е мой, а на колега от НИКК, но и аз се подписвам под него.
И аз се подписвам под този извод
Кризата удари по рушвета в гранична полиция, а бежанската криза развали и рахатлъка в гранична полиция
Ако върнат гранични войски и построят отново заставите, тогава и аз на стари години бих подал рапорт за преместване на застава около Голям Дервент да си отживея в гранична поне до 60 годишна възраст
Лоши неща си пожелаваш
Едно е да ходиш по застави само на лов и мохабет, друго е да служиш на застава. Едно е да си на 25г. и да си на застава, друго е да си на 2х25 и да служиш на застава
Рахатлък е да служиш РУ и да се разхождаш по асфалт, в гранична и ГПУ рахатлък не помня кога е имало, а спомените ми са от преди 89-та година
Лоша застава си си избрал да служиш, ако се върне назад времето на гранични войски, бих си избрал да служа на "Шабаница" най-красивото място в Родопите.
Хайде, че се размечтахме, а не му е тук мястото и темата