В пресата за МВР...

Преса и коментари

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В пресата за МВР...

Мнениеот малкия » 13 Сеп 2015, 08:22

dakota_ написа:
Елена написа:Дежурството ми ще започне в отлично настроение :D
Според мен няма нищо лошо гражданин решил да почерпи полицай за добре свършена работа, да го направи.
При мен имам два такива случая. Първият го споменах, вторият е свързан със залавянето на телефонен измамник и като по чудо върната 4 цифрена сума на наивен човек подведен, че дъщеря му е пострадала и се нуждае от спешна операция. Пред управлението беше дошъл гражданина да почерпи ОР и мен! ОР се дърпаше и не искаше да вземе нищо. Мина секторният на криминална и му каза, взимайте каквото е решил да ви почерпи човека, прави го, че е доволен. Същият човек беше написал и писмо с благодарности до Директора.
Кое е престъпното в случая?
Тук няма подкуп, няма корупция, има една човешка благодарност!
Оставям изброените от теб случаи за пътни полицаи :) те са по-скоро забавни, казах ти случай и за пътен полицай, в който също не намирам нищо лошо, че са го почерпили за здравето на детето.
Пожелавам си днес да контактувам само с доволни от работата ми граждани :D

Интересно, къде са регламентирани тези взаимоотношения с гражданите в ЗМВР ;)
Така се почва като теб, днес благодарен гражданин ще ти даде кафе и бонбони, утре друг гражданин ще ти подари парфюмерия, после друг ще те заведе на екскурзия да видиш морето и нещата отичат на лека кола и нагоре :mrgreen:
В самото ти пожелание да контактуваш само с доволни граждани си пожелаваш да не се прибереш с празни ръце у вас :lol: :mrgreen:

Абе някъде не пишеше ли какво трябва да ми се случи, ако приема нещо, което не ми се следва, загдето съм извършил действие по служба? :D

А отделно от това не подписваме ли кажи-речи всяка година, че сме се запознали и с по някоя заповед в тоя дух? :roll:
Синдикат

Мнениеот dakota_ » 13 Сеп 2015, 13:31

малкия написа:
dakota_ написа:
Елена написа:Дежурството ми ще започне в отлично настроение :D
Според мен няма нищо лошо гражданин решил да почерпи полицай за добре свършена работа, да го направи.
При мен имам два такива случая. Първият го споменах, вторият е свързан със залавянето на телефонен измамник и като по чудо върната 4 цифрена сума на наивен човек подведен, че дъщеря му е пострадала и се нуждае от спешна операция. Пред управлението беше дошъл гражданина да почерпи ОР и мен! ОР се дърпаше и не искаше да вземе нищо. Мина секторният на криминална и му каза, взимайте каквото е решил да ви почерпи човека, прави го, че е доволен. Същият човек беше написал и писмо с благодарности до Директора.
Кое е престъпното в случая?
Тук няма подкуп, няма корупция, има една човешка благодарност!
Оставям изброените от теб случаи за пътни полицаи :) те са по-скоро забавни, казах ти случай и за пътен полицай, в който също не намирам нищо лошо, че са го почерпили за здравето на детето.
Пожелавам си днес да контактувам само с доволни от работата ми граждани :D

Интересно, къде са регламентирани тези взаимоотношения с гражданите в ЗМВР ;)
Така се почва като теб, днес благодарен гражданин ще ти даде кафе и бонбони, утре друг гражданин ще ти подари парфюмерия, после друг ще те заведе на екскурзия да видиш морето и нещата отичат на лека кола и нагоре :mrgreen:
В самото ти пожелание да контактуваш само с доволни граждани си пожелаваш да не се прибереш с празни ръце у вас :lol: :mrgreen:

Абе някъде не пишеше ли какво трябва да ми се случи, ако приема нещо, което не ми се следва, загдето съм извършил действие по служба? :D

А отделно от това не подписваме ли кажи-речи всяка година, че сме се запознали и с по някоя заповед в тоя дух? :roll:

И ние обучаваме ли обучаваме и си приказваме за авторитет и безкористност на полицейският служител при реализиране на функциите, за които е назначен ;) но шило в торба не стои. Има и състав на един член от НК, приемането на дар /бонбони, кафе, шише с алкохол.../ и каквато и да е облага, която не се полага... и да не продължавам, че ще трябва да има копи/пейст на чл. 301 (1) и някои други нормативни документи свързани с МВР и касаещи работата на служителите на МВР...
Както казва "поета" - Мирише ми на командировка в Софийския централен затвор… От мен един съвет - килия 213, вторият етаж, южното крило. При бай Ставри :D
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Елена » 16 Сеп 2015, 18:22

Шефовете на полицията в Асеновград и Първомай са били арестувани (допълнена)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/09/ ... rvomai_sa/

По време на акция на МВР срещу организирана престъпна група на територията на Асеновград и Първомай са били задържани началниците на полицейските управления в двата града.

Пред "Дневник" от полицията потвърдиха за провеждането на акцията и че има задържани.

Операцията е под ръководството и наблюдението на Окръжна прокуратура-Пловдив, съобщиха от прокуратурата. За 24 часа по Закона за МВР са задържани началниците на РУП-Асеновград и на РУП-Първомай.

По случаите се водят две отделни досъдебни производства за длъжностни престъпления и престъпления против правосъдието. Разследва се евентуален корупционен мотив. Двете досъдебни производства не са свързани помежду си.

Подробности за операцията ще бъдат изнесени утре, 17 септември 2015 г., на пресконференция в Пловдив

По информация на БНР става дума за операция на дирекция "Вътрешна сигурност", при която са задържани Васил Налбантов и Димчо Темелков, началниците на полицейските управления в Асеновград и Първомай.

Все още не можем да кажем нищо по повод информацията за арестуваните шефове на РУП - Асеновград, и РУП - Първомай. Работим. Това каза пред "24 часа" директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Христо Разсолков.

Окръжният прокурор Румен Попов нито е потвърдил, нито е отрекъл информацията. Краткият му коментар е бил единствено "работим".

Дакота, бях се притеснила за теб, но видях, че си писал във форума и разбрах, че все още не са стигнали до теб :mrgreen:
Димчо Темелков наскоро беше награден от министър Бъчварова с обявяване на благодарност, а сега е в ареста с бандюгите. Възход и падение на полициейски началници 8-)
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот сигма3 » 17 Сеп 2015, 08:06

Вероятно и те са започнали с кутия бонбони......:)
сигма3
Полицай
Полицай

Мнениеот stoiko » 17 Сеп 2015, 08:21

http://www.segabg.com/article.php?id=769984

Нови реформи от 01.01.2016
stoiko
Нов
Нов

Мнениеот Елена » 17 Сеп 2015, 12:29

сигма3 написа:Вероятно и те са започнали с кутия бонбони......:)

Сигурно с това са започнали, но защо не са си останали само с това :) Знаеш ли колко е лесно, подаряват ти кутия бонбони и кафе, събираш колегите си, правиш кафе, отваряш бонбоните, някой извди и бисквити и нещо друго и "рушета" консумиран набързо и солидарно с колегите :D

Гледай сега какви "пичове" са задържаните полицаи
http://www.blitz.bg/news/article/361518.
Докато са се правели на велики, никой не е припадал и линейката не е идвала да откарва в спешното припаднали полицаи. Като е опрял ножа до кокала и почват да припадат, да им се вие свят, да треперят.
Синдикатите казват, че полицаите работим под голям стрес. Под голям стрес работят корумипираните, това да трепериш да не те хванат като изнудваш и прибираш пари е голям стрес и трябва синдикатите да помислят за тези хора още по-рано да ги пенсионират :mrgreen: :lol:
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Сакалиев » 17 Сеп 2015, 16:00

РПУ-тата в Асеновград и Първомай масово прикривали престъпления

http://crime.actualno.com/15-dushi-sa-a ... 96307.html

Петима полицаи от Асеновград и Първомай, сред които шефовете на районните управления, са арестувани при вчерашната акция на отдел "Вътрешна сигурност" към МВР. Има обаче още 10 задържани за различни престъпни дейности, които са били защитавани от полицейския чадър. Това стана ясно на пресконференция в Пловдив, на която присъстваха главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов, шефът на пловдивската полиция старши комисар Христо Разсолков, апелативният прокурор Иван Даскалов, окръжният - Румен Попов и заместникът му Галин Гавраилов, предаде "24 часа".

Началникът на полицията в Асеновград Димчо Темелков е с повдигнато обвинение за лично укривателство, съобщи "Фокус". Обвинението е за това, че той е спомогнал на пет лица да избегнат наказателно преследване за извършени от тях престъпления, които касаят кражба на стойност 1000 лева. Предвиденото в закона наказание за подобно престъпление е от 2 до 8 години лишаване от свобода. Темелков може да бъде обвинен и в търговия с влияние.

Повдигнати са обвинения и на двама полицейски инспектори от Районно управление „Полиция”-Асеновград. Единият е обвинен, че не е изпълнил задълженията си свързани с водене на наказателно производство спрямо конкретно лице. Той е имал информация за лице, което извършва престъпления свързани с кражба на дизелово гориво от автомобили във фирмата, в която е работил, но не е съобщил за това нарушение и такова престъпление не е било разследвано. Освен това е купувал от лицето гориво на много по-ниски цени, за което му е повдигнато второ обвинение за вещно укривателство. Третият обвинен е помогнал на лице, което е извършило престъпление, да избегне наказателно преследване. Оказано е съдействие на извършител, което се е изразявало в даване на насоки, как и на кого трябва да заплати определена сума за да може кръвната му проба да стане от 1,54 на 1,2. Причината е, че до тази концентрация нарушението се обработва по административен път, а над нея се води престъпление. По думите на апелативния прокурор, няма връзка между двете дела, които се водят в Асеновград и Първомай.

80% от състава на РУП Първомай в работното си време се е занимавал с частна стопанска дейност - кой с търговия, кой с отглеждане на земеделска продукци, кой с дърводелски услуги. Почти всички служители или зареждат с горива на вересия, или хапват и пийват без пари, заяви окръжния прокурор Румен Попов. Участниците в пресконференцията посочиха, че в двете полицейски управления са извършени множество нарушения. Не са обработвани сигнали за престъпления - на служителите или не им се е разкарвало, или пък са счели, че случаите са маловажни.

Именно заради незавеждане на жалба за кражба на коне се е стигнало до убийство. В този случай хората, които са подали жалбата, са пребили до смърт крадеца, тъй като полицията не си е свършила работата.

Бизнесмен от Първомай успешно откраднал над 2 млн. лева. Става въпрос за купено от него пасище през 2008 г., което трябвало да бъде рибарник, но той го превърнал в кариера, а инертните материали са изключителна държавна собственост. Той ги продал, взел големи суми и купил имот. Въпросният бизнесмен ще се разследва както за въпросната кражба, за която има обвинение, така и за пране на пари. В този случай служител от полицията в Първомай излъгал в преценката си за количеството инертни материали. Преписката е била приключена, но с новите данни сега е възобновена.

Главният секретар на МВР Георги Костов призова гражданите да подават сигнали, когато служители на министерството извършват нарушения.
Сакалиев
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот сигма3 » 17 Сеп 2015, 18:30

Елена написа:

Сигурно с това са започнали, но защо не са си останали само с това :) Знаеш ли колко е лесно, подаряват ти кутия бонбони и кафе, събираш колегите си, правиш кафе, отваряш бонбоните, някой извди и бисквити и нещо друго........:lol:

Защото едно куче,като се научи да яде ла***,не се спира:)))
А точно ти ,съвестния служител да нагъваш бонбони и да сърбаш кафе,вместо да работиш не го разбирам!!! Потресен съм:))))
сигма3
Полицай
Полицай

Мнениеот Елена » 17 Сеп 2015, 19:10

сигма3 написа:
Елена написа:

Сигурно с това са започнали, но защо не са си останали само с това :) Знаеш ли колко е лесно, подаряват ти кутия бонбони и кафе, събираш колегите си, правиш кафе, отваряш бонбоните, някой извди и бисквити и нещо друго........:lol:

Защото едно куче,като се научи да яде ла***,не се спира:)))
А точно ти ,съвестния служител да нагъваш бонбони и да сърбаш кафе,вместо да работиш не го разбирам!!! Потресен съм:))))

Сгъвам и кюфтета и пържоли, сърбам и кафе и чай :) но имам мярка и не се се освинвам като свинете в Районните управления на Асеновград и Първомай 8-)
Окръжният прокурор на Пловдив беше погнусен и отвратен от свинщината в тези полицейски управления:

От държавното обвинение обявиха, че 80 процента от състава на РПУ-Първомай са извършвали частна стопанска дейност в работно време. Подобна е и ситуацията в Асеновград. И в двете управления са извършени множество нарушения.

"Кой с търговия, кой с отглеждане на земеделска продукции, кой с дърводелски услуги. Почти всички служители или зареждат с горива на вересия, или хапват и пийват без пари", обясни Румен Попов.

По думите му не са обработвани сигнали за престъпления на служителите или не им се е разкарвало, или пък са счели, че случаите са маловажни. Именно заради незавеждане на жалба за кражба на коне се е стигнало до убийство. В този случай хората, които са подали жалбата, са пребили до смърт крадеца, тъй като полицията не си е свършила работата.

Апелативният прокурор уточни, че на началника на полицията в Асеновград е повдигнато обвинение за лично укривателство заради това, че е помогнал на петима души да избегнат наказателно преследване за кражба на стойност 1000 лв. Предвиденото в закона наказание за подобно престъпление е от 2 до 8 години затвор.
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот сигма3 » 17 Сеп 2015, 19:41

Е ти още нямаш служба,но вървиш в тази посока:)))
А и всички са невинни до доказване на противното,много бързо ги осъди!:)
сигма3
Полицай
Полицай

ПредишнаСледваща

Назад към В днешната преса