В днешната преса

Преса и коментари

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В днешната преса

Мнениеот SFS » 17 Ное 2009, 21:43

Като е гавра с законите и държавата , защо не им образуваха дело и не ги осъдиха за предния паметник. Айде де да видя как работи правова държавна машина а нв да подстрекава малоумни кметове, началници на рпу-та и бкс директори да събарят и ако някой ги осъди , тарикатите да са на сухо :lol:
Ревизор - Одитор

"Комунистът е семе от дявола.Трудно ще бъде изкоренено".
Аватар
SFS
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Местоположение: Земята,С.Америка,Канада, Квебек,Монтреал, Ласал H8R 2Z4

Мнениеот ivan » 17 Ное 2009, 21:48

SFS написа:Като е гавра с законите и държавата , защо не им образуваха дело и не ги осъдиха за предния паметник. Айде де да видя как работи правова държавна машина а нв да подстрекава малоумни кметове, началници на рпу-та и бкс директори да събарят и ако някой ги осъди , тарикатите да са на сухо :lol:

Е все пак, това е форум на Българската полиция, а не на Българския съд! :|
ivan
Нов
Нов

Мнениеот SFS » 17 Ное 2009, 21:50

Кво общо има съда с образуване, доказване, квалификация и подаване на прокурора...освен това ако бг полицията няма доверие в бг съда...къде сте тръгнали боси по асвалта ;)
Ревизор - Одитор

Аватар
SFS
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот ivan » 17 Ное 2009, 21:56

SFS написа:Кво общо има съда с образуване, доказване, квалификация и подаване на прокурора...освен това ако бг полицията няма доверие в бг съда...къде сте тръгнали боси по асвалта ;)

Това беше, точния въпрос.
А, да видим някой компетентен, дали ще отговори?
ivan
Нов
Нов

Мнениеот фиеста » 18 Ное 2009, 01:17

Да отговори на какво? Дали има доверие в съда, мога да отговоря само за себе си. Но по повод образуване и доказване - е там не зависи само от нас /полицията става въпрос/. Образува се при законен повод и достатъчно данни. И освен това от нас - само при неотложност. Всичко друго зависи от прокуратурата, а тя, както знаеме, е в съдебната власт. И наистина не вижда как ще обосновеме неотложноста при паметник, който е направен именно с идеята да остане, а не да изчезне бързо. Та който задава подобни въпроси, да си прочете новия НК, пък тогава да пита пак.
фиеста
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Sir Humphrey » 18 Ное 2009, 01:43

Мързи ме да чета ЗУТ и да проверявам дали е вярно това за 3-те метра висока конструкция в частен имот.

Залагам обаче на това, че юридически са си опекли работата и наистина имат право да го направят.
Такъв паметник сам по себе си според мен не е някаква болка за умирачка. Основната подигравка е, че са решили на него да сложат надпис "Българийо за тебе те умряха..." Иван Вазов.

А това май го нямаше при вече разрушения паметник. Мисля, че те се смеят последни. А който се смее последен, се смее най-добре.
Аватар
Sir Humphrey
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот SFS » 18 Ное 2009, 17:38

Когато ползваш държавата за да толерираш една етническа група и да потискаш друга, првиш същото и с толериране на една религиозна общност и потискаш други, въпреки конституцията и въпреки нейните грешки в буквата и изкривяваш духа и като я четеш като дявола Евангелието следват такива недоразумения, които будят присмех сред зрелите хора и освен това излагаш държавността на опасност да бъде приета от съседни държави и държави в общността в която се стремиш да бъдеш като недозряла или обладана от недозряли субекти с които трябва да внимаваш изключително много. Това е опасно и силно подронващо авторитета ни като граждани на една такава страна в която ние осъзналите се не сме способни да направим нищо за да отстоим онова заради което си струва да се наречем нейни граждани. Такива действия подлагат на съмнения изобщо добрата воля и способностите на управленците и по най високите нива да усмислят ролята на държавата в началото на 21 век и центъра на Европа.
Ревизор - Одитор

Аватар
SFS
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот SYNOPTIK » 18 Ное 2009, 19:50

Мисля че се обръща прекалено много внимание на това,и според мен,това се прави от новинарите,за да се отклони вниманието на хората от същността на проблемите им.
Направили паметник...!
В двора си,всеки може да събере една камара камъни и да си ги нарече някак си.
По същество,един паметник е такъв на обществено място,а не на частно.Там нещата се решиха.
Евентуално,тези хора ще си имат проблеми,но не с властите-просто други съселяни ще ги игнорират от живота в селото,но тава ще са вече съседски взаимоотношения,а не политически,религиозни или някакъв друг вид.
Убеден съм,че и обикновените мюсюлмани у нас,във никакъв случай няма да се повлияят от тази "махленска" постъпка,дори няма и да разберат за нея.
Тези "хубавци",искат някак си да се харесат,да "участват" в нещо,което просто няма как да стане...
За Родината са загинали много хора от най-различни етноси и религии,и всичките са го правили за България.
Тези,просто искат да станат известни.
Дотам ли да падам и аз...?
SFS,как ще реагират властите в Канада,ако натрупаш камъни в двора си,и ги наречеш някак си ?
Ако изобщо не се движиш, оковите почти не се усещат.
Щастието е единственото нещо, което при делене се умножава.
Аватар
SYNOPTIK
PoliceBG

Мнениеот SFS » 18 Ное 2009, 21:39

Уместен въпрос!
Държавата не се разпорежда в моя дом, двор и частен живот до момента в който не застрашава нечии друг живот или не се полза за място където се подготвя или съхрянява нещо което ще се ползва да се използва срещу нечии друг живот или това нещо не е забранено със специален закон и точно упоменато в него. Намесата и, да го открие там става с разрешение на орган по съответния ред при спазване на всички процедури записани в него, без никакви субективни измишльотини на никакви "важни съветници" за някакви вероятни "опасности" които ще нарушат обществения мир и обществения договор. Държавата ме разглежда като част от себе си до момента в който не попадна в полезрението и по точно определения ред и моята личност или моята собственост не придобие статут, който е уязвим по предвидени във вариянти случаи. Тук личното мнение и субективните преценки на никого не играят никаква роля за провеждане или навеждане на машината в посока с която може да премине граници, които са гарантирани от основния закон и бъдат нарушени конституционните ми права на лична ниприкосновеност и неприкосновеността на частната ми собственост. Дали ще правя паметници у нас и с приятели ще правим заклинания в които ще вещаем смъртта на абстрактното име Канада или ще поставяме венци и величаем и прославяме това име е наша си работа, дали ще бесим портретите или ще им забиваме ками, всъщност ще правим това с част от нас, защото ние сме също част от тези символи.
Ревизор - Одитор

Аватар
SFS
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот osata » 18 Ное 2009, 21:58

На село ако искам да си построя гараж висок 2,50 метра в двора си, дали не ми трябва разрешително някакво?
А и това са си ходове на някои хора, с определена цел.
Да не би 1998г да нямаше сценарий на недоволството на хората?
Търси се нещо, ама дано не е това, което си мисля, че ще стане лошо...
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР

ПредишнаСледваща

Назад към В днешната преса