Министърът на културата Вежди Рашидов благодари на органите на реда
Във връзка с днешния инцидент и осуетения опит за кражба на автомобил, в който е била внучката му, министърът на културата Вежди Рашидов благодари на органите на реда за бързата реакция и оказаното съдействие. Детето е невредимо.
В специално изявление министър Рашидов заяви: „По време на инцидента тази сутрин бях в телевизията. Не знаех за случилото се, научих го от премиера Бойко Борисов, който ми се обади по телефона. Веднага след това говорих и с министър Цветан Цветанов. Двамата ме увериха, че са взети всички мерки по случая. Изказвам своята благодарност на премиера, на министъра на вътрешните работи, както и на директора на Първо районно управление на МВР в София Евгени Игнатов и на служителите на районното управление. Не знам имената на всички служители на реда, ангажирани със случая, за да им благодаря лично. Бързата реакция на МВР е поредното доказателство, че държавата последователно и ефективно се бори с престъпността. Убеден съм в професионализма на органите на реда и съм сигурен, че същите мерки се предприемат и към всеки български гражданин, който е обект на посегателство.”
http://press.mvr.bg/NEWS/news110307_04.htm