В днешната преса

Преса и коментари

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В днешната преса

Мнениеот Лъчезар Серафимов » 17 Дек 2010, 21:37

Г-н вътрешен министър, елате да видите черната каса в МВР! Ченге съм - искат ми по 200 лева!
Дата: 16-12-2010 22:31 Изображение
Работи се със радари, който не се водят на отчет в МВР. Предадените снимки от видеорадарите не отговарят на броя предадени снимки в края на смяната. Отделно от месечната рента, парите след всяко дежурство се предават на Мирослав Андонов и Първан Пейчев, които ги разпределят в края на месеца, между служителите - това е нашата черна каса.
До министъра на Вътрешните работи Цветан Цветанов
Копие: Разследващи медии
Входящ No: 226A37F761 от дата 16.12.2010
Г-н Министър,
аз съм служител в ОД МВР София - сектор Престъпления по пътищата. Искам да сигнализирам, за нередностите, които
се случват в сектора.
Работя като автоконтрольор на главен път 1-8. От 4 месеца ми се събира сумата от 400 лева, които ги давам лично на служителя Радослав Сотиров, който ги предоставя на началник сектора - Георги Стоилов и Комисар Валентин Димитров.
Такава сума се иска от всички колеги в сектора - преди сумата беше 200 лева. Парите се предоставят, тъй като Сотиров ни увещава, че сумата е за застраховка на нашите работни места и ни пази Апостол Славов, който е бивш служител на Вътрешна сигурност МВР, а сега е заместник Директор при нас.
Г-н Министър заповядайте да се уверите, че автомобилите с видеокамери не се експлоатират за да се събират по-лесно пари от водачите на пътя.
Работи се със радари, който не се водят на отчет в МВР. Предадените снимки от видеорадарите не отговарят на броя предадени снимки в края на смяната. Отделно от месечната рента, парите след всяко дежурство се предават на Мирослав Андонов и Първан Пейчев, които ги разпределят в края на месеца, между служителите - това е нашата черна каса.
За да се уверите в думите ми нека Вътрешна сигурност направи проверка на полиграф на Андонов, Пейчев, Сотиров и Жоро Стойлов
Вдигането на месечната рента се обясни, че се налага, защото са необходими много пари за адвокатите и съдийски състав на Комисар Валентин Димитров /три дела от общ характер/ и Сотиров /едно дело/.
Г-н Министър, как може служители срещу, които има активни дела да бъдат на служба, като Сотиров е наказван и в крайна сметка махнат, а впоследствие върнат от Комисар Валентин Димитров. Същите неколкократно ни подсказват, че ги държи депутата от ГЕРБ - Цветан Сичанов. Много служители се пенсионират, които не са съгластни да плащат мизата или биват принудително пенсионирани.

Бел. на afera.bg: Сигналът пристигна в afera.bg анонимен, но го публикуваме, тъй като очевидно това е истинската картинка в МВР. Нека незабавно „Вътрешна сигурност” да си види пробитите полицаи!

http://www.afera.bg/index.php?option=co ... &Itemid=33

Stoyan Chonev чрез СФС МВР
Стони, това до колкото виждам е анонимен сигнал.
Никъде не прочетох, че е работа на СФСМВР.
А ако е работа на СФСМВР не само значи липса на кураж, а и много други неща.
Аватар
Лъчезар Серафимов
MASTER

Мнениеот BARETATA » 17 Дек 2010, 22:49

Грозна работа,служил съм в тази Дирекция и доста от лицата ги познавам (посочени в текста) , няма да коментирам,нека да мине проверката,при положение,че има такава де.
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Лъчезар Серафимов » 17 Дек 2010, 23:01

Невинен до доказване на противното.
Всеки може да каже, че имаш сестра.....
Но ако ВС работи, би трябвало да извърши проверка, която проверка може вече да е опорочена.
Аватар
Лъчезар Серафимов
MASTER

Мнениеот GKrIvan » 18 Дек 2010, 05:57

Ако изнесеното отговаря на истината и е пуснато от служител то това е пълна глупост.Той прекрасно би трябвало да знае редът за сигнали.Пуснатото писмо в пощенската кутия на жълта медия прави сигнала кьор фишек. А сега иди та доказвай нещо,а детектора на лъжата не е доказателство според българското законодателство. Просто това е поредното ЕЖК- една жена казала ,с уточнението сутрин рано на фурната.
МЛАД ПЕНСИОНЕР
GKrIvan
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот GKrIvan » 18 Дек 2010, 16:46

http://www.standartnews.com/news/detail ... 0%BD%D0%B8

Учат 800 полицаи да бъдат хуманни

Родната полиция ще бъде обучена в рамките на 2 години как да общува с гражданите, на самоконтрол, на управление на кризи и как да се справя със стреса.

Това се похвали шефът на Института по психология на МВР Неделчо Стойчев. "Така служителите на реда ще могат да разбират нуждите на гражданите и да реагират адекватно", категоричен бе Стойчев. Превъзпитанието на ченгетата ще стане по проект "Социално компетентни полицейски служители в близост до обществото", финансиран от европейската програма "Леонардо да Винчи".

Целта на проекта е да се хуманизира полицията, която да се сближи с хората, които трябва да пази, обясни Стойчев. "Ще се направи проучване сред около 2000 полицаи в цялата страна, за да се установи кои от ключовите умения са от най-голямо значение за тях, за да бъдат развивани точно те", каза той. В програмата ще бъдат обучени общо 800 униформени в 7 центъра в страната, които ще имат нелеката задача след това да обучат и своите колеги. В момента в Института по психология се подготвят и психотестове, които всеки кандидат-полицай ще трябва да издържи, преди да влезе в системата.
МЛАД ПЕНСИОНЕР
GKrIvan
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 18 Дек 2010, 17:01

GKrIvan написа:Това се похвали шефът на Института по психология на МВР Неделчо Стойчев.

Верно ли си мислят, че са институт, че и по психология? Ми, аз за толкова години служба не усетих, че са подобно животно!
КОМИСАР

Мнениеот GKrIvan » 18 Дек 2010, 19:00

http://www.dariknews.bg/view_article.ph ... _id=639797
Борис Велчев: В България се подслушва прекомерно

В България се подслушва прекомерно, а ефективността от многобройните специални разузнавателни средства е ниска. Тази категорична оценка направи главният прокурор Борис Велчев в „Годината" на Дарик.
МЛАД ПЕНСИОНЕР
GKrIvan
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот PAOLON » 18 Дек 2010, 23:05

Г-н Министър,
аз съм служител в ОД МВР София - сектор Престъпления по пътищата. Искам да сигнализирам, за нередностите, които
се случват в сектора.
Работя като автоконтрольор на главен път 1-8. От 4 месеца ми се събира сумата от 400 лева, които ги давам лично на служителя Радослав Сотиров, който ги предоставя на началник сектора - Георги Стоилов и Комисар Валентин Димитров.[/quote] Май не е ЕЖК,дори анонимно човека си говори от негово име.Всеки има познати колеги насам натам и може да разбере вярно ли това. ;)
Някои хора са като 1 стотинка. Двулицеви са и не струват нищо.
PAOLON
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Лъчезар Серафимов » 18 Дек 2010, 23:53

PAOLON написа:Г-н Министър,
се случват в сектора.
Работя като автоконтрольор на главен път 1-8. От 4 месеца ми се събира сумата от 400 лева, които ги давам лично на служителя Радослав Сотиров, който ги предоставя на началник сектора - Георги Стоилов и Комисар Валентин Димитров.
Май не е ЕЖК,дори анонимно човека си говори от негово име.Всеки има познати колеги насам натам и може да разбере вярно ли това. ;)[/quote]
Нека колегите си влязат в ролята, надявам се вече са го направили.
Но ...Стони да напише, че е чрез СФСМВР сигнала, каквато и да е развръзката, то тя ще е в негатив за въпросното юридическо лице.
Stoyan Chonev чрез СФС МВР
Аватар
Лъчезар Серафимов
MASTER

Мнениеот Sir Humphrey » 19 Дек 2010, 00:30

Аз дали съм социално компетентен, въпреки че не съм полицай? :shock:
Искам да ползвам жокер "помощ от публиката". И то не за да ми отговори на въпроса, а да ми обясни що е то "социално компетентен".
Аватар
Sir Humphrey
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към В днешната преса