Ние за другите

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Ние за другите

Мнениеот ribaflic » 02 Окт 2009, 17:34

Тук искам да изкажа най-дълбоко възмущение от част от лекарското съсловие, с което през последните четири месеца контактувам през ден.Че мен ме разкарват като простинал кон от кабинет на кабинет, че ме преглеждат от два метра разстояние и ми слагат диагноза по телефона/ и всичко това за скромната потребителска такса от 2.40 лв./, че ме побъркаха с техните диагнози, все някак го преглъщам :? .Но днес един специалист :? "прегледа" от разстояние детето ми и това ме накара да побеснея-два астрономически часа го чакахме, никакъв преглед по същество и накрая-дай 25 кинта.Направо нямам думи-то бива див капитализъм, то бива рутина в работата, но да гледаш едно малко дете как се гърчи и плаче от болка и нищо да не ти трепне...
И какво е това здравно осигуряване-всеки месец ми спират над 100 лв. за какви ли не осигуровки, и накрая-здравната каса това не покрива, здравната каса има лимит на направленията, здравната каса е куче-касичка...????След всяко ходене на лекар, щом изляза от кабинета, първата ми мисъл е да емигрирам в Канада или Люксембург.

Друго-родителска среща в детската:"Скъпи майки и татковци, благодарим ви че избрахте нашата детска градина.Тъй като общината не отпуска пари, а ние искаме да се грижим добре за децата ви, хубаво е да си набавим еди-какви си помагала.Но тъй като ние не можем да ги купим, ако от вас излезе предложение, че искате да ги купите, и съберете пари, и ги купите, и направите дарение, ние ще ви бъдем много брагодарни"
Наистина много елегантно...Ние схващаме бързо след такива намеци-предложението излезе от нас, събрахме пари, водихме протокол за протичането на срещата и си отидохме доволни, че децата ни ще имат полезни помагала

Първи учебен ден: "Скъпи родители и ученици, добре дошли.Дечицата да заповядат на чиновете, а за родителите сме подготвили един списък кой каквито възможности има, да се включи".
Въпросният списък съдържа 15 точки и учтиво подканя всеки родител, който има познати зидари, бояджии, собственици на магазини в различни сфери и т.н , да ги привлече към негласно сътрудничество като крайната цел пак е децата ни да учат в по-добри условия.

Образование, здравеопазване, обществена сигурност- подкопаването на техните устои и превръщането на работещите в тях на несигурни за бъдещето си хора, е най-прекият път към унищожаване на чувството за национална принадлежност на всички ни.
Аватар
ribaflic
КОМИСАР

Re: Ние за другите

Мнениеот SYNOPTIK » 02 Окт 2009, 19:11

И по училищата е така,ribaflic.
При въпрос към учител,защо в целият клас няма по-висока оценка от 4,отговорът е :"За тази заплата,колко искате да ви пиша...?"
Всичко в държавата е проядено до крайна степен и едва ли казвам нещо ново с това !
Ами при Основен Лихвен Процент на БНБ от 1,46 % ,защо се приема предложение за плащане на наказателни лихви по закъснели плащания с + 20 пункта...? :x
Така не се ли увеличава печалбата на дадени монополисти и банки ?
В същото време,цели общности живеят на т.н."помощи",не заплащат абсолютно нищо,а на всичкото отгоре се плодят като мишки. :(
Изображение
Ако изобщо не се движиш, оковите почти не се усещат.
Щастието е единственото нещо, което при делене се умножава.
Аватар
SYNOPTIK
PoliceBG

Мнениеот Sir Humphrey » 02 Окт 2009, 19:30

SYNOPTIK написа:Ами при Основен Лихвен Процент на БНБ от 1,46 % ,защо се приема предложение за плащане на наказателни лихви по закъснели плащания с + 20 пункта...? :x
Така не се ли увеличава печалбата на дадени монополисти и банки ?

Не. Това, което споменаваш, в момента важи за неплатени осигуровки. Новото предложение е +20 пункта да важат и за неплатените данъци ( в момента лихвата е ОЛП +10 пункта).
Аватар
Sir Humphrey
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот фиеста » 02 Окт 2009, 22:07

Ами като си толкова специалист по лихвите, можеш ли да ми обясниш защо лихвите по кредитите се вдигат автоматично, а лихвите по депозитите - след изтичане на договорения срок? Всъщност въпросът е риторичен.
Имам още доста подобни въпроси за другите... Например : Защо плащам с моите данъци детските на няколко деца, а за моите деца детски не се полагат? Защо няма ваксината, която трябва да се бие на 6-годишна възраст? Защо депутатите актуализират само техните заплати?
фиеста
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Sir Humphrey » 03 Окт 2009, 01:07

Лихвите, за които говоря, са предназначение за държавния бюджет.
Всяка търговска банка (всички те са частни) си има отделна лихвена политика.
Аватар
Sir Humphrey
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот BARETATA » 04 Окт 2009, 21:41

Аве я да си гледат работата,покажи си картата и това е ,айде де
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот BARETATA » 04 Окт 2009, 22:18

Съгласен съм,ама всичко си има граници
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот BARETATA » 05 Окт 2009, 13:54

на 100 процента да .Е поне изяснихме нещата :lol: :lol: :lol:
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Raptor » 05 Окт 2009, 20:55

osata написа:За лекарите и всичко около тях не ми се говори направо...
.....

Братчет, нидей сбижда на жената де! :D
Ту и тяхнуту ни е рабта ...ши знаиш :D
Утри ш'ма праща на друг дофтур, щот нище да са занимафа с милционер ...
http://www.xnetbg.com/

"E pluribus, unum!"
От многото, едно цяло!(лат.)
Аватар
Raptor
КОМИСАР

Мнениеот Raptor » 06 Окт 2009, 09:44

osata написа:...
:lol: :lol: ти да не палиш.... ;)

:D Не бе, закъсал съм я! Ама докторката в къщи ме праща по други доктори, щото и било писнало по цял ден да се занимава с пациенти и най-лесно е да отсвири мъжа си в къщи .... :D И минава с номера "тва не е от мойта специалност"!
http://www.xnetbg.com/

"E pluribus, unum!"
От многото, едно цяло!(лат.)
Аватар
Raptor
КОМИСАР

Следваща

Назад към Другите за нас