Нелицеприятните факти 1:1

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Нелицеприятните факти 1:1

Мнениеот clearly » 01 Май 2012, 20:32

Съвсем случайно попаднах на тоя клип .Интересно ми е да разбера какво е заключило разследването/ако е имала такова/???

Към Каракашев,вземи потсни клипа с полицейската кола която дебне в тунела под х-л "Тримонциум" - Пловдив ,за да го коментират уважаемите от мен полицаи.
Аватар
clearly
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот kkarakashev » 01 Май 2012, 21:23

Ето :)

Тунелът е на булевард "Гладстон" Двулентов, двупосочен път. Снимковият материал само говори за себе си.
Нарушения според мен:
ЗДвП -
Чл. 98
(1) Престоят и паркирането са забранени:
1. на място, където превозното средство създава опасност или е пречка за движението, или закрива от другите участници в движението пътен знак или сигнал;
3. в тунели и подлези, на мостове, надлези, стеснени участъци от пътя и в участъци с ограничена видимост;

Нарушение на знак B27
http://www.vbox7.com/play:7f4f0694 - В памет на служителите на МВР, загинали при изпълнение на служебният си дълг.
http://www.vbox7.com/play:46376107dc - Химн на гр.Пловдив
Аватар
kkarakashev
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот BARETATA » 02 Май 2012, 09:52

Много често ,може да се получи това,защото за момента няма удобно място за регулиране на движението,а и никой не очаква и е изненада за водачите,което е и целта,защото като знаеш къде е патрула,няма ефект.Първо , е в тъмната част на денонощието и не се създава предпоставака за ПТП .Второ ( не толкова важно ) , не съм бил там,но може да е валяло и затова да са застнали там . Според мен,всичко си е точно :)
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 02 Май 2012, 21:33

Моето скромно мнение по повод клипчето постнато от kkarakashev:

Ами в абсолютно нарушение са колегите ни! Ако има реплики - ще се аргументирам с дуплики. ;)
Не че аз съм праведен, напротив, особено по ЗДвП съм чест нарушител, имам предвид в лично качество, въпреки това и като полицай, и като физическо лице винаги съм се старал нарушенията ми да са формални и да ги извършвам след като съм се убедил, че на 100% не застрашавам по никакъв начин други учасници в движението или мои спътници в автомобила. По-откровен не мога да съм!
КОМИСАР

Мнениеот dsuzunov » 02 Май 2012, 22:19

Не смятам да коментирам дали са в нарушение или не.
Базирайки се на опита от няколкото десетки години зад волана и пряко участие в огледи на ПТП ще кажа, че спирането на посоченото место е изключително рисковано.
Едновременни фактори в случая са ограничена и намалена видимост.
В другия форум съм качил карта на тунела.
Димитър Узунов - БНТЛ Пловдив
Аватар
dsuzunov
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 02 Май 2012, 22:26

Именно, колега dsuzunov, познавам отлично участъка, десен, малка права и ляв завой, много опасна зона, риска е повече от сериозен за водачите.
КОМИСАР

Мнениеот osata » 02 Май 2012, 23:12

Абсолютно нарушение.
Че и вдигнали нарочно багажника да не светоотразява надписа...

Да, от чисто идейна гледна точка, скрили се, покрили се...но от законова........ тотално нарушение.
Добре че никой не се е врязал в тях.
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот dsuzunov » 02 Май 2012, 23:21

Ако знаете, в този тунел как се кара!!!
Не знам защо, но той те увлича да натискаш.
Усещам се, че още щом включа фаровете, и и ме удря шофьорския хормон.
И макар, че опит зад волана дал Господ, но и години и умора тоже!
И вместо да се съобразявам с факта, че не съм на 25-30 години, а почти стигам 50-те, наближа ли този тунел, ме хващат бесовете.
Аватар
dsuzunov
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Хела » 03 Май 2012, 10:25

Узунов, добре, че каза всичко това, защото с мен се случва абсолютно същото и ме притесняваше - сякаш дяволът ме гони точно там, чувствам някаква странна сила, като че ли колата сама усилва...Идиотска работа. Обаче е само в посока "Св. Петка", на обратно - никой път!!!
Аватар
Хела
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот dsuzunov » 03 Май 2012, 15:57

Увличам се и в двете посоки, но при излизане към църквата, има повече разстояние до светофара, отколкото към Гладстон, а и там е еднопосочно. По опасно е когато се движиш в посока Гладстон, заради двупосочното движение и ограничаването на видимостта.
За разлика от стария тунел, в който при движение изпитвам някакво усещане за клаустрофобия.
Аватар
dsuzunov
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към Другите за нас