За или против смъртното наказание?

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

За или против смъртното наказание?

За!
51
78%
Против!
14
22%

Общо гласове : 65

Re: За или против смъртното наказание?

Мнениеот Lord » 08 Апр 2010, 21:43

cz75bdpolice написа:Не е решение смъртна присъда за един боклук,който е убил друг боклук.....

Уау, кой решава дали някой е боклук за обществото?!
В огромна грешка си! Тук говорим за доказани престъпления, извършени с изключителна жестокост. Не сме от ДИТЦ, нито от Титан!
КОМИСАР

Мнениеот Sir Humphrey » 08 Апр 2010, 22:27

Lord написа:
Sir Humphrey написа:
cz75bdpolice написа:Трябва да умре в затвора от старост или от болест.

Най-добре - от възпаление на сфинктерния мускул.

Забележително чувство за опит за хумор. Ще съм ти благодарен да го демонстрираш в другите теми. Дори предварително благодаря!

Не разбрах забалежката ти иронична ли беше?
Аватар
Sir Humphrey
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 08 Апр 2010, 22:44

Не помня да съм отправял забележка тук. Просто констатация и авансова благодарност. Пък и ирония в тема за смъртта едва ли е уместна...
КОМИСАР

Мнениеот daniela_suzi » 09 Апр 2010, 20:28

doznatel1 написа:
daniela_suzi написа:Реших и гласувах-ЗА!

Кажи защо да дискутираме и твойто мнение!

Просто си казах мнението и не виждам къде пише,че искам да се дискутира моето мнение.Казаното от вас звучи малко като заяждане,извинете ме ако греша!
От всяка ситуация има изход,която не винаги е в желаната от нас посока,но винаги е встрани от гробищата!
Аватар
daniela_suzi
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 09 Апр 2010, 20:43

daniela_suzi написа:.............................
Просто си казах мнението и не виждам къде пише,че искам да се дискутира моето мнение.Казаното от вас звучи малко като заяждане,извинете ме ако греша!

Дани, за мен е важно да чуя твоето мнение, както и на други спасители. Благодаря ти! Ние, също като вас спасяваме понякога живот, затова ми е ценно да чуя аргументи за лишаване от живот, изложени от хора, като нас, обикновено спасяващи живот.

Моят извод е, че сме ЗА смъртно наказание в изключителни случаи именно за да спасим други живот! Аз те разбирам.
КОМИСАР

Мнениеот doznatel1 » 10 Апр 2010, 19:42

daniela_suzi написа:
doznatel1 написа:
daniela_suzi написа:Реших и гласувах-ЗА!

Кажи защо да дискутираме и твойто мнение!

Извинена си защото грешиш, темата е за да си изказваме мнението. Аз го правя Баретата го прави, Лорда го прави, ако не искаш да дискутираш и да даваш мнение не пиши в темата!
Аватар
doznatel1
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот doznatel1 » 10 Апр 2010, 19:46

Къде прилагат смъртното наказание?
Към днешна дата (Януари 2006 год.) държавите, изцяло отменили смъртното наказание са 86. В 11 то се прилага само за изключителни престъпления ( извършени по време на война, геноцид и т.н.), а в 25 държави смъртното наказание се прилага и за обикновени престъпления.

Държавите, в които не се прилага смъртно наказание:

Андора, Ангола, Армения, Австралия, Австрия, Азербайджан, Белгия, Бутан, Босна и Херцеговина, България, Вануату, Ватикана, Венецуела, Грузия, Германия, Гърция, Гвинея – Бисау, Дания, Джибути, Доминиканска Република, Еквадор, Естония, Източен Тимор, Испания, Ирландия, Исландия, Италия, Камбоджа, Канада, Капо Верде, Кипър, Кирибати, Колумбия, Коста Рика, Кот Дивоар, Либерия, Лихтенщайн, Литва, Люксембург, Македония, Малта, Маршалови острови, Мексико, Микронезия, Мозамбик, Молдова, Монако, Намибия, Непал, Нова Зеландия, Никарагуа, Ниуе, Норвегия, Обединено кралство, Остров Мавриций, Палау, Панама, Парагвай, Полша, Португалия, Румъния, Самоа, Сан Марино, Сан Томе и Принсипи, Сенегал, Сърбия и Черна гора, Сейшели, Словакия, Словения, Соломонови острови, Турция, Туркменистан, Тувалу, Украина, Унгария, Уругвай, Финландия, Франция, Хаити, Холандия, Хондурас, Хърватия, Чехия, Швеция, Швейцария , ЮАР;

Държавите, в които се прилага смъртно наказание в изключителни случаи:

Албания, Аржентина, Боливия, Бразилия, Ел Салвадор, Израел, Латвия , Островите Кук, Перу, Фиджи, Чили;

Държавите, които имат правната възможност да прилагат смъртното наказание, но по една или друга причина не са го прилагали повече от 10 години и вървят към отмяната му:

Алжир, Бахрейн, Бенин, Бруней, Буркина Фасо, Гамбия, Гренада, Конго, Кения, Мадагаскар, Малдиви, Мали, Мавритания, Мароко, Миянмар, Науру, Нигер, Папуа Нова Гвинея ,Руска федерация, Централна Африканска Република;

Държави с активно прилагане на смъртното наказание:

Афганистан, Антигуа и Барбуда, Бангладеш, Барбадос, Бахами, Беларус, Белизе, Ботсвана, Бурунди, Виетнам, Габон, Гана, Гватемала, Гвинея, Гуана, Демократична република Конго, Доминика, Египет, Екваториална Гвинея, Еритрея, Етиопия, Замбия, Зимбабве, Индия, Индонезия, Иран, Ирак, Йемен, Йордания, Камерун, Китай, Коморос, Казакстан, Катар, Северна Корея, Южна Корея, Куба, Кувейт, Киргистан, Лаос, Ливан, Лесото, Либия, Малави, Малайзия, Монголия, Нигерия, ОАЕ, Оман, Пакистан, Палестинска автономия, Филипини, Руанда, Сейнт Кристофър и Невис, Сейнт Лусия, Сейнт Винсент и гренадини, Саудитска Арабия, САЩ, Сиера Леоне, Сингапур, Сомалия, Судан, Свазиленд, Сирия, Тайван, Таджикистан, Танзания, Тайланд, Тринидат и Тобаго, Уганда, Узбекистан, Чад, Ямайка, Япония;

В Република България смъртното наказание е официално отменено през 1998 год.

http://www.kriminalist.info/5510s1.html
Аватар
doznatel1
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот daniela_suzi » 10 Апр 2010, 20:57

Не мога да разбера защо от всички,пишещи тук само аз ви вбесявам.Не искам да влизам в безсмислени спорове,затова пиша тук за последно.Казах си мнението като всички останали,затова не мисля,че има нещо повече какво да дискутирам.Желая на всички приятна вечер!
От всяка ситуация има изход,която не винаги е в желаната от нас посока,но винаги е встрани от гробищата!
Аватар
daniela_suzi
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот BARETATA » 10 Апр 2010, 21:30

Без нерви , защото темата е най - сериозна в този раздел "Анкети" . Време е да вземем само положителните и правилни тактики на прилагане , относно Смъртното наказание. Време е да си отворим очите за това наказание , време е . Ще има ли обаче волята някой да го върне в действие,съгласно действащото законодателство в РБ. Можем да коментираме много случаи , но нека да има Обществен дебат , ако ли не искат такъв , нека някой поне да вкара Законопроект за разглеждане в НС.
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот doznatel1 » 10 Апр 2010, 21:55

daniela_suzi написа:Не мога да разбера защо от всички,пишещи тук само аз ви вбесявам.Не искам да влизам в безсмислени спорове,затова пиша тук за последно.Казах си мнението като всички останали,затова не мисля,че има нещо повече какво да дискутирам.Желая на всички приятна вечер!

Ох, стига вече с глупости,пак се наспами темата,ти никой не вбесяваш нито си център на вниманието. Просто не пиши тука!!!!!!!!!!!!!!!
Аватар
doznatel1
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към Анкети