dsuzunov написа:За мен вече е петилетка и половина.
Пък и да не искам, на 60 ще ме освободят. Стига да съм здрав и да издържа до тогава де.
Ето днес, свършвам дежурството с две тежки ПТП-та, едното с убит, а другото с пострадали деца.
И при двете има превишена скорост. Проблема е, че от няколко месеца, РП в КАТ ги разхвърляха по РУ и сега ПТП-та с пострадали се посещават от самото районно. А болшинството дознатели не са посещавали катастрофи и не знаят какво да правят на огледа. И сега, освен моята си работа, трябва да помагам и на тях. Като те слушат е добре и работата върви, но като се случи някой келеш, да се прави на велик и да иска да "ръководи" огледа, без въобще да е наясно какво прави, само ми опъва нервите. Вчера и двамата бяха за сефте на ПТП и добре, че ме слушаха. Че то, нервите ми не са за един ден.
.РП са ръководители на огледа,особено младите,колкото аз съм началник на РПУ...ориентир не могат да намерят,поемни лица също,пишат под диктовка на експерт от НТО авто-експерт и автоконтрольор,не могат да измерят разположение на отломки и още бъркат пътно платно с платно за движение...,а някои и трупове не могат да гледат...отделно,че прокурора им трябва и да е инженер освен юрист за да им разбере огледния протокол...Да не говорим РП в КАТ,колко състава на престъпленията от НК работят...неправоспособност,алкохоли,повторности на предходни деяния,рами и някоя друга рег.табела!