Въпрос относно отнета книжка

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Въпрос относно отнета книжка

Мнениеот DaGa » 29 Юни 2010, 15:27

Здравейте искам да Ви попитам нещо. Преди почти 3 год. вече ме спря патрул на КАТ който поиска да ми направи тест с дрегер, но аз отказах при което ми написаха акт,взеха ми книжката и талона и ми дадаха само едно лисче с което ме пратиха на кръвна проба, като НЕ ми дадоха копие от акта. Аз не отидох на кръвна проба / знам,че съм за критикуване/. Въпросът ми е,след като нямам копие от АКТ нито ми е дошла призовка за НП или съд побърза процедура и са минали вече 3 години, какво да правя? Най-вече въпросът ми е, имали са право служителите на КАТ да ми приберат книжката и талона, и след това да ме пратят на кръвна проба, като ме пуснаха сам да си отида с моята кола?! Сиреч без книжка и талон? И не е ли трябвало да ми дадът копие от АКТА? И какво да правя ако книжката ми я няма в КАТ? как да проверя дали е там?

Предварително Ви Благодаря. Взел съм си поука от случилото се и взема ли си книжката, никога повече няма да се качвал да карам пил!

П.С. Тогава бях пил 2 бири но това не ме оправдава. Лек ден засега от мен и благодаря на отговорилите!
DaGa
Нов
Нов

Re: Въпрос относно отнета книжка

Мнениеот DaGa » 29 Юни 2010, 19:56

Благодаря Ви за отговора. Въпроса е,че аз нямам никакви документи - не ми дадоха копие от акт-а въпреки,че писаха на него,че нямам възражения и го подписах.
DaGa
Нов
Нов

Мнениеот Lord » 29 Юни 2010, 22:17

DaGa написа:Здравейте искам да Ви попитам нещо. .............

И ти здравей, уважаеми DaGa Аз нямам какво да те питам, само ще констатирам, че май послъгваш. Послъгваш с добро намерение, просто да се включиш в темата. Книжка нямаш /то такова животно и не съществува, има СУМПС/. Та, чувал си разни небивалици, момко и си решил да си поговорим тук, хубаво.
Ако греша - предлагам да ме опровергаеш: копирай/сканирай талона за медицинското изследване, даден ти от полицаите, там има дата, час и име на полицейския орган, публикувай го тук и лично ще ти се извиня и ще ти дам съвет, който би ти струвал много при адвокат. :D Ти си?! ;)
КОМИСАР

Мнениеот DaGa » 30 Юни 2010, 09:45

Здравей и ти,уважаеми Lord. Книжка (СУМПС) имам / разбира се не е в мен/. Относно,че съм написал книжка,а не СУМПС - моля да ме извинте, просто така съм свикнал - разговорно. За съжаление темата ми не е небивалица, а за още по-голямо мое съжаление няма как да копирам/скенирам талона за медицинско изследване, по-простата причина,/не се оправдам/че вече 3 години са минали, правих ремонти вкъщи и т.н. и идея си нямам къде съм заврял това малко листче.Единственото, което мога да ти кажа , не че ще ти докажа по някакъв начин,че говоря истината де - е размера на талончето - по спомени не беши хич голяма някъде към - 10-12см на дължина - 7-8 см на широчина. Размерите са приблизителни. Ако има някакъв друг начин по който мога да ти докажа,че говоря истината - моля кажи ми го и аз веднага ще го изпълня.

С Уважение:
Й. Райчев

Лек и приятен ден Ви желая.
DaGa
Нов
Нов

Мнениеот Lord » 30 Юни 2010, 18:47

Добре, в такъв случай ме извини за шеговития стил. Съветвам те да отидешв КАТ, където се водиш на отчет, като водач. Намери гишето на което пише АНД /административно-наказателна дейност/ и кажи на служителката, че си търсиш свидетелството. Въпреки, че не ти е отнето по най-законния начин - все пак то трябва да е там. Пак на същото гише попитай имаш ли издадено наказателно постановление, което не ти е връчено.
КОМИСАР

Мнениеот DaGa » 30 Юни 2010, 20:31

Няма проблем - извинението се приема. Въпроса ми е ако има издадено НП,което не ми е връчено и вземат да ми го връчат сега като отида - да не почне да тече от тази дата /примерно ако отида утре - да не започне да тече от утре като ми го връчат/? И ако не ми е там свидетелството - има ли шанс още да си седи в РПУ-то от което са били служителите които ми взеха СУМПС-а? А има ли и вариант да са го затрили някъде и сега като отида да си го търся да го няма никъде? И последен въпрос - казваш,че не ми е отнето по най-законият начин, какво имаш впредвит с това? Знам,че въпросите ми станаха прекалено много за което моля да ме извиниш и ако не ми отговориш няма да се сърдя.

В случай,че помогнеш имаш една голяма почерпка от мен. Лека вечер за сега.
DaGa
Нов
Нов

Мнениеот Lord » 30 Юни 2010, 22:06

DaGa написа:В случай,че помогнеш имаш една голяма почерпка от мен. Лека вечер за сега.

:D Много съм труден за черпене, обикновено плащам аз. Сега на въпроса-направи каквото те посъветвах, дори и да удариш на камък - пиши и ще ти кажа какво правим после, успех!
КОМИСАР

Мнениеот DaGa » 01 Юли 2010, 09:41

Ок Благодаря Ви. В понеделник ще отида до КАТ и ще видя какво ще изкочи. Но до КАТ ли да ходя или до РПУ-то от което са ми взели свидетелството?
DaGa
Нов
Нов

Мнениеот Автоконтрольор » 01 Юли 2010, 19:47

DaGa написа:Ок Благодаря Ви. В понеделник ще отида до КАТ и ще видя какво ще изкочи. Но до КАТ ли да ходя или до РПУ-то от което са ми взели свидетелството?

Естествено, че в КАТ.
"Хората лъжат, уликите не..." - Д-р Гилбърт Грисъм
Аватар
Автоконтрольор
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот NANIOX » 01 Юли 2010, 22:24

DaGa написа:Няма проблем - извинението се приема. Въпроса ми е ако има издадено НП,което не ми е връчено и вземат да ми го връчат сега като отида - да не почне да тече от тази дата /примерно ако отида утре - да не започне да тече от утре като ми го връчат/? И ако не ми е там свидетелството - има ли шанс още да си седи в РПУ-то от което са били служителите които ми взеха СУМПС-а? А има ли и вариант да са го затрили някъде и сега като отида да си го търся да го няма никъде? И последен въпрос - казваш,че не ми е отнето по най-законият начин, какво имаш впредвит с това? Знам,че въпросите ми станаха прекалено много за което моля да ме извиниш и ако не ми отговориш няма да се сърдя.

В случай,че помогнеш имаш една голяма почерпка от мен. Лека вечер за сега.

Има и още един вариант.Два пъти те търсят на адреса и не те откриват(на работа си,няма те или си сменил адреса).Та както казах два пъти те търсят,няма те и НП,се счита за връчено.............. ;)
Който иска,може.Който казва че не може,не иска.

http://www.youtube.com/watch?v=fag9c50wJE0

http://www.vbox7.com/play:02526cce
Аватар
NANIOX
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Следваща

Назад към Въпроси от граждани, съвети от служители