Искам да започна работа в полицията

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Искам да започна работа в полицията

Мнениеот jim beam » 01 Дек 2009, 13:02

Raptor написа:
jim beam написа:Един пример сега се сещам веднага-като е бил тази година конкурса в Благоевград е имало момче с доста обици което е отказало да прави каквото и да е на физическия и си е трагнало но въпреки това е било на следващия етап.Поят познат който кандидатства тогава го оприличи на пънкар.Знам за хора които са назначавани без конкурс със сигурност.

Ами много добре, че знаеш, но защо всички, които знаят говорят с недомлъвки ?
И още нещо - не знаете ли как да намерите поне страницата на Инспектората или Вътрешна сигурност?
Реагирам така защото и друг път съм чувал подобни неща от различи хора. Нещо повече - и твърдения за "тарифи за уреждане" съм чувал! Но винаги когато стане въпрос за подробности или конкретни случаи нещата спират до там. И винаги когато съм посъветвал някой да подаде официален сигнал за конкретен случай, нещата са "прекъсвани от раз"! Всичко това ми дава основание да не приемам за сериозни каквито и да е твърдения за връзки или уреждане на конкурси ... Лично съм участвал в провеждането физ. изпити за няколко конкурса и в нито един случай не е имало натиск, ходатайстване, тарифи, или нещо подобно за да манипулираме резултатите от изпитите. И няма как да се е случило от друг член на комисията без да разбера - винаги сме били по няколко човека на мястото на изпита и при изготвяне на протоколите.
От своя страна също съм кандидатствал по конкурс, за който съм прочел в страницата на ЧР и не съм забелязал нещо нередно от страна на комисията. Не съм познавал никой от изпитващите и оценяващите ме, за първи път ги видях на интервюто и ми направи впечатление стриктното спазване на всички процедури и придържането към инструкциите. Ако конкурсът беше за "точния човек" нищо не им пречеше да ме отрежат и да си уредят който си искат.

Аз също нищо не съм видял с очите си а ми е било казано и не го казвам за да клеветя някого или да се оплаквам,просто споделих каквото знам и какво ме плаши.Аз мога да подам сигнал единствено ако съм бил пряк свидетели и ако стана ще го направя.
Ако ще губиш,бъди сигурен,че ще загубиш борейки се,а не предавайки се!
jim beam
Полицай
Полицай

Мнениеот Lord » 01 Дек 2009, 20:13

Имам една молба: Не споделайте всичко чуто в тролея, трамвая, от клюкарката във входа или от поредния неудачник, който не е издържал теста за интелигентност, защото не е отговорил в кои случаи се поставя пълен член!

Апропо, да ви споделя актуалните впечатления на колегите от кадри в дирекцията, а те са, че 90% от кандидатите за полицаи не си знаят ЕГН-то, да не говорим за кандидати от малцинствени групи, които притежават дипломи за средно образование, а не могат да пишат, четат трудно, изобщо интелектуалното им ниво е, като на дипломиран второкласник. Колежка от Д"ЧР" днес ме разсмя от сърце, като каза, че попитала един младеж, кандидат кога е роден и той започнал да изрежда странни комбинации от цифри, след секунди лицето му грейнало от щастие и последвала репликата "Чакай госпожо, аз го имам ЕГН-то написано у жисиема. Говоря сериозно!
КОМИСАР

Мнениеот PAOLON » 01 Дек 2009, 21:44

Lord написа:Имам една молба: Не споделайте всичко чуто в тролея, трамвая, от клюкарката във входа или от поредния неудачник, който не е издържал теста за интелигентност, защото не е отговорил в кои случаи се поставя пълен член!
Мога да дам доста примери и да разкажа случки на които лично съм присъствал,но няма да е здравословно ;) .Ще дам един пример от който няма да пострадам..Преди известно време в моята служба имаше жив наркоман.На вас оставям да решите как е почнал. :roll: И да уточня ,такъв си е бил.
Някои хора са като 1 стотинка. Двулицеви са и не струват нищо.
PAOLON
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот ribaflic » 01 Дек 2009, 22:18

http://www.struma.com/obshtestvo/visshi ... a-na_2914/
"Висши офицери проверяват в ОДП - Благоевград за назначенията на полицаи на последния конкурс
След серия доноси в Министерството на вътрешните работи в София
Рано сутиринта вчера 4-ма висши офицери от служба инспекторат на МВР - София пристигнаха в Благоевград и започнаха проверка на оперативните дела в полицията и работата на отдел “Човешки ресурси”, оглавяван от Васил Георгиев. Това съобщиха в редакцията на “Струма” хора от системата на пиринската дирекция на МВР. Според информацията поводът за проверката са серия сигнали, подадени в столицата за нарушения по време на конкурса за назначения в дирекцията, който се проведе в края на лятото. Обвиненията са, че по време на конкурса комисия от служба “Човешки ресурси” е била пристрастна и са назначени хора в разрез с изискванията и правилата. Особено драстични били нарушенията по време на изпита за физическа издръжливост, там се представили успешно хора, които на практика не покрили нито един от нормативите. Сигналът срещу “Човешки ресурси” постъпил в МВР седмица след края на конкурса, в началото на септември, тогава инспекторатът на МВР отново изпрати хора да проверят има ли нарушения. Според запознати в МВР - София проверяващите не са открили нищо сериозно. Драмата около изпитите обаче се задълбочи, след като шефът на службата Васил Георгиев и психоложката на дирекцията Гергана Мичева излязоха почти по едно и също време в болнични и отпуск.
Репортеска проверка установи, че шефът на службата Георгиев още е в болнични и е настанен за лечение в болница, а психоложката е на работното си място. От ОДП - Благоевград коментираха сигналите като висша форма на неудовлетворени амбиции на бивш колега, който търси “под вола теле”, пишейки донос след донос. Вчерашната проверка е рутинна и е свързана с подготовка на доклад за хода на оперативните дела на територията на почти всички полицейски дирекции, няма никаква тенденция, насочена към работата на ръководството на ОД на МВР - Благоевгрд, казаха от инспектората на вътрешното министерство. Това потвърди и комисар Константин Титиянов, който е категоричен, че в проверката няма нищо лошо, нито пък е по сигнали за корупция или някакви нарушения, става въпрос за рутинна работа по оперативните дела, нещо, което се прави не само при нас, слуховете са просто спекулация с цел влошаване на микроклимата в дирекцията."
:roll:
Аватар
ribaflic
КОМИСАР

Мнениеот Автоконтрольор » 01 Дек 2009, 22:29

"Особено драстични били нарушенията по време на изпита за физическа издръжливост, там се представили успешно хора, които на практика не покрили нито един от нормативите."
Е заради тия има дебели автоконтрольори :lol: :lol: и после бъзикат КАТ...
"Хората лъжат, уликите не..." - Д-р Гилбърт Грисъм
Аватар
Автоконтрольор
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот osata » 01 Дек 2009, 22:47

PAOLON написа:Мога да дам доста примери и да разкажа случки на които лично съм присъствал,но няма да е здравословно ;) .Ще дам един пример от който няма да пострадам..Преди известно време в моята служба имаше жив наркоман.На вас оставям да решите как е почнал. :roll: И да уточня ,такъв си е бил.

Е то това новина ли е?
Тук аз знам за 4 - за обща радост вече бивши от няколко години. Единият дори си пласираше докато беше на школа :mrgreen:
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот BARETATA » 01 Дек 2009, 22:50

Колега,повечето колеги от КАТ са дебели,защото голяма част от тях имат Болести.Друг е въпросът,че преди да се разболеят от различни болести,свързани с напълняване,са могли да поддържат Форма.Тук вече проблема е голям.Всеки полицай има право на 2 часа -седмично- през работно време на тренировка и самоподготовка по физическа активност.КОга ще стане това,че не мога да се сетя.Ако сам не намериш време,няма кога.Освен това ежедневието е доста напрегнато ,от гледна точка на службата.Не се сърди,казвам ти истината

ГОВОРЯ ЗА КОЛЕГАТА Автоконтрольор
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот jim beam » 02 Дек 2009, 00:57

Имам въпрос-осигурено ли е на полицаите фитнес зали за спортуване а и също така има ли курсове по лична самозащита след като вече са назначени на служба?
Ако ще губиш,бъди сигурен,че ще загубиш борейки се,а не предавайки се!
jim beam
Полицай
Полицай

Мнениеот Raptor » 02 Дек 2009, 09:38

jim beam написа:Имам въпрос-осигурено ли е на полицаите фитнес зали за спортуване а и също така има ли курсове по лична самозащита след като вече са назначени на служба?

На повечето места, където съм служил има осигурени прилични условия за спорт, а курсовете се организират сравнително редовно. Друг е въпросът дали имаш желание за влизане в залата или ако имаш желание дали ще имаш време!
http://www.xnetbg.com/

"E pluribus, unum!"
От многото, едно цяло!(лат.)
Аватар
Raptor
КОМИСАР

Мнениеот osata » 02 Дек 2009, 23:38

Относно подготовката на полицаите:

След завършване на курс за първоначална подготовка или Академията по места веднъж годишно има изпити по ФП и БПТ ( бойно приложни техники ). Преди това беше по една седмица годишно ( от понеделник до петък с откъсване от работния процес ) и изпит в петък. Сега, порадиогромния недостиг на служители има само изпит веднъж годишно - дали смешен, фиктивен, телефонен ( аз така му викам ) общо взето малцина се явяват на него.
В нашата дирекция има заповед всеки вторник и четвъртък от 08.30-09.30 часа време за спорт за желаещите - мястото е градския басеин - там се плаща разбира се. А и освен басеин друго няма ;) .

Относно стрелбата - там е още по-интересно. Веднъж годишно изпит с 12 патрона за всеки. Мишените - една мишена за около 20 човека - лепи се с хартиено тиксо.
Имам спомени, когато стрелбището в дирекцията беше стрелбище ( сега няма лиценз ли кво и не може да се ползва ), тогава с колегата си провеждахме обучение - след такова обучение трудно чувах.... на улицата нямаш антифони, и в стрелбището не ти трябват.

С една дума - поддържането на подготовка на служителите е пълен смях. И всяко ново ръководство потвърждава правилото.
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР

ПредишнаСледваща

Назад към Въпроси от граждани, съвети от служители