Придобиване, съхранение и носене на лично оръжие

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Проверка на лично оръжие

Мнениеот BARETATA » 09 Май 2011, 14:06

TheBoss , господин " прост филолог " , носете си патрон в цевта , нека Ви проверя и ще взема съответните мерки. Жалете се където искате след това . На вашите познати има кажете ,че не Вие ми плащате Заплатата,а Държавата . За справка , моя данък до стотинка къде отива и на кой Аз плащам заплатата Уважаеми . Много е лесно някои да коментира в Нета , прикрит зад разни никове. Това дали от нас става нещо и дали знаем за какво става въпрос,заповядайте да служите в МВР,свободни места много и тогава ще си говорим , кое и как се отменя и какво се тълкува.
Павел , кажете на вашия адвокат и приятел ,че всеки има право на лично мнение докато не "загази" . Успех в тълкуването и се радвайте ,че това са Ви проблемите - както казва Народът - "бели ядове" ...
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Павел » 09 Май 2011, 14:30

@ BARETATA - Благодаря за пожеланията за успех в тълкуването - ще имам нужда и от късмет предвид следното по долу:

Въпрос към служител в служба КОС днес - "По какъв начин ще ме глобите, ако при проверка установите, че си нося оръжието(което е с разрешително за самоохрана) с патрон в патронника?"

Отговор - "По никакъв!"

Ок, приемам вашето мнение по въпроса за меродавно като професионално заети в сферата, и тъй като съм горд мнителен Българин ;) все пак проверявам допълнително в служба КОС и получавам отговора горе!?!

Както и да е, нося без патрон в цевта и мен конкретно ситуацията не ме касае, въпроса е дали цивилен има Правото да носи така, защото ако го има то е неприкосновено и не подлежи коментар. Тъжното е, че и този казус ( както много други в нашата мила татковина) е резултат от законотворен мармалад, правещ разплитането му почти невъзможно.

Поздрави.
Аватар
Павел
Нов
Нов

Мнениеот Lord » 09 Май 2011, 16:14

Павел написа:... Тъжното е, че и този казус ( както много други в нашата мила татковина) е резултат от законотворен мармалад, правещ разплитането му почти невъзможно.

Поздрави.

Не е така Павел. В много случаи е така, мармалад, та дрънка, но по отношение на законодателството за притежание и носене на ОО в момента България има едно доста либерално /което одобрявам/, ясно и конкретно законодателство.
Когато и от каквото има нужда ще се червим, но когато има нещо положително - предлагам да не се притесняваме да го изтъкваме. :idea:
КОМИСАР

Мнениеот Lord » 09 Май 2011, 21:54

osata написа:Абе тая тема май се поизтърка :D

Темата е добра и дебата се получи, за което поздравления за Павел!

Всъщност, в тази тема може да обсъдим милион неща. Просто чакаме въпросите... ;)
КОМИСАР

Мнениеот Павел » 12 Май 2011, 21:03

Благодаря Lord, и аз мисля че тук е добро място да се задават въпроси - получи се добър дебат както каза ти, всеки изрази мнение от своя гледна точка и резултата е налице.

Следващия казус, по който търся съвет:

Одобрената от КОС каса за оръжие на постоянния ми адрес е факт - отвреме на време обаче оставам да нощувам и на друг адрес във връзка с работата ми. Излизането вечер примерно автоматично е изключено, тъй като не мога просто да скрия пистолета под възглавницата и да изляза а от друга страна не мога да посещавам заведения с оръжие в себе си. Какъв е варианта ми:

1. Стоя си вкъщи и не ходя никъде.
2. Оставям пистолета на съхранение в местния КОС за денонощието. Възможно ли е ?
3. Инсталирам каса и на този адрес и КОС я регистрират за съхранение. Възможно ли е?

Очаквам мненията Ви!
Аватар
Павел
Нов
Нов

Мнениеот kkarakashev » 12 Май 2011, 21:07

Никой няма да те провери в кафето :) а за дискотеките - повечето имат сейфове ;)
http://www.vbox7.com/play:7f4f0694 - В памет на служителите на МВР, загинали при изпълнение на служебният си дълг.
http://www.vbox7.com/play:46376107dc - Химн на гр.Пловдив
Аватар
kkarakashev
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Павел » 13 Май 2011, 13:27

kkarakashev написа:Никой няма да те провери в кафето :) а за дискотеките - повечето имат сейфове ;)

За кафенетата, признавам, че забраната е лишена от всякакъв смисъл но след като закона е такъв, това е положението!

Специално за дискотеките, абсурд е да оставя оръжие на съхранение в техен сейф(ако го имат), до който има достъп поредния 25 годишен анаболен дечко, който се мисли за безсмъртен! Единствения сейф, в който съм оставял оръжие е този на общината и на съда, но там охраната е полицай и нещата стоят по друг начин.

Конкретно по моя въпрос кой е варианта, който работи?

@Lord, интересни хипотетични ситуации предложи вчера, за съжаление прегледах форума от друг компютър и не можах да вляза за да отговоря. След това мнението ти изчезна по някаква причина, но все пак - по първия вариант ситуацията е толкова опасна и нестабилна и може да се промени като времето на нос Добра надежда - оръжието е един от малките потенциални проблеми, които хипотетично могат да възникнат! ;)

По втората ситуация - щях да ставам и аз ловец, минах курсове и т.н, отидох на първа среща с дружинката да се запознаем....като ги видях след какъв запой излязоха да ловуват реших, че предпочитам да живея ;) Така или иначе алкохол и оръжие за мен са две несъвместими неща - и трите ти предложения за изход и решение няма как да се получат при мен поне ;) И това не го казвам, защото обсъждам с служители на МВР и трябва да внимавам какво говоря;)

Сега очаквам виждането ти за питането ми по горе!
Аватар
Павел
Нов
Нов

Мнениеот C0LD » 16 Май 2011, 02:42

:o :o да бяхте прочели новия закон поне..
C0LD
Нов
Нов

Мнениеот Павел » 16 Май 2011, 16:44

COLD, очакваме с бушуващо нетърпение тълкуването Ви! ;)
Аватар
Павел
Нов
Нов

Мнениеот dinkovm » 15 Дек 2011, 13:46

По мое скромно мнение не е нарушение да се ходи с патрон в цевта при режим на носене охрана и самоохрана.

Чл. 60. (1) Забраняват се:
2. съхранението и носенето на оръжия за спортни и за културни цели с патрон в цевта
или в барабана;

В точка втора забраната е изрична в какви случаи е забранено. За охрана и самоохрана забрана няма.
Приложение № 1 към Наредбата има указателен характер. Това са Препоръчителни мерки за безопасност. И аз препоръчвам на всички да се спазват.От двадесет и две години на сам без оръжие не съм оставал и за ден. Нямам нито един нежелан изстрел благодарение на стриктно спазване Препоръчителните мерки за безопасност при носене и употреба на оръжие. Благодаря и на Бог за това.
Аватар
dinkovm
старши Полицай
старши Полицай

ПредишнаСледваща

Назад към Въпроси от граждани, съвети от служители