osata написа:TheBoss написа:Господа служители, учудвам се че в раздел, наречен "Въпроси от граждани, съвети от служители" се проявява такава некомпетентност. Аз като обикновен гражданин и прост филолог се разрових насам-натам и стигнах до следните интересни неща.
I. Чл. 15, ал. 3 от Закона за нормативните актове гласи:
(3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 46 от 2007 г.) Ако постановление, правилник, наредба или инструкция противоречат на нормативен акт от по-висока степен, правораздавателните органи прилагат по-високия по степен акт.
........
.........
Всъщност къде в Наредбата нещо противоречи на Закон? Цитирайте текстовете.
Като чета и Конституцията сте добавил по темата![]()
.....
Наблегнете на долното:Чл. 1. (2) Обучението в курсовете по ал. 1 има следните задачи:
1. обучаемите да придобият знания и умения за безопасно боравене с огнестрелно оръжие съгласно правилата за безопасност при боравене с огнестрелно оръжие (приложение № 1);
Приложение № 1 към чл. 1, ал. 2, т. 1
ПРАВИЛА ЗА БЕЗОПАСНОСТ ПРИ БОРАВЕНЕ С ОГНЕСТРЕЛНО ОРЪЖИЕIII. При използване на оръжие в населени места
40. Пистолет за охрана и самоохрана се носи в кобур по тялото без патрон в цевта.
Казано с няколко думи на разговорен език, имаме Наредбата за курсове, чиято цел е да научи учащите за мерките за безопасност, които са описани в приложението към наредбата. ...
Странно, но навсякъде в цитираните от вас текстове наклонението е пожелателно, а не задължително. "да придобият", "се носи" и т.н. Докато в ЗОБВВПИ и по-конкретно в чл. 60 категорично е разписано "ЗАБРАНЯВА СЕ". За наш късмет, ние не попадаме под забраните от текста.
Колкото до подигравателното ви отношение към Конституцията на Република България, оставям вашите думи да говорят сами по себе си.
И понеже продължавате да твърдите, че носенето на патрон в цевта е закононарушение ще приемете ли едно предизвикателство? Ще дойдете ли на определено място в определено време, за да ме задържите под предлог, че нося КНО с патрон в цевта и да ме отведете в РПУ? След което да бъда санкциониран за моето закононарушение. Така ще докажете своята правота. Но в противен случай, при липса на административно наказание ще докажете своята некомпетентност.