Коце написа:Ми гледам го и не мога да го отнеса към моя случай.
Аз не съм изпреварил никой, просто минах в лявото платно от което трябва да изпреваря автомобила пресветнах му да ми даде път, не ми даде път и минах в дясната лента и продължих по нея като минах покрай него. Не съм видял, че има куки, още по-малко съм вярвал, че куките имат бинокъл да гледат отдалече движението.
Според мен няма налице изпреварване, ако някой е нарушител това е пенсионера, че кара в лявата лента и пречи да го изпреварват, ама заедно с него глобиха и мен без да съм виновен. Що така правите катаджиите или така е по-лесно да се свличат кожите на обикновените хора.
Като не можеш няма да го отнасяш към твоят случай, а други като могат да видят клипа и да преценят как да се движат по магистрала.
Обясняваш, че си минал в лявата лента и дори си "пресветнал" с фаровете на автомобила пред теб, което означава, че си предприел маневра изпреварване като си нарушил едно от задължителните условия при изпреварване - свободен път. Нямаш ли свободен път не може да предприемаш маневра изпреварване... има и други задължения, които може да ги прочетеш в ЗДвП... Дай нещо по същество, напиши кои членове от ЗДвП са написани в АУАН, че си нарушил...
Ако питаш мен за едни 100 лв. не си заслужава да жалиш и да загубиш делото в съда