Не възнамерявах да участвам в дискусията, но предвид упреци към нас служителите, обобщени, като цяло и крайно неприемвливи за мен, като български полицай – реших да се включа отново.
Студент написа:Lord написа:
Кога се случи това, горе долу?
Г-н Комисар,благодаря за въпроса ви.Това се случи в четвъртък 23.10. около 18.30 ч. Не се оплаквам,изразих впечатленията си от проверката.За мен това не беше нормална проверка и за това го споделих в полицейския ви форум.
В МВР от 01.07.2014 г. Не съществуват категории, така че ранговете във форума /полицай, инспектор и пр. / са съвсем символични и се генерират от платформата само и единствено на база публикувани мнения.
Относно твърдението ти, че е имало полицай на разклона за Пейчиново на 23.10, четвъртък, около 18:30 ч. – проверих и резултата е, че не е имало нито полицейска кола на РУ-Бяла, което обслужва района, нито местния „квартален” е бил там. Ако изобщо е имало истински полицаи, това биха могли да са колеги от РУ-Свищов, които обслужват малък участък от ПП І-3, въпреки, че е в района на РУ- Полски Тръмбеш, просто защото имат по-голям щат и от години е така, а и са в една и съща ОДМВР – В. Търново. И това ми звучи недостоверно – винаги се уведомяваме, когато влизаме да работим в чужд район, а и това се прави с разрешение на областен директор.
Студент написа:
Мен не ме интересува къде има хранилки,под достойнството ми е да предложа подкуп на полицай ...
„Хранилки”, а?! Обясни ми, защо когато водач пътува от Русе до София и не види поне един полицейски патрул – веднага пита къде са катаджиите, защо плаща данъци и т.н., а когато по същия път го спрат и проверят на изхода на Русе, в Бяла, на разклона за Масларево, В Българене, на околовръстното на Плевен, на Дъбниците, в Петревене, на Ябланица и Богров, същият водач почва да мрънка колко много хранилки имало, странна метаморфоза на личността...
[quote="Студент"]...В подобна ситуация бях поставен и аз около гр.Бяла,но спокойно заявих на полицая,че имам само осем лева в джоба си. Не бих се унижил и ми е под достойнството да подам пари за подкуп на такова мазно прасе в униформа.[quote]
Вече отговорих , че си в грешка, но да допълня – „кварталния” на с. Пейчиново е от съседното с. Босилковци и никак, ама никак не се вписва в определението „мазно прасе в униформа”. Спортува активно, ловец, рокер и е голям пич. Знам отлично какво би сторил колегата С. С., ако някой му предложи пари и това в никакъв случай не би се харесало на престъпника предлагащ подкуп, какъвто би се явило подобно лице.