Здравейте, за контекст: Аз съм млад шофьор с почти година опит; първи курс студент във всу “Черноризец храбър” , но постоянно живуща в гр. Балчик (както и регистрация ТХ). Пътувам всеки ден с личният си автомобил. На 04.10.2024г бях спряна на буркани в Златни пясъци за рутинна проверка и тест за алкохол(“защото съм карала на отворен прозорец нищо лично” цитирам думите на служител) след което се установи, че нямам заплатена вноска за ГО( изцяло моя грешка понеже не съм обърнала внимание че е изтекла а в “Амарант” полицата е валидна до 2025г, но не и вноската), след което следователно ми беше взет малкият талон както и книжката, но регистрационните номера не бяха свалени както и стикер за автомобил спрян от движение не беше залепен за автомобилът. В рамките на един час чисто нова ГО за година срок бе заплатена и в районно Варна беше занесен документ от закупуването на новата ГО. Служителите ме уведомиха че при представяне на този документ ще ми бъдат върнати документите, но ми беше върната само книжката и ме уведомиха че трябва да изчакам понеделник 07.10.24 талонът ще бъде изпратен в МВР Добрич и във вторник мога да го взема. Днес 08.10.2024 в късният следобед съм в МВР Добрич и ме уведомяват че нямат никаква информация дали изобщо е пратен и кога ще пристигне, след което се чува отговор от хора в помещението че има случаи в които талонът бива получаван чак след месец и повече. Следователно аз се обаждам на даденият телефон за районно Варна които ме пренасочват към друг номер чрез който служителят ми обяснява че талонът не е изпратен, но колата все още е в движение..
Въпросът ми е: Мога ли да използвам автомобилът с големият талон? Ако НЕ до какъв срок мога да очаквам да пристигне малкият талон? И също така каква е процедурата ако колата се използва но е спряна от движение? Всичко по колата е абсолютно изцяло платено и в системата до момента се води в движение.