Въпрос относно използването на газов пистолет

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Въпрос относно използването на газов пистолет

Мнениеот Добруджата » 08 Сеп 2023, 11:38

Здравейте,

Имам въпрос относно употребата на газов пистолет с газови патрони. Имам оръжието от 5-6 години, но досега съм го използвал само с халосни патрони, надявам се да не ми се налага да използвам газовите, но пък искам да съм подготвен.

Четох доста неща в интернет, но не намирам отговор. Интересува ме, ако предположим, че няма насрещен вятър, каква е безопасната дистанция, от която трябва да изстрелям патрона. Ако предположим, че нападателя е на 30 см от мен, не е ли опасно и за самия мен да изстрелям газов патрон, в смисъл, че мога и аз да бъда обгазен? Знам, че най-ефективната част от облака е 1-2 метра, което ме кара да смятам, че това е и най-добрата дистанция, но пък може да пропускам нещо. Най-вече ме интересува къде е безопасната зона. И каква е максималната дистанция, отвърд която стрелбата би била безсмислена поради размиването на газа във въздуха.

Като малки сме били в разни компании, където някой е гърмял с газов патрон в затворени помещения, но там ситуацията е съвсем друга, интересува ме на открито пространство.

Благодаря.
Добруджата
Нов
Нов
 
Мнения: 1
Регистриран на: 08 Сеп 2023, 11:34

Назад към Въпроси от граждани, съвети от служители

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron