Постъпване на работа в МВР?

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Относно Кандидатсване за работа в МВР

Мнениеот kolev » 20 Апр 2012, 16:02

Здравейте! Нов съм във форума и искам да ви споделя моят скорошен опит с кандидатстването за работа в МВР - успешно. Първо прочетох няколко въпроса от желаещи да започнат работа в системата и ми направи впечетление, че почти никой не си прави труда да се запознае със законите и да проучи нещата.
Колкото до самото кандидатстване - да, процедурата е малко дълга и подробна но мога да ви уверя, че на всички нива изпитващите бяха коректни и може би с малки изключения накрая останаха най- подготвените кандидати или поне в Пловдив е така. Моят съвет е да се подготвите максимално добре и мислете позитивно. Ако мога да помогна на някой със съвет да ми пише на имейл: kkkolev@mail=bg
kolev
Нов
Нов

Мнениеот TatqnaG » 21 Апр 2012, 21:07

kolev написа:Здравейте! Нов съм във форума и искам да ви споделя моят скорошен опит с кандидатстването за работа в МВР - успешно. Първо прочетох няколко въпроса от желаещи да започнат работа в системата и ми направи впечетление, че почти никой не си прави труда да се запознае със законите и да проучи нещата.
Колкото до самото кандидатстване - да, процедурата е малко дълга и подробна но мога да ви уверя, че на всички нива изпитващите бяха коректни и може би с малки изключения накрая останаха най- подготвените кандидати или поне в Пловдив е така. Моят съвет е да се подготвите максимално добре и мислете позитивно. Ако мога да помогна на някой със съвет да ми пише на имейл: kkkolev@mail=bg

Здравей, предстои ми заключително интервю,интересува ме какви въпроси задават (освен за мотивацията) и също така колко време продължава интервюто?
Благодаря предварително !Честото за спечеления конкурс надявам се и аз да мога да се похваля скоро с това :D
TatqnaG
Нов
Нов

Мнениеот scofieldpb » 22 Апр 2012, 21:16

Въпросите си ги задават каквито поискат.Няма изграден модел на протичане на самото интервю.Отиваш наспана и спокойна и бъди себе си.При мен лично интервюто протече много... весело.Комисията беше много положително настроена и освен стандартния въпрос "защо искам да съм полицай" ме попитаха какво ми е мнението за дебелите полицаи . :D ) Успех :!:
scofieldpb
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот akulata » 24 Апр 2012, 13:09

При мен заключителното интервю продължи някъде около 10 минути. Питаха ме кой съм, от къде съм, как и защо се насочих към държавна служба, в кой сектор предпочитам да служа, с какво мисля, че съм по- добър от другите кандидати, как се виждам след няколко години служба, от къде съм разбрал за конкурса, имам ли деца. Комисията бе приятелски настроена и имах усмихнати хора насреща! Успех Татяна! :)
Можеш да отнемеш островът от момчето, но не и момчето от острова!!!
Аватар
akulata
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 24 Апр 2012, 19:12

TatqnaG написа:......предстои ми заключително интервю,интересува ме какви въпроси задават (освен за мотивацията) и също така колко време продължава интервюто?

Има специализирана методика за провеждане на заключителното интервю. Няма въпросник с конкретни въпроси, всеки член на комисията сам преценява какъв въпрос да зададе. В общи линии се оценяват няколко показателя, като всеки член поставя оценка по всеки показател. Никъде не е упоменато колко време трябва да е интервюто.

Успех!
КОМИСАР

Re: Постъпване на работа в МВР?

Мнениеот ross_migration » 25 Апр 2012, 21:39

CoHuK написа:здравеите бъдещи колеги надявам се ! така миналата година кандидатствах в академията на мвр но ме скъсаха на така обичаното от всички курсанти "психо тест" и понеже аз адски много искам да имам образование от академията и избрах след много консултации по лесният вариянт "поне така казват служители на мвр" та мисалта ми е,ще кандидатствам за работа в полицията в моят град и след изучаването на школа ще пробвам пак в академията и искам некои да ми обесни по подробно ако е възможно,като си служител на мвр как става кандидатстването за академията,само знам че формата на обучението е задочна и е няма практиката и сичко останало като в редовното обучение а ходиш само на лекции и испити,МЕРСИ :) ?

С наколко думи ти обяснявам, да не се ровиш много. http://www.dhr.mvr.bg/Competition/Entrance/default.htm - тук ще следиш за конкурси за постъпване на държавна служба в МВР.

Когато спечелиш конкурс за работа в МВР ще си минеш на първоначално професионално обучение (ако длъжността го изисква). Ще служиш 2 години и след това ще имаш възможността да кандидатстваш за курсант в АМВР, задочна форма на обучение.

http://www.academy.mvr.bg/Reception/default.htm - тук ще намериш инфо за всичко, вързано с кандидатстването в АМВР.

Успех!
ross_migration
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот BARETATA » 26 Апр 2012, 10:00

След една година колега,не след две,една година е :)
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот ross_migration » 26 Апр 2012, 21:21

BARETATA написа:След една година колега,не след две,една година е :)

Рег. № Iз - 221 от 07.02. 2012 г. Н А Р Е Д Б А за приемане на курсанти, студенти и докторанти в Академията на Министерството на вътрешните работи за учебната 2012/2013 година
Чл. 19. (1) Кандидати за курсанти в задочна форма на обучение могат да бъдат само:
1. държавни служители в МВР;
2. лица, работещи по трудово правоотношение в МВР;
3. служители на главните дирекции “Охрана” и „Изпълнение на наказанията” към Министерството на правосъдието;
4. служители на други ведомства въз основа на сключен договор, съгласно ЗМВР.
(2) Кандидатите по предходната алинея следва да са завършили средно образование.
(3) Кандидатите по ал. 1, т. 1 и 2 да имат най-малко две години трудов/служебен стаж в системата на МВР към крайния срок за подаване на документи за кандидатстване.
;) ;) ;)
ross_migration
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот BARETATA » 27 Апр 2012, 19:22

Извинявам се ross_migration , моя грешка . Явно , от тази учебна година , отново са върнали стария принцип ,за годините служба :)
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот denis_strandjaliev » 01 Май 2012, 17:12

Здравейте !!!!

Извинявам се за странния въпрос но го мисля от 2-3 дни.

Февруари месец бях на психо-тест,но се представих зле и изкарах малко точки.Следователно отпаднах. Изтеглих си документите и ги подадох за друг конкурс на който продължих отново на психо. Та въпроса ми е. Има ли вероятност психолозите да видят скорошния ми резултат и да решат така че едва ли не няма промяна в мен и да изкарам същия резултат. Благодаря предварително.
denis_strandjaliev
Нов
Нов

ПредишнаСледваща

Назад към Постъпване на държавна служба в МВР