Конкурси за новоназначени?

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Конкурси за новоназначени?

Мнениеот Lord » 14 Авг 2010, 13:15

За работа в МВР, като ЛРТП на длъжност "систем-оператор" в "БДС" не се изисква достъп до КИ, защото не се работи с такава. Лица на тази длъжност обработват, актуализират и извършват справочна дейност в АИС "БДС". Те работят с лични данни и носят отговорност по ЗЗЛД, но ЗЗКИ няма отношение към тях, защото нямат работа с документи с гриф за сигурност. ;)

Пък и въпроса ми, откривайки темата не касае ЛРТП, а служители с полицейски функции. В цялата страна очакваме с нетърпение възобновяване на "външните" конкурси...
КОМИСАР

Мнениеот SYNOPTIK » 15 Авг 2010, 22:34

Говори се,че поради голям процент пенсионирани и напуснали служители,през м.Октомври ще има обявени Конкурси за назначаване на служители в МВР .
Винаги ми е била странна кадровата политика в МВР.
Ако изобщо не се движиш, оковите почти не се усещат.
Щастието е единственото нещо, което при делене се умножава.
Аватар
SYNOPTIK
PoliceBG

Мнениеот Lord » 15 Авг 2010, 23:11

osata написа:Лорде, изтече ми достъпа до КИ и при подновяването, доста хора минахме в група при психиатър, където бяха и колежките ЛРТП систем оператор от БДС , че ни взе по цени на едро май само по 20лв :mrgreen: , убеден съм, че им се изисква достъп до "секретно".

:) Добре е, че сте издържали психото. ;) Лошо е, че "БДС" са платили грешни пари, щото никой не би им дал достъп, поради принципа "необходимост до се знае". :lol:
КОМИСАР

Мнениеот Lord » 15 Авг 2010, 23:12

SYNOPTIK написа:Говори се,че поради голям процент пенсионирани и напуснали служители,през м.Октомври ще има обявени Конкурси за назначаване на служители в МВР .

Дано е вярно това, защото недостига наистина е голям.
КОМИСАР

Мнениеот SYNOPTIK » 15 Авг 2010, 23:49

Така е Лорд !
Писах какво стана през 1999 година.
Тогава колегите се притесняваха от Управляващите-имаха по 10 години преди и 10 години след промените.
Сега притесненията са икономически-служили в най-"тъмните" години опасявайки се,че няма да стигнат до пенсия...
Вдигане на години стаж за пенсия,замразяване на заплати,отново нови закони...-това обърква за пореден път колегите и повечето решават нещата тотално.
Ако изобщо не се движиш, оковите почти не се усещат.
Щастието е единственото нещо, което при делене се умножава.
Аватар
SYNOPTIK
PoliceBG

Мнениеот kkarakashev » 16 Авг 2010, 17:07

SYNOPTIK написа:Говори се,че поради голям процент пенсионирани и напуснали служители,през м.Октомври ще има обявени Конкурси за назначаване на служители в МВР .
Винаги ми е била странна кадровата политика в МВР.

В ОД МВР Пловдив от началото на годината са към 150 рапорта за напускане/или напуснали/ не знам до колко ми е точна информацията
http://www.vbox7.com/play:7f4f0694 - В памет на служителите на МВР, загинали при изпълнение на служебният си дълг.
http://www.vbox7.com/play:46376107dc - Химн на гр.Пловдив
Аватар
kkarakashev
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот BARETATA » 15 Ное 2010, 10:55

Проверете на www.dhr.mvr.bg , пуснати са 4 - ри конкурса за категория " Е " , два за пожарникари и два за полицаи.Малко по-надолу в сайта има и за категория " Г " . Все още за град София и Област София липсват.
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот BARETATA » 19 Ное 2010, 19:31

Конкурс за категория " Е " - за бившата Жандармерия , тоест сега СПС - ГДОП . Специално разяснявам , защото има СПС - ООП - СДВР , бившето ПСО,МОП и т.н.Първото е към Главна Дирекция " Охранителна Полиция",а второто е специализирана част към СДВР.Тоест това са две различни поделения . Успех,местата са малко - 10 бройки.
http://www.dhr.mvr.bg/Competition/Entra ... _13193.htm
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот jim beam » 20 Ное 2010, 00:33

Нещо малко ми се струват тея места.Последния път бяха някъде около 85,ако не се лъжа.Да се надяваме,че за СДВР ще бъдат повече местата!
Ако ще губиш,бъди сигурен,че ще загубиш борейки се,а не предавайки се!
jim beam
Полицай
Полицай

Мнениеот jim beam » 20 Ное 2010, 20:24

Имам въпрос.В сряда взех шофьорския изпит за "С" категория и въпроса ми е,ако излезе конкурс за СДВР-Кат."Е" мога ли да кандидатствам и за длъжност ВПА,ако СУМПС все още не е изадено от КАТ,но документите са пуснати?
Ако ще губиш,бъди сигурен,че ще загубиш борейки се,а не предавайки се!
jim beam
Полицай
Полицай

ПредишнаСледваща

Назад към Постъпване на държавна служба в МВР