Аз мога да чета съвсем нормално. Просто ти или не ми разбираш въпроса или се правиш, че не го разбираш. Аз не съм служител в случай, че не си разбрал все още само, че това дали съм или не съм какво общо има с хипотетичните въпроси, които задавам?
Това, че наредбата е за израстване в длъжност на държавни служители какъв отговор ми дава на въпроса дали това става въпрос за вътрешни конкурси или външни?
Няма нищо лошо в това да се расте в кариерата. Въпроса е начина и ограниченията, които нямат смисъл. (Всъщност смисъла е да те вържат поне за определен период от време както ти си споменал по-горе).
Аз това, което разбирам е, че вмомента да кажем един служител от пътна и охранителна на младши изпълнителска длъжност от 1 година или 2 няма право да участва в конкурс за криминална, а граждани, които не са служители все още имат право. Ето това ако е така е малоумно. Защото както казах за 3 години почти се изкарва бакалавър със статут на курсант в Академията.
Ако това с 3те години се отнася само за вътрешни конкурси (конкурси ограничени само за служители в МВР, на които не могат да се явяват външни лица) тогава не е.