Постъпване на работа в МВР?

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Постъпване на работа в МВР?

Мнениеот bulgariansoul » 10 Апр 2015, 22:43

Така изцяло съм съгласен и с двама ви като изключим ,че съм объркан и че ВУЗ-вете предлагали едва ли не въздух под налягане.Конкретно за университета в който уча мога доста да споря понеже лекциите ни са 1/1 със тези на курсантите , които се готвят за "разведки" и са бъдещи кадри на НРС и ВИ. Грозно е ,че държавата няма механизъм да подбира кадрите си.Ако аз съм решил още преди 10 години да стана служител в МВР и съм отдал 4,5 години от живота ми да уча в тази сфера то защо моята диплома , която се води в направление национална сигурност и по държавните стандарти съм експерт по национална сигурност няма да има тежест пред тази на човек , който е записал просто някакъв ВУЗ ей така за кетап и му скимнало месец преди конкурса ,че трябва да става полицай ? Уважавам мнението Ви като на вероятно дългогодишни служители на МВР и не очаквам да се съгласите с моето, но това , което е в момента не е качествен подбор. И да ..решил съм да почна от по - ниска длъжност , все пак не бих приел да съм над човек с 10 години стаж , когато тепърва започвам работа .. най - малкото няма да се чувствам на място. Не се и глася за ДАНС или някакви ръководни постове. Както се казва имам още много фурни хляб да изям до тогава а и тогава не се знае. Нека видим първо докъде ще я докараме на конкурса :roll:
bulgariansoul
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот катюша » 10 Апр 2015, 22:59

bulgariansoul написа: Грозно е ,че държавата няма механизъм да подбира кадрите си.Ако аз съм решил още преди 10 години да стана служител в МВР и съм отдал 4,5 години от живота ми да уча в тази сфера то защо моята диплома , която се води в направление национална сигурност и по държавните стандарти съм експерт по национална сигурност

Съгласно държавните стандарти завършвайки и получавай ки диплома за съответната ОКС си примерно бакалавър "Национална сигурност' ;) или магистър "Национална сигурност",но чак пък експерт е нещо прекалено :D Трябва си труд и доказване в сферата на сигурността,че да станеш експерт по национална сигурност :)
Дал си една бала пари за едно почти никакво образование,но както казва героя на Алеко "ИМал си бол пари,дал си ги" :)
катюша
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот катюша » 10 Апр 2015, 23:29

Момчето наистина си е много добре :) Стъписа ме с "мисълта сковава",ама те и чувствата сковават ;)
Познавам и аз повечето от тези бандити,които преподават "Национална сигурност",парите не миришат и за пари какво ли не правят някои хора,само не и да спрат да се излагат.
Не бих пуснала детето си да учи в такъв ВУЗ и не бих платила такива семестриални такси да пълня гушите на едни старчоци,които нямат грам достойнство да се оттеглят и да почиват.
Държавата също е виновна,тя акредитира такива ВУЗ и тя дава право на тази старчоци да се рпавят на експерти вместо да си гледат старините и да си лекуват простатита...Май вярно омазахме темата,прощавай,че и аз ти създадох работа :)
катюша
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 10 Юни 2016, 18:19

Криза за униформени в МВР: Има 6518 вакантни места

Вземат се редици мерки за попълване на състава, което било от изключително значение най-вече за борбата с битовата престъпност

Сериозна кадрова криза за униформени в МВР - вакантните места към момента са 6518. Това съобщи вътрешният министър Румяна Бъчварова от трибуната на НС в рамките на парламентарния контрол, пише в. "Монитор".

През последните години има тенденция да излизат повече полицаи в системата, отколкото да постъпват, отчете тя. Тя даде пример с 2013 г., когато например са напуснали най-много - 4757 души, но пък имало 2082 души назначени. През 2014 г. излезлите от МВР са 4428 срещу едва 981 новодошли.

Вътрешният министър подчерта, че се вземат редици мерки за попълване на състава на ресорното министерство с униформени, което било от изключително значение най-вече за борбата с битовата престъпност.

http://www.bgonair.bg/bulgaria/2016-06- ... ntni-mesta
КОМИСАР

Предишна

Назад към Постъпване на държавна служба в МВР