от daniela_suzi » 15 Мар 2010, 10:06
Първо искам да благодаря за,че прочетохте тази тема и дадохте мнението си.Да си кажа честно,чувствам се в малко конфузна ситуация.Очаквах някой от моите колеги-спасителите-да се включи в тази тема.Не знам колко от тях са регистрирани тук,но по темата за синдикатите мога да си говоря с вас във вече съществуващите теми на 4-те синдиката.Отворих тази тема,защото колкото и да е специфична работата на полицаи,пожарникари и спасители,ние сме в едно ведомство-това на МВР.Затова все повече неща ще ни свързват,затова и трябва да има синдикална дейност,защото работодателят винаги ще е от другата страна на барикадата.Така ние ще защитаваме достойнството си на хора и служители в тази система.Някой може да каже,че съм идеалист-не,достатъчно се нагледах и наслушах на какво ли не-да изпълнявам всичко без да разсъждавам,за това имало по-умни,които се смишочват в някоя дупка,за да запазят топлия стол и като отмине напрежението са най-великите.Ако пък извадя закони,правилници,кодекси,инструкции,по които работим и кажа-господа,не сте прави,ние също имаме права,освен задължения,започват да обясняват как щели да ни уволнят.Също така не възприемам синдикализма и като защитно наметало за съответните председатели и други ръководни органи,защото точно на това се нагледах,когато не се знаеше какво ще стане с нас в края на миналата година.Ако аз единствено като представител на ГЗ в този форум ще питам и ще си отговарям сама,по-добре администраторите да заключат тази тема.
От всяка ситуация има изход,която не винаги е в желаната от нас посока,но винаги е встрани от гробищата!