Момчета,не се нервете излишно.Всеки е прав за себе си.За Пожарната в Смолян и друг път съм чела хубави неща,защото явно при тях и оборудването,и хората са на ниво.Същото може да се каже и за определени отряди от ГЗ.Но не навсякъде е по мед и масло.Това с камерите и снимането го измислиха нашите началници горе.Трябвало според тях от всяка акция да се правят снимки и да се пращат в ситуационния център в София.Презумпцията е ,че ако случайно нещо се случи да може да има документирано какво се е вършило.Аз лично и предполагам много от колегите предпочитаме първо да си свършим работата,а ако някой иска снимки и филми,да назначи оператор.И без това искат да освобождават ресурс от новата дирекция.Ето им работа,ако нямат.Иначе пак сериозно-нека не се ядем ние помежду си,не си заслужава,защото в повечето случаи вината е в неправилно поставени заповеди отгоре или координация на действията.Само един пример ще ви дам.Преди 2 седмици,когато бях почивка ми звънна дежурния в 2 РУП и ме пита как да се свърже с дежурната група в АСД на ГЗ,защото телефона по МВР не отговарял.Ами елементарно,Уотсън-преди имахме телефони по МВР,но от 2-3 години ги отрязаха и така и не разбрах след като сега сме служители в това министерство защо няямаме такива.И не е ли нормално тези,които сме на дежурства да имаме директна връзка помежду си-ГЗ,Пожарна,Деж.в РУП,за да бъдат по -координирани и бързи действията ни,а не да минават сигналите през ОКИЦ,директори,дежурни и докато стигнат до нас то станало утре и хората забравили вече,че са ни търсили.Изобщо много неща може да се коментират,за които изобщо нагооре не ни и питат,дори не ни чуват когато ги кажем.Е,на кого тогава?Ако в пожарната не е така,то тогава да ни събират и да работим ,без да си мерим работата,защото всеки е добър в нещо.Да не горим юлгана,както се казва ,заради една бълха!!!
От всяка ситуация има изход,която не винаги е в желаната от нас посока,но винаги е встрани от гробищата!