ПБС и ГЗ

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata, Hammer

ПБС и ГЗ

Мнениеот Hammer » 05 Сеп 2009, 16:53

Предстои обединение на двете структори и знам ,че темата вълнува и нас и ГЗ затова реших да я повдигна и да си пишем мненията по предстоящите промени защото касаят всички нас .
Изображение
Аватар
Hammer
КОМИСАР
 
Мнения: 655
Регистриран на: 27 Авг 2009, 10:42
Местоположение: гр.Смолян

Re: ПБС и ГЗ

Мнениеот BARETATA » 05 Сеп 2009, 19:31

Мястото на ГЗ е в Пожарната.Стига с тия раздути щатове.Тъкмо и някои от тия тигри - ГЗ - ще влезнат в норма
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 4722
Регистриран на: 22 Авг 2009, 12:42

Re: ПБС и ГЗ

Мнениеот Hammer » 06 Сеп 2009, 08:24

От „Гражданска защита” информират как да се действа при реална опасност от наводнение

06 септември 2009 | 06:51 | Агенция "Фокус"София. Валежите, макар и с прекъсвания от тази нощ до към вторник ще бъдат почти повсеместни, на места интензивни, по данни на Главна дирекция "Национална служба „Гражданска защита".
Очаквани сумарни количества на места до 40-60 л./кв.м., но е възможно и локални превалявания от еднократен валеж от този порядък, като по-обилни ще са валежите в Северна България. По-късно през седмицата преваляванията ще отслабнат, а на места ще бъде и без валеж.
От „Гражданска защита” информират как да се действа при реална опасност от наводнение:
• При необходимост от евакуация, ще бъдете уведомени от органите на Гражданска защита. Подгответе личен багаж с най-необходимите документи, лични вещи и продукти.
• Изключете газта и електричеството.
• При невъзможност за напускане на сградата, ако нивото на водата продължава да расте, заемете най-горните етажи или покрива. Ако имате мобилна връзка, известете близките си или органите на Гражданска защита за местонахождението си.
• Ако се намирате близо до корито на пълноводна река или дере, необходимо е незабавно да се отдалечите от тях и да се придвижите към най-близкото възвишение.
• При поройни дъждове не заставайте под мостове, подлези, надлези и други съоръжения, високата вода може да ви отнесе.
• При пътуване е препоръчително водачът на МПС да спре и изчака спирането на пороя. Незначително понижение на нивото на пътя може да предизвика голяма разлика в дълбочината на водата
• Не правете опити за пресичане на разливи и потоци, освен, ако сте сигурни, че водата е по-ниска от осите на колата или от коленете ви. Пресичайте само при спокойна вода.
• Бързотечащи разливи и потоци се пресичат само ако имате помощно въже за преминаване и обезопасително въже за тялото.
• Ако сте на път и констатирате опасност от наводнение, обадете се в Гражданска защита. При липса на такава възможност, предупредете в кметството на най-близкото населено място или преминаващи хора
• При невъзможност за евакуиране на животните, отворете вратите на помещенията, където са затворени.
• Спазвайте указанията и реда установен от органите на МВР и на Гражданска защита.
Какво да правим, когато ни настигне буря?
• Ако се намирате сред природата по време на гръмотевична буря, постарайте се да застанете далеч от високи дървета и самотно стърчащи канари. При наличие на сух предмет, седнете върху него.
• Ако сте на велосипед, слезте от него.
• Отдалечете се от електропроводите за високо напрежение. Стойте настрани от метални конструкции, огради, парапети и други метални заграждения. Не се хващайте и не дръжте метални предмети.
• Ако бурята ви изненада в река, езеро или басейн незабавно излезте от водата и се отдалечете. В случай че сте с лодка или сърф в морето бързо тръгнете към брега.
• Когато се намирате вкъщи или на работното място, трябва да изключите от мрежата телевизора, кабела от външната антена, компютъра, видеокасетофона и останалите електрически уреди. Затворете вратите и прозорците. Стойте далеч от чешми, балконски врати, прозорци.
• По време на пътуване приберете антената на колата. Ако падне гръм по време на движение, проверете гумите на колата, ако са обгорели, могат да се спукат.


http://www.focus-news.net/?id=n1253336 Все си мисля ,че това са напълно излишни предупреждения на фона на цялата подигравка която направиха МИС с хората в засегнатите села и градове и даваха помощи само на определени хора най вече симпатизанти и членове на определена политическа партия .(Нарочно няма да я казвам коя е -вие си я знаете )
Изображение
Аватар
Hammer
КОМИСАР
 
Мнения: 655
Регистриран на: 27 Авг 2009, 10:42
Местоположение: гр.Смолян

Re: ПБС и ГЗ

Мнениеот Hammer » 07 Сеп 2009, 07:15

Първанов иска заместител на закритото МИС
news.bg

Plovdiv24.bg
След закриването на Министерството на извънредните ситуации е необходимо да има специално звено, което да координира усилията на всички органи при мащабни трагични инциденти.

Това каза в Пловдив президентът Георги Първанов, който присъства на заупокойна молитва в памет на падналите за Съединението на България и на българските граждани, загинали вчера в Охридското езеро.

Вече има договорка за съвместно разследване от българска и македонска страна, има потвърдена готовност от страна на македонските власти, каза още държавният глава.

На въпрос дали властта е реагирала адекватно, Първанов отговори положително и допълни, че след трагедията в Ямбол вече има много бърз инстинкт за реакция в подобни случаи, предаде радио Пловдив.

Според него обаче инстинктът не е достатъчен и препоръча създаването на специално звено.

Той изрази задоволство от факта, че много бързо на мястото на трагедията са били както половината от кабинета на Македония, така и министри от българска страна.
Имаше много добра координация с премиера и много бързо се създадоха екипи, които да помогнат на място, посочи държавният глава. По думите обаче е необходимо такива екипи да има по принцип и при подобни ситуации да реагират адекватно.

Това, което бе необходимо от страна на нашата държава по случая с трагичния инцидент в Охрид, бе сторено, каза от своя страна председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

В катедралния храм „Света Богородица" бе отслужена заупокойната молитва в памет на загиналите при вчерашния трагичен инцидент в Охрид.

На молебена присъстваха президентът още кметът Славчо Атанасов, областният управител Иван Тотев, председателят на Народното събрание Цецка Цачева и голяма част от пловдивския политически елит.http://news.ibox.bg/news/id_1110270279 Прочетох коментарите под статията и се изчервих ....
Изображение
Аватар
Hammer
КОМИСАР
 
Мнения: 655
Регистриран на: 27 Авг 2009, 10:42
Местоположение: гр.Смолян

Re: ПБС и ГЗ

Мнениеот rspab03 » 11 Сеп 2009, 22:42

Екипи на „Гражданска защита” са участвали при отстраняването на последиците от няколко инцидента
11 септември 2009 | 21:34 | Агенция "Фокус"
София. Екипи на „Гражданска защита” са участвали при отстраняването на последиците от няколко инцидента в страната. Това съобщиха от службата за Агенция „Фокус”. Спасителите са оказали помощ на екипи на полицията и пожарната във връзка с катастрофа на пътя Хасково-Кърджали. Пострадалият при инцидента е настанен в болницата в Кърджали.
Екип на Гражданска защита-Сливен е участвал при отстраняването на последиците от пътнотранспортно произществие между лек и товарен автомобил, при която са пострадали двама души, които са настанени в болница в Сливен.
Вчера е получен сигнал за изгубени английски граждани по пътя Сливен-Твърдица. Днес в 9, 30ч. хората са открити и са продължили по пътя си.
Получен е сигнал за коте на дърво в София на ул. „Хаджи Димитър”. Животното не е свалено от дървото, тъй като дворът на къщата е бил много тесен и техниката не е могла да достигне до дървото.
Росица ГЕОРГИЕВА

Абе,ръководство взимайте някакво решение за ГЗ,че станахме /те/ за смях...Мале сраммммммммммм...
rspab03
младши Полицай
младши Полицай
 
Мнения: 69
Регистриран на: 30 Авг 2009, 19:12

Re: ПБС и ГЗ

Мнениеот Sir Humphrey » 11 Сеп 2009, 23:39

Що срам, бе?
В Америка пожарникарите свалят котките от дърветата.
Аватар
Sir Humphrey
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 1234
Регистриран на: 26 Авг 2009, 22:13

Re: ПБС и ГЗ

Мнениеот rspab03 » 11 Сеп 2009, 23:54

Прав си,сър!
Там свалят.Ама ние не,защото двора е много тесен.
rspab03
младши Полицай
младши Полицай
 
Мнения: 69
Регистриран на: 30 Авг 2009, 19:12

Re: ПБС и ГЗ

Мнениеот Sir Humphrey » 11 Сеп 2009, 23:55

Ааа
Ясно ;)
Верно си е срам :)
Аватар
Sir Humphrey
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 1234
Регистриран на: 26 Авг 2009, 22:13

Re: ПБС и ГЗ

Мнениеот rspab03 » 11 Сеп 2009, 23:56

Там между другото спасяват и мечки.
Ето как:
http://vbox7.com/play:c84ed33d
rspab03
младши Полицай
младши Полицай
 
Мнения: 69
Регистриран на: 30 Авг 2009, 19:12

Re: ПБС и ГЗ

Мнениеот GZ_ASD » 12 Сеп 2009, 10:44

--------------------------------------------------------------------------------
http://www.dnes.bg/article.php?id=69777

е тук поне е имало място :)
Последна промяна GZ_ASD на 12 Сеп 2009, 10:46, променена общо 1 път
GZ_ASD
Нов
Нов
 
Мнения: 2
Регистриран на: 12 Сеп 2009, 10:42

Следваща

Назад към Пожарна безопасност и спасяване

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта