Здравейте колеги. Проблема при мен предполагам го има и по други места с други колеги. Ползвам компенсация, но в същото време поради служебна необходимост ме намират по телефона и ме викат на работа. Няма как да не отида и компенсацията остава неизползвана. Трябва да я ползвам друг ден, но се натрупват дни, а началника на РУ е забранил да се ползват повече от 4 дни компенсации на месец. До тук приемаме, че всичко е ОК, но като отида на работа не ми се плаща, че съм на работа. Това нещо ми пречи на работата, още повече, че при нещастен случай съм почивка, а съм на работа. Получава се някакъв парадокс и оставям настрани нещастните случаи, ами не виждам шанс да се измъкнем от този омагьосан кръг.
Понеже на по-ниско ниво никой не можа да ми даде отговор какво да правя, отнесох въпроса до Н-ка на РУ. Бях изслушан спокойно, каза ми, че знае за този проблем и ми подаде един лист да изложа всичко в писмен вид и да го входирам в деловодството. Тук вече става интересното, защото всеки, който ходи при шефа за някакъв проблем, той го кара да внася в писмен вид проблема и почти няма случай писалият след това да не е отнесъл някакво наказание за нещо.
Сигурен съм, че напиша ли за проблема, няма да ми прекъсват почивките, но ще го отнеса за нещо по служба. Въпроса е какво да направя, че да се реши този проблем и да няма последствия.