Инспектор написа:vladimirov написа:Инспекторе,как може мл.а-р от "ПП" да ти тежкарее,като си поне две категории над тях?Аз съм мл.а-р и също съм ангажиран в почивните ми дни по съдилища,защото делата ги насрочват различно от графика ми.Инспектор написа:Колега,за да няма "гонки" трябва постоянно да сме там и да дебнем,иначе не става.Изгоним ги от едно място,местят се на друго място.Аз съм полицай от ООР,не съм от "ПП" и не е моя работа да се занимавам с "гонки" и "джигити". Не може ние да вършим работата на "ПП",а те да тежкареят с патрулките и да покриват само ПТП-та.
Като поискаме да ни се плати ИТ,началника ни казва,че за това имаме право на ранно пенсиониране,за да сме по всяко време на разположение на службата,ако възразиш става скандал и ти се напомня за спазване на служебната субординация.
Дават компенсация с почивен ден,но нямаме право да събираме дните на куп,а ги чистим през седмицата.Какво да я правя тази компенсация,като си остана у дома? Съпругата ми е на работа,децата са на училище,а аз да стоя пред телевизора без пари.Разбирам да има произшествия в района ми и да ме вдигат да си върша моята работа,ще се съглася,но да гоня "джигити" по пътищата и да върша работата на "ПП",не мога да го приема за нормално.Гонките и превенцията на ПТП са задължения на всички от Охранителна...
Колега,не тежкареят на мен,различни служби сме и нямаме проблеми едни с друг като колеги.
При последния случай просто избуших,защото отиваме да гоним пътни "джигити" и по пътя през нощта дреме патрулка на "ПП" на около два километра от мястото на гонките и не са взели никакво отношение.Чуват въртенето на гуми,чуват шума от двигателите и си траят.Защо си траят,дали са получили нещо да си траят не знамЗадържаните споделят някои неща,но няма доказателства за споделеното и е по-добре да не се обсъжда.
Иска ми се само по ник да си "Инспектор"

Защо да се намесват колегите от "ПП",като пишеш,че отивате на акция срещу незаконни "гонки",искаш да провалят акцията и да се върнете с пръст в устата ли? Нали като се появят от "ПП" на мястото на гонката и половината ще избягат... Нали целта е да ги заградите примерно от 2 страни и да почнете да ги "обучавате" ... Не мислиш ли,че се държи връзка и с колегите от "ПП"

"Инспекторе",дай да спрем да се излагаш

За другото,което питаш,нека колегата Lord ти отговори,че моя отговор пак няма да ти хареса