Тема за СОД

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Тема за СОД

Мнениеот Lord » 15 Сеп 2013, 08:51

Ами ние отдавна си имаме такава тема, приятелю: viewtopic.php?f=25&t=428&start=30
КОМИСАР

Мнениеот Lord » 15 Сеп 2013, 12:19

Добре.
Аз, като работещ в РУП, а не в дирекция приветствам закриването на СОД в МВР. При положение, че имаме лимит на горивото, който е крайно ограничен от юли, не че преди това стигаше, а искаме да осигуряваме /наистина искаме/ полицейско присъствие и в най-малките села, денем, нощем, в почивни или празнични дни - реагирането на десетките и дори стотици фалшиви сигнали на паник-бутони и друга сигнално-охранителна техника ни идват само, като бреме. Да не споменавам, че при каквато и да е неизправност, дори и най-елементарната - най-близкия техник се намира на 60 км, в дирекцията. Някъде може и да е печаливша дейността на СОД, но от моята "камбанария" е изцяло губеща.
Да се закрие, има частни фирми с по-добра техника и персонал, работещ само това, а не като при нас - служители за всичко и длъжни да реагират на всичко.
Личното ми мнение е - да се закрие, не е работа на МВР да печели пари, чрез охрана на богати, а да изпълнява задълженията си към гражданите по закон, безплатно!
КОМИСАР

Мнениеот kkarakashev » 15 Сеп 2013, 14:48

Да се закрие СОД, но полицаите да се преназначат в РУП, където има значителен недостиг на кадри.
Обаче наред с закриването на СОД- МВР да се затегне контрола върху ЧОФ, който извършват тази дейност. Да се дадат права на ЧОФ да извършва арести. Сега какво е ? Отива ЧОФ и вика РУП. В тази ситуация ЧОФ е илишна, тъй като само прибира пара от хората а МВР върши работата. Логично е, според мен, след като дам на ЧОФ сума да ме охранява, тя да е отговорна за имуществото ми. Но отговорността на ЧОФ е само до това да иде някой да види какво става.
Тъй че за мен лично премахването на едното е безцелно и пак си остава същия безпорядък в България.
http://www.vbox7.com/play:7f4f0694 - В памет на служителите на МВР, загинали при изпълнение на служебният си дълг.
http://www.vbox7.com/play:46376107dc - Химн на гр.Пловдив
Аватар
kkarakashev
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот kkarakashev » 16 Сеп 2013, 21:07

Оса прав си, но има и момчета, който си гледат съвестно работата. Не говоря а себе си, а за други момчета. Има фирми и фирми. Бил съм в фирма със 11 патрула на смяна за гр.Пловдив. Знам и за фирма с 1 патрул за целия град. Няма как да сравнявам нещата.
Не съм за частна полиция, но кажи ми каква е логиката ако Те отидат и Вие след тях. Едните - тоест те са излишни.
Не мислиш ли, че ако се регламентира всичко в закона за тяхната дейност ВИЕ няма да се занимавате глупости за БЕЗ ПАРИ.
Тоест отива ЧОФ на сигнал и задържа извършител на взлом примерно. Изписват се определени документи и лицето се довежда в РУП. Посредством документите (каде какво е извършено) МВР задържа лицето в РУП с времена мярка за неотклонение.
... Не знам как точно седят нещата и само се омотвам. Но в момента Те взимат пари за разкарване с колата, а Вие бачкате.
Ако ви отърва ОК ама ..... е смешно.
Не говоря за СОД МВР, а общо взето. СОД и да го има и да го няма пак е такава ситуацията.
Лично за мен СОД е приход за МВР. Само разходи и то за глупости.
п.с. Ако ме питат мен ще има една голяма брадва за много работни места на хора "служители на МВР"
http://www.vbox7.com/play:7f4f0694 - В памет на служителите на МВР, загинали при изпълнение на служебният си дълг.
http://www.vbox7.com/play:46376107dc - Химн на гр.Пловдив
Аватар
kkarakashev
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот cakin » 24 Яну 2014, 13:47

В малките градчета като моето,където 27 години работих по СОД,частните охранители нямат шанс да работят пълноценно,дори и ако само една фирма вземе всички обекти.Проста сметка показва,че парите ще стигнат за двама-трима охранители и половин техник примерно.В момента тук обектите се разпределиха между 4 ЧОФ-ки, като и цените паднаха заради дъмпингова конкуренция. Е как ще стане охраната с 1200 лева на месец, който открие, е готов за нобелист...А иначе хората от ЧОФ работят доста активно и мотивирано, поне техниците им се стараят много и са безкомпромисни в качеството на работата си,охранителите не мога да коментирам. Нещата биха се променили коренно, ако можеше банките да работят без посредник с ЧОФ, както беше преди 97-98 г. Тогава само трите банки в града щеше да формират доход колкото останалите обекти. А за историята на СОТ /така започнахме.../ ще посъбера каквото имам, но май не е много-не знам как е било в другите области, но в СОД-Видин се работеше яко и почти не оставаше време за снимки и спомени по време на работа...
cakin
Нов
Нов

Назад към Охранителна полиция