Д Е К Л А Р А Ц И Я

Национален синдикат на гражданската администрация в МВР

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Д Е К Л А Р А Ц И Я

Мнениеот SYNOPTIK » 25 Ное 2009, 19:27

ДО
НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО
ПРЕДСЕДАТЕЛЯ
НА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО
МИНИСТЪРА
НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯД Е К Л А Р А Ц И Я

От Национален синдикат на пожарникарите "Огнеборец", Национален синдикат на гражданската администрация, Национален полицейски синдикат в България и Синдикалната федерация на служителите в МВР


От встъпването на новото правителство на власт до момента са проведени няколко срещи с политическото и професионалното ръководство на МВР с поети ангажименти от страните за решаване на поставените проблеми. Съветът за социално партньорство поднови работа и са проведени три заседания, като на поставените въпроси от синдикатите за решаване, относно издигане на социалния статус и защита на професионалните права на всички служители в МВР до момента няма резултат. Вместо да се решават конкретните въпроси темите се размиват в процеса на разговор и се отлагат в необозримото бъдеще с мотива, че няма средства в бюджета на МВР. Освен че липсва воля за решаване на тези проблеми от страна на ръководството на МВР, се стигна до абсурдната ситуация да се отнемат и малкото останали социални придобивки на служителите, за което научаваме от средствата за масова информация.
Ето защо ние, членовете на четирите синдикални организации, декларираме следното:
Напускаме Съвета за социално партньорство, като по този начин изразяваме несъгласието си с така водената социална политика спрямо работещите в системата на МВР.
Настояваме с бюджета за 2010 г. да се осигурят реално необходимите средства за нормалното функциониране на Министерството на вътрешните работи.
С настоящата декларация изискваме да се ангажират законодателната и изпълнителната власти за решаване на проблемите в МВР.
Заявяваме, че в духа на спазване на сключените споразумения между синдикалните организации и ръководството на МВР и имайки предвид липсата на конкретни резултати по повдигнатите за решаване въпроси, синдикалните организации ще упражнят правото си на протестни действия.


гр.София
25.11.2009г.


Президент на НСП "Огнеборец":
/ Л. Еленков /
Председател на НСГА:
/ Хр. Христов /

Президент на НПС:
/ Ем. Рашев /
Зам. Председател на
УС на СФСМВР:
/ Т. Русев /
Ако изобщо не се движиш, оковите почти не се усещат.
Щастието е единственото нещо, което при делене се умножава.
Аватар
SYNOPTIK
PoliceBG
 
Мнения: 1263
Регистриран на: 18 Авг 2009, 14:41
Местоположение: София Завинаги един от ВАС

Назад към НСГА в МВР

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта