Дискусия в хотел "Родина"

Синдикална федерация на служителите в МВР

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Дискусия в хотел "Родина"

Мнениеот Лъчезар Серафимов » 03 Сеп 2010, 23:09

Lord написа:Престанете, де!

Служителите наистина се интересуват от подобна среща, а не 3-5 лева вповече или по-малко цена за организирането и. Убеден съм, че спорът между две-три персони тук не е на дневен ред сред повечето колеги, а и никога не е бил. Проумейте, че за повечето от нас имената Павлов, Серафимов, Иванов, Драганов или Грозев са само и единствено български фамилии, а не кауза, още по-малко панацея.Все пак се очаква дори премиерът да участва и затова средностатистическия служител се интересува от резултатите от дискусията, и то не само от социално-битовите, а и тези в средносрочна или дългосрочна перспектива, като промени в нормативната база, професионалния сатус, защитата при изпълнение на задълженията, материално-техническото обезпечаване и ред др. подобни, а не от мимолетни победи на мними "джедаи"!

Впрочем, ако се престане с междуличностните свади, същите персони, както и всички служители, а и самото общество, само ще спечелят, повярвайте. ;)

Лорд, СФСМВР е организация, която бе създадена, за да работи, но хора "радини" се намърдаха и унищожават идеята СФСМВР/Превърнаха организацията в рашева такава/ тоест НПС. Изгониха създателите на организацията. Просто прост народ, бедна държава.
Не ми пука за Галентин Грозев или малкия, пука ми, за това че идеята ни замина и се върви в посока нищовършене.
Ще ходели Радка Павлова и малкия с зам. мин.Павлин Димитров в Румъния/поредната гуплуча/, ми ходите бре. Вместо да се пазарите с работодателя, ходете да се мазните.
И това ми било ръководство на синдикат.
Срам.
Срам за СФСМВР е и това, че харчат пари и то не малко, за събрания на УС, както и горното събиране Дискусия в хотел "Родина"
Предупреждавах за това.
Аватар
Лъчезар Серафимов
MASTER

Мнениеот Raptor » 03 Сеп 2010, 23:30

Лъчезар Серафимов написа:Лорд, СФСМВР е организация, която бе създадена, ....

Лъчо, ако не беше този форум, в който да се продължи "оная тема" от "оня, другия форум" щяхте да си гледате на сефесето ушите!
http://www.xnetbg.com/

"E pluribus, unum!"
От многото, едно цяло!(лат.)
Аватар
Raptor
КОМИСАР

Мнениеот pavlin_sof » 05 Сеп 2010, 15:46

идеята тук е срещата въобще да не се случи или поне отговорните фактори да не се явят и това да е повод за общ протест между СФС,Огнеборец и Раковски.Защо ли?
Защото чрез протест "Раковски" на Иван Милов ще покаже ,че го има,тъй като е закъсал за членска маса и присъствие."Огнеборец" и Любо Еленков за първи път ще имат възможност да покажат мускули и че все пак трябва да ги слушат,а Галентинчо???-ще си изпълни поетите ангажименти към незнайно кой да клати служителите/или пък властта/ и да ги изкарва на протести.Това май най-добре го може.Сигурно е време да си покаже намеренията за политическа кариера.
ОТНОВО НАЙ ГОЛЕМИЯТ ХИТРЕЦ В СЛУЧАЯ Е РАШЕВ И НЕГОВАТА УЖ МЪРТВА ОРГАНИЗАЦИЯ/ФАНТОМ/
" НПС"-Той остава в страни и ще спечели?
pavlin_sof
Нов
Нов

Мнениеот SFS » 05 Сеп 2010, 17:39

Ще спечели ама друг път..
СФС е отворена система и само отказа от активност на добрите полицаи, позволява тя да се влачи на безсмислени форуми. Единствения начи това да се поправи е хората, които наистина намират смисъл и знаят, че има решения на много въпроси през организация под логото на синдикално движение. Всъщност ако активността нарасне във форумите ще последва и промяна в структурата на ниво представителност. После и останалото.
Някой да си спомя какво означава СФС..айде да видим сега>>>.
Ревизор - Одитор

"Комунистът е семе от дявола.Трудно ще бъде изкоренено".
Аватар
SFS
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Местоположение: Земята,С.Америка,Канада, Квебек,Монтреал, Ласал H8R 2Z4

Мнениеот малкия » 06 Сеп 2010, 11:06

Лъчезар Серафимов написа:
Lord написа:Престанете, де!

Служителите наистина се интересуват от подобна среща, а не 3-5 лева вповече или по-малко цена за организирането и. Убеден съм, че спорът между две-три персони тук не е на дневен ред сред повечето колеги, а и никога не е бил. Проумейте, че за повечето от нас имената Павлов, Серафимов, Иванов, Драганов или Грозев са само и единствено български фамилии, а не кауза, още по-малко панацея.Все пак се очаква дори премиерът да участва и затова средностатистическия служител се интересува от резултатите от дискусията, и то не само от социално-битовите, а и тези в средносрочна или дългосрочна перспектива, като промени в нормативната база, професионалния сатус, защитата при изпълнение на задълженията, материално-техническото обезпечаване и ред др. подобни, а не от мимолетни победи на мними "джедаи"!

Впрочем, ако се престане с междуличностните свади, същите персони, както и всички служители, а и самото общество, само ще спечелят, повярвайте. ;)

Лорд, СФСМВР е организация, която бе създадена, за да работи, но хора "радини" се намърдаха и унищожават идеята СФСМВР/Превърнаха организацията в рашева такава/ тоест НПС. Изгониха създателите на организацията. Просто прост народ, бедна държава.
Не ми пука за Галентин Грозев или малкия, пука ми, за това че идеята ни замина и се върви в посока нищовършене.
Ще ходели Радка Павлова и малкия с зам. мин.Павлин Димитров в Румъния/поредната гуплуча/, ми ходите бре. Вместо да се пазарите с работодателя, ходете да се мазните.
И това ми било ръководство на синдикат.
Срам.
Срам за СФСМВР е и това, че харчат пари и то не малко, за събрания на УС, както и горното събиране Дискусия в хотел "Родина"
Предупреждавах за това.

Темата не беше ли за дискусията в Хотел "Родина"? Която, между другото - поне като идея - доста се доближава до това, което наричаш "пазарлък с работодателя". Всички знаем, че си майстор да оспамваш теми. Това е и една от причините по принцип да не ти отговарям. Но в случая просто не мога да не попитам нещо. Докато беше член на УС ти колко пъти отиде "да се пазариш с работодателя"? Ама не от Видин по скайп или във форумите, а очи в очи? Нещо не си спомням такива случаи.
А по въпроса дали сме ходили "да се мазним" или да представим истинското състояние на нещата в МВР на международен форум ти, разбира се, можеш да си имаш собствено мнение и да си го излагаш колкото щеш и където щеш. Което не го прави автоматично истина.
Синдикат

Мнениеот pavlin_sof » 06 Сеп 2010, 15:53

преди 16.09 ще има 14.09.2010 в сградата на МВР,което ще бъде повод за отказ,поради много срещи в една седмица ,така че не търсете конфронтация ,а бъдете конструктивни.
pavlin_sof
Нов
Нов

Мнениеот Lord » 06 Сеп 2010, 16:46

Lord написа:Дискусия в хотел "Родина" - това е темата. Всичко останало ще бъде затрито! :!:

Размислих, предвид, че някои имат закачки, които само те си знаят и са назад във времето, реших да не трия, а да местя, за да не бъдо отново обвинен, че вземам страна в нечии спор. Персоните, които визирам могат да продължат да си ги мерят, но тук: viewtopic.php?f=21&t=213&p=5540#wrap

Всички имащи желание да предложат нещо във връзка с предстоящата дискусия или просто имат коментар във връзка със събитието може да продългат да го правят тук без никакво притеснение.
КОМИСАР

Мнениеот Polix » 06 Сеп 2010, 21:10

Цитат :"Силно натискаме ръководството" - едва ли. Личното ми впечатление, че си мислите, че го натискате и в едни момент оставате изненадани за едни или други събития.
Цитат: "Отново почва мръсна и интриганска война" - и къде, че на нас зрителите въобще не ни е видно, освен това, че едни и същи се плюете и за минали неща,само че в друг аранжимент.
Цитат :"Борбата .................." - е оттук нататък ми стана вече безинтересно. Няма нищо лошо някой да вярва в една идея и в един или друг момент да се отъждествява с нея, но да се отъждествява с цял един синдикат- лично за мен е смешно, защото тогава извода който започва да се налага е меко казано е ,че въпросната личност май се е взел доста насериозно. Борба - ? Вие на преговори ли ходите на това ССП или да се биете, интересно как протича боя?
Колкото до "лоста" и "хлопването" , няма да е лошо до понамалите малко тренировките във фитнеса, за да спрете да бъркате спора с боя и да вземете да почете малко литература - от една страна - относно умението да опонираме без да се излагаме, за умението да овладяваме емоциите си , и от друга - разумните аргументи.
Едва ли аз съм човека, който ще Ви учи какво да правите, но моето мнение, че тази предстояща среща в "Родина" ще е поредния ви неуспешен опит да се опитате да прокарате онези идеи, за които са ви гласували доверие /някои ще кажат поредния PR- за съжаление да/. Ще се обоснова и защо - защото за пореден път ще се срещнете отново с онези хора, с които вече сте се срещали - и преди като се срещнахте какво стана след това?
Не желая отговор, защото изводите отдавна си ги направих.
Изборът е един и нека той винаги да е правилният
Polix
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 07 Сеп 2010, 21:52

Lord написа:Дискусия в хотел "Родина" - това е темата.
КОМИСАР

Мнениеот osata » 07 Сеп 2010, 22:12

Аз пък да ви кажа какво мисля - Б. Борисов не обича много много официалностите, ако му се каже ек ек и му се влезе под кожата, то той самият би приел много от нашите желания като насока и политическо действие.
Ако някой само ей така разговорно му каже: " Г-н Борисов, съгласете се, че заплата от 700лв за редови полицай в най-малкото в големият град със стаж и семейство, което чака на 50% на неговите доходи ( ако съпругата работи ) не стига - тези полицаи или работят незаконно втора работа и после не са пълноценни в борбата с престъпността, или намират начини за други доходи - далавери, подкупи, и други недостойни действия за български полицай. След като не може и няма пари за увеличение на доходите на полицаите, нека им се позволи да работят законно втора работа."
Това просто ще покаже и ще обясни на Премиера, че липсата на пари води до незаконни действия в ежедневието на много служители в МВР. Ама казано ек ек както казват много хора "с думи прости".
Но тук идва и приказката " царя дава, падаря не". Примера, който мога да дам не е достоен да присъства в глобалната мрежа.
Аватар
osata
КОМИСАР

ПредишнаСледваща

Назад към СФСМВР