СФСМВР-ИСТОРИЯ И РЕАЛНОСТ

Синдикална федерация на служителите в МВР

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: СФСМВР-ИСТОРИЯ И РЕАЛНОСТ

Мнениеот Lord » 26 Яну 2010, 23:22

kapandura написа:
Една година по-късно

Нека се върнем към началото. Всичко започна от интранет и интернет. Във [b]форума „фрии БГ”. Той активно се използваше за организация при първите протести. Голяма роля за това изигра и потребителя Стони. Когото и до ден днешен много хора смятат за луд.
Последва и Габрово. Там шепа хора се събрахме и се излъчи КОНТАКТНА ГРУПА /тогава по искане на ММ/. [/b]
Георги Кандев ДПОП -Сф
Пламен Витанов ОД-Варна
Тошко Русев ГДБОП-Сф
Иван Савов СДВР-03 РУ
Калин Рачев ОД-Добрич
Иво Тодоров ОД-Пло 03 РУ
Валентин Мандраджиев ОД-Пло 03 РУ
Георги Илиев СДВР
Елена Йосифова Свързки - СФ
Лъчезар Серафимов ОД-Видин
Емилиян Недялков ОД-Видин
Владислав Мишев ДПОП-ДНСП
Дамян Иванов ДПОП-ДНСП
Светозар Младенов ОД-Добрич
Димитър Николов РУ-Ямбол
Пламен Чобанов РУ-Ямбол
Димитър Георгиев РУ-Ямбол
Тихомир Цветков РУ-Ст.Загора
Стоян Кючуков РУ-Ст.Загора
Искрен Славов ГДГП
Александър Михайлов 05 СДВР
Тихомир Здравков ОД-В.Търново
Иван Мусков РУ- Плевен
Милена Любенова ОД-Плевен

Цветомир Маринов ОД-Плевен
Емил Ванчев ОД-Кърджали
Генади Киров РДГП-Бургас
Кирил Радоев РУ-Ямбол
Георги Иванов РУ-Б.Слатина
Калин Касабов РУ-Оряхово
Йордан Димов РУ-Нови пазар
Николай Пенчев ОД-Шумен
Диян Иванов РУ-Нови пазар
Йордан Гроздев ОД-Шумен
Димитър Абрашев РУ-Шумен
Даниел Христозов ОД-Сф ДПОП
Георги Георгиев РУ-Оряхово
Веселин Банков РУ-Оряхово
Ангел Недялков РУ-Оряхово
Николай Ников ОД-Габрово
Денчо Ненов ОД-Габрово
Ивайло Иванов
Павел Марчев
Мирослав Марков
Галин Иванов ОД-Търговище
Милован Давидов ОД-Смолян
Венцислав Генчев
Николай Дамянов ОД-Монтана
Иван Антонов ОД-Монтана
Боян Кочев РУ-Пазарджик
Десислава Христозова 09 РУ-София
Иван Павлов ОД Ловеч
Димитър Манолов КТ “Подкрепа”

Колко от тези хора сега са в управлението на СФСМВР?
Сега дейните "активисти" на СФСМВР се появиха когато пътя беше отъпкан и не беше страшно.
Много от т.н. " активисти" в началото се криеха като мишки.
Сега въпросните ръководят СФСМВР.

Там се предложиха и приеха 6-те основни искания, които да отстоява излъчената КОНТАКТНА ГРУПА. Впоследствие волята на събралите се служители на МВР в Габрово беше променена, като на срещата в министерството в контактната група влязоха и други лица. Смятам че срещата в Габрово беше продиктувана както от желанието на колеги, искащи промяна в МВР, така и от такива, имащи за цел обединяването на недоволните служители с цел лесното им манипулиране и безпроблемно управление. Тогава видимо си личеше, че подобни синдикални стукури съществуваха както и съществуват и досега в МВР. Схемата беше ясна, просто трябваше да се приложи. Седмици преди срещата в Габрово влязох в контакт със зам. председателя на Подкрепа Димитър Манолов, както и с Теодор Дечев . По този начин потърсих помощ от националните синдикати за сформирането на нова вътрешносиндикална организация, каквато е в този момент СФСМВР. Поради факта, че настоявах посочените по-горе от мен г-н Манолов и г-н Дечев да участват на срещата в Габрово, влязох в конфронтация с тогава пишещия в интернет под ник ДРЕД Иван Павлов. След като постигнахме съгласие въпросните да участват на срещата в Габрово, се съгласих да присъствам и аз. Толкова за Габрово.
КОМИСАР

Мнениеот Lord » 26 Яну 2010, 23:24

И като изключим личните/персоналните конфликти, какво следва нататък по темата?
КОМИСАР

Мнениеот малкия » 26 Яну 2010, 23:38

Lord, аз бих задал още един въпрос - защо темата е открита точно на 20.12.2009 г.? А не, примерно на 25.11.?
Едва ли има смисъл обаче.

Lord написа:Вальо, знам какво имаш предвид, но аз нямам претенции за съдник. Просто следя за форумната хигиена, колегите също.

Ако желаеш и намериш за добре задавай всякакви въпроси, ако желаеш отговаряй на всякакви въпроси..., администрацията на форума няма да цензурира никого, стига да се спазват елементарните правила, и толкова..., останалото е свободно комуникиране, ако има желание за диалог, в рамките на нормалната човешка етика.
Синдикат

Мнениеот Бай Ставри » 26 Яну 2010, 23:40

Следвайки духа на темата СФСМВР-ИСТОРИЯ И РЕАЛНОСТ съвсем сериозно искам да попитам: Защо тези нелицепрятни факти излизат наяве сега? Къде беше Капанурата когато беше член на УС? Какво направи Капандурата за да не се стигне до тук?
Мисля, че с тези въпроси не нарушавам по какъвто и да е начин правилата на форума и добрият тон. Само задавам въпроси. Тези и подобни въпроси съм ги задавал многократно, но отговор до ден днешен на тези въпроси не съм получил. Това междудругото беше една от причините да напусна СФСМВР и да поискам публично, моето име да бъде заличено от списъка на учредителите на СФС.
Бай Ставри
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот малкия » 27 Яну 2010, 10:15

малкия написа:Lord, аз бих задал още един въпрос - защо темата е открита точно на 20.12.2009 г.? А не, примерно на 25.11.?
Едва ли има смисъл обаче.

Lord написа:Вальо, знам какво имаш предвид, но аз нямам претенции за съдник. Просто следя за форумната хигиена, колегите също.

Ако желаеш и намериш за добре задавай всякакви въпроси, ако желаеш отговаряй на всякакви въпроси..., администрацията на форума няма да цензурира никого, стига да се спазват елементарните правила, и толкова..., останалото е свободно комуникиране, ако има желание за диалог, в рамките на нормалната човешка етика.

Знам, Lord. Аз също нямам такива претенции. Поради това просто коментирах въпроса ти с въпрос - и то в условно наклонение.
Синдикат

Мнениеот osata » 27 Яну 2010, 20:35

Бай Ставри написа:Следвайки духа на темата СФСМВР-ИСТОРИЯ И РЕАЛНОСТ съвсем сериозно искам да попитам: Защо тези нелицепрятни факти излизат наяве сега? Къде беше Капанурата когато беше член на УС? Какво направи Капандурата за да не се стигне до тук?
Мисля, че с тези въпроси не нарушавам по какъвто и да е начин правилата на форума и добрият тон. Само задавам въпроси. Тези и подобни въпроси съм ги задавал многократно, но отговор до ден днешен на тези въпроси не съм получил. Това междудругото беше една от причините да напусна СФСМВР и да поискам публично, моето име да бъде заличено от списъка на учредителите на СФС.

Ами то още от учредяването се започна с криене на информация..... първите засекретявания бяха датата на учредяване и избор на КГ :mrgreen: , и аз питах защо така се получи и на какъв принцип някои бяха избрани да бъдат информирани а други не... Защото се оказа, че много "некачествен матриал" :D за синдикална дейност е присъствал там.....
Директен въпрос:
Защо от около 70 учредители едва 30-тина в последствие биват председатели на МД или в УС ФКК и тем подобни длъжности във федерацията? Другите "изборен туризъм" ли бяха? А после се чудим защо не върви..... Кръгове.. кръговееее, шуробаджинащина.....
И още един въпрос - я попитайте Министъра на МВР защо няма зимна течност за чистачки... ( тук уикенда беше -19 мин и -9 максимални, а все още водата замръзва при 0 градуса ) те ако нямат или не искат по 3лв за една бутилка пари да дадат, за какви заплати ще се борите :mrgreen:
А синдикалната шкода има ли дадена зимна течност за чистачки? :idea:
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот малкия » 27 Яну 2010, 21:09

Оса, ще опитам да ти отговоря, макар и отзад напред.
За "синдикалната" Шкода не знам - доколкото ми е известно, тя си е обратно в някой от гаражите на Министерството.
Да предположим, че попитаме министъра защо няма зимна течност. А ако той ни попита дали сме питали началника на районното или директора на областната, какво да му отговорим? Ако вземе, та рече: "Дайте ми номерата на докладните записки по въпроса..."?
Виж, къде са и с какво се занимават част от учредителите наистина е интересен въпрос. За някои от тях аз също си задавам въпроси и търся отговор. Що се отнася до кръговете и шуробаджанащината, ако имаш някаква конкретна информация, дай я - ако искаш тук, ако искаш - на ЛС.
Синдикат

Мнениеот Бай Ставри » 27 Яну 2010, 21:19

osata написа:
Директен въпрос:
Защо от около 70 учредители едва 30-тина в последствие биват председатели на МД или в УС ФКК и тем подобни длъжности във федерацията? Другите "изборен туризъм" ли бяха? А после се чудим защо не върви..... Кръгове.. кръговееее, шуробаджинащина.....
И още един въпрос - я попитайте Министъра на МВР защо няма зимна течност за чистачки... ( тук уикенда беше -19 мин и -9 максимални, а все още водата замръзва при 0 градуса ) те ако нямат или не искат по 3лв за една бутилка пари да дадат, за какви заплати ще се борите :mrgreen:
А синдикалната шкода има ли дадена зимна течност за чистачки? :idea:

Директнят въпрос надявам се, че не е отправен към Бай Ставри.
Директните въпроси трябва да бъдат отправени към "борците" за синдикални права, защото те участват в срещи с министъра и в ССП. Тези директни въпроси трябва да бъдат отправени към тях. Бай Ставри има общо със синдикалната Шкода колкото имаш и ти. Отговор могат да ти дадат тези които я използват.
Бай Ставри нито я е виждал тази Шкода, нито знае къкъв цвят е.
Бай Ставри при учредяването на синдиката, не е бил в никакви роднински връзки с останалите учредители. Мога да подпиша и декларация за това.
Бай Ставри няма никаква вина, че температурите във Варна са стигнали от -9 до -19.
Бай Ставри и много от колегите му вече си събраха личните инструменти, уреди и каквото друго можеш да се сетиш и си ги отнесоха в къщи.
Колегите на Бай Ставри не са получили от МВР и грам течност за чистачки и си я купуват с лични средства както всички останали.
Ако си толкова курназ въпросите които имаш към министъра може да му ги зададеш лично, като се запишеш предварително за среща с него какъвто е редът.
Срещите на УС с министъра и неговите замове, явно са класифицирана информация, защото информационното затъмнение продължава както преди.
Последна промяна Бай Ставри на 27 Яну 2010, 21:35, променена общо 1 път
Бай Ставри
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот Raptor » 27 Яну 2010, 21:21

Бай Ставри написа:....
Мисля, че с тези въпроси не нарушавам по какъвто и да е начин правилата на форума и добрият тон. Само задавам въпроси. ....

Споко, бе човек!
Никой не е тръгнал да те трие и мести!
Тва да не е форум във вътрешната МПД! :roll:

Аз се дразня от "клонирането" и "мултиаватарството", ама тоз проблем теб не те касае! ;)
http://www.xnetbg.com/

"E pluribus, unum!"
От многото, едно цяло!(лат.)
Аватар
Raptor
КОМИСАР

Мнениеот osata » 27 Яну 2010, 21:42

малкия написа:...Да предположим, че попитаме министъра защо няма зимна течност. А ако той ни попита дали сме питали началника на районното или директора на областната, какво да му отговорим? Ако вземе, та рече: "Дайте ми номерата на докладните записки по въпроса..."? .....

Това значи ли, че всички служители трябва да пишат докладни записки, че не им стигат парите, че да ни вдигнат заплатите... щото да почваме :mrgreen:

Всъщност, мене резултата от мача ми е ясен - кучетата си лаят, керванът си върви!!! Колко неща мога още да кажа..... но смисълът е никакъв - една година "действие" го доказа.
Някой ще ми каже ли, кога последно в медиите е публикувано името "СФСМВР" :) ?
Аватар
osata
КОМИСАР

ПредишнаСледваща

Назад към СФСМВР