СФСМВР в медиите

Синдикална федерация на служителите в МВР

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: СФСМВР в медиите

Мнениеот Lord » 01 Ное 2010, 21:54

МВР: А какво да кажем ние с гайдите...

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=659865

Тя, статията е ясна, ама ми стана интересно, че в коментарите под нея има хора, които проявяват разбиране.
КОМИСАР

Мнениеот NANIOX » 01 Ное 2010, 22:10

Lord написа:МВР: А какво да кажем ние с гайдите...

Тя, статията е ясна, ама ми стана интересно, че в коментарите под нея има хора, които проявяват разбиране.

И аз на туй се учудих. :!:
Който иска,може.Който казва че не може,не иска.

http://www.youtube.com/watch?v=fag9c50wJE0

http://www.vbox7.com/play:02526cce
Аватар
NANIOX
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот stenli » 01 Ное 2010, 23:40

NANIOX написа:
Lord написа:МВР: А какво да кажем ние с гайдите...

И аз на туй се учудих. :!:

Няма къкво да се чудим не само на нас ни обещаха много неща. Много останаха излъгани.
stenli
Нов
Нов

Мнениеот Lord » 01 Ное 2010, 23:59

stenli написа:..........Няма къкво да се чудим не само на нас ни обещаха много неща. Много останаха излъгани.

И какво толкова ни обещаха на "нас"? И "кои"? Не си спомням който и да е, да е обещавал манна небесна.
Коментарът ми беше, че съм учуден на факта, че част от обществото е достатъчно узряло, за да асимилира случващото се и да ни гласува своето доверие, защото ни вярва.
...а, разните там, политики, обещания, вярвания и излъгани надежди-не ме вълнуват, това е просто политика. Аз само изразих задоволство, че вече има хора, които оценяват работата ни и ни вярват. То и рейтинга ни го показва. Пък и не намирам за лошо, когато бачкаш яко в името на закона, хората най-после да те оценят/говоря за всички ни в МВР/-редовите!
КОМИСАР

Мнениеот Лъчезар Серафимов » 02 Ное 2010, 00:57

Зерт :idea:
За какво ще се протестира?
Искания?
1.2.3.4.5????
Или просто ще се прави "Пазар"?
ТРЯБВА ДА ИМА ПРИЧИНА?
Аватар
Лъчезар Серафимов
MASTER

Мнениеот stenli » 02 Ное 2010, 21:12

Lord написа:
И какво толкова ни обещаха на "нас"? И "кои"? Не си спомням който и да е, да е обещавал манна небесна.

Всичко за което се борим и протестиране ни е обещано поне по сто пъти по време на така наречения социален диалог. До тук стигнахме защото нищо от обещаното не е изпълнено . Не е мана небесна ние и не сме я искали . Последната лъжа на министъра е че няма да се отнемат социални права даже и някъкво окръжно имаше. Вдигането на стажа за пенсия къкво е ?
stenli
Нов
Нов

Мнениеот Лъчезар Серафимов » 02 Ное 2010, 22:15

stenli написа:
Lord написа:

Всичко за което се борим и протестиране ни е обещано поне по сто пъти по време на така наречения социален диалог. До тук стигнахме защото нищо от обещаното не е изпълнено . Не е мана небесна ние и не сме я искали . Последната лъжа на министъра е че няма да се отнемат социални права даже и някъкво окръжно имаше. Вдигането на стажа за пенсия къкво е ?

След дъжд качулка.
Вече почти една година УС на СФСМВР говорят за принтери, тонери и т.н.
През това време обаче се случи това:
Подписаха споразумение за нова стратегия за финансова стабилизация и усъвършенстване на пенсионното законодателство
http://www.focus-news.net/?id=s3228
Или касаещото нас:
-Четвърто - от 1 януари 2012 година увеличаване на стажа за работещите при трета категория труд по чл. 68 от Кодекса за социално осигуряване по четири месеца всяка календарна година до достигане на 37 години стаж за жените и 40 години стаж за мъжете през 2020 година. Същото нарастване на стажа ще се прилага и за общия изискуем стаж за работещите в специалните ведомства, МВР и МО и за учителите.
Аре сега бегай да протестираш, след като вече е предложено и прието.
Купете на Грозев и Попов, както и на останалите радини по един принтер с тонери, и пийте по една студена вода.
Много ми е гадно когато напиша или кажа:
-Нали ви предупреждавах!!!
Аватар
Лъчезар Серафимов
MASTER

Мнениеот Nabora » 02 Ное 2010, 23:00

Твоето предложение г-н Серафимов е ; :arrow:
Nabora
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот Лъчезар Серафимов » 02 Ное 2010, 23:12

Nabora написа:Твоето предложение г-н Серафимов е ; :arrow:

Към момента ще се въздържа от коментар.
Причина за това е предстоящо събитие.
Предполагам, че вече ме обвиняват за краха на същото.
Нека се въздържа от отговор към момента.
Предварително благодаря за разбирането Nabora.
Аватар
Лъчезар Серафимов
MASTER

Мнениеот stenli » 02 Ное 2010, 23:31

Моето мнение на редови член на СФС е че всеки трябва да добива право на пенсия по закона по който е назначен. За едни това са 20 за други 25 години и тнт. МВР и МО са работят по специални закони а те в правото имат превес пред общите. Преди 6 години на нас едностранно ни вдигнаха възръста за пенсиониране с 5 години само на нас които се водим първа категория това трябваше да е основен аргумент при преговорите. Все още не е късно и не всичко е загубено . Това е моето мнение и предложение ако някой го интересува все пак. Тези които правят тая пенсионна реформа не разчитат на пенсия достатъчно забогатяха на наш гръб та поне едни десетина тяхни поколения да не чакат пенсия.
stenli
Нов
Нов

ПредишнаСледваща

Назад към СФСМВР