За форумната етика! Или кой кой е?

Синдикална федерация на служителите в МВР

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: За форумната етика! Или кой кой е?

Мнениеот малкия » 14 Ное 2009, 10:48

Колега, не го приемай като заяждане, но искам да посоча една-две неточности в постинга ти.
Първо. В дневния ред на ФС може и да има точка "Насрочване на извънредна Национална конференция". Само че решението се взема от ФС - може да насрочи конференция, може и да не насрочи. Това го решават председателите на дружества.
Второ. Като говорим за ФКК, наясно ли сме с правомощията на същата? Щото на първата редовна конференция от толкова зор около промените в Устава (как да заприлича или не на устав на ЕООД), за нея почти забравихме - дотолкова, че на ФС съм поканен като гост. Което пък ме отвежда към третото. Смятам да "застана лице в лице" с делегатите на следващата конференция - била тя редовна или извънредна. Нямам финансовата възможност да обикалям страната, съжалявам. На ФС съм поканен като гост, но не смятам да присъствам на форум, в чиято работа Уставът не ми позволява да участвам.
Иначе част от въпросите, които поставяш, са точни и вероятно имат отговор. Но да попитам и теб, както питах и доста други - защо не потърсиш отговор на тези въпроси там, където ще бъдат длъжни да ти го дадат - на ФС? Или форумните сплетни са толкова заразни?
Синдикат

Мнениеот Raptor » 14 Ное 2009, 11:33

Темата беше с малко по-друга насока, ама пак се почна с обичайните глупости!
Имах предвид, етично ли е едни и същи хора да се представят с различни "самоличности" и да си избиват злобата срещу "неприятни" за тях хора?
Не е необходимо да излизаш от анонимност, защото в Интернет това нищо не означава! Но да се опитваш да манипулираш, представяйки се за какъвто не си, е малко прекалено!
http://www.xnetbg.com/

"E pluribus, unum!"
От многото, едно цяло!(лат.)
Аватар
Raptor
КОМИСАР

Мнениеот малкия » 14 Ное 2009, 11:58

Ами, Raptor, форумната етика не е някакъв особен вид - човек или се придържа към някаква етика изобщо, или не. Вярно, анонимността в мрежата допълнително премахва някои задръжки, но нещата отново опират до същото - спазваш ли в живота по принцип и по вътрешно убеждение някакъв етичен кодекс, най-вероятно ще го спазваш и в мрежата. Ако се придържаш към някакви етични норми единствено по силата на обстоятелствата, от немай къде, за каква форумна етика може да се говори...
А пък не мисля, че съм се отклонил твърде от темата - просто постингът ми не беше съвсем в прав текст...
Синдикат

Мнениеот Raptor » 23 Ное 2009, 14:11

Макараджийски написа:Уважаеми дами и господа!
Всички прилики със лица и събития,в постовете ми са случайни !
Извинявам се на Хората,които са се вживяли! ;) :oops: :oops: :oops:

:D
Каза потребителя "Макараджийски" и сложи в подписа си:
2.14........Текстовете ми са обект на авторското право и ползването им без мое разрешение е нежелано!......Не съм давал право на никого да ме цитира!
Всички прилики със събития и лица,във постовете ми са случайни!

Което БЕШЕ "100% -ва запазена марка" на потребителя с никнейми:
ВИСОКОВОЛТОВ и ТРАКТОРИСТ-ГИНЕКОЛОГ в един отдавна нефункциониращ форум!
За които със 100% сигурност се знае, че са бяха другите никнеми на по-популярния ПЧЕЛА-ВЪЛК от един все още функциониращ форум!

За почти 10 г. не съм срещал друг случай в който форумен или друг интернет- потребител да е написал подобно нещо в подписа си, или да е предявил подобно искане - да дава право да го цитират при свободни публикации в Интернет !!!!! По-безсмислено нещо никога не съм срещал - все едно да напишеш нещо с тебешир на стената и после да искаш от другите да те питат, преди да те цитират! Не може в България да има двама души обсебени от една и съща безсмислица - да не правиш разлика между цитиране на официален източник и цитиране на свободен потребител! Още повече, че тук винаги се посочва кого цитираш .... просто такава е функционалността на форума!

Между другото, почти всички последни мнения от 2-3 месеца на потребителя ПЧЕЛА-ВЪЛК в темата за синдикалната дейност от един все още функциониращ форум са ... изтрити!
Спокойно бе "човек" /това пък ти беше никнейма в първоначалния вариант на този форум/ , няма да си правия труда да ги копвам и сравнявам тук с мненията ти, писани от многобройните ти никнейми! Извадката за Стоева беше прекалено очебийна и е само за пример как не можеш да си прикриеш неприязнеността към определени личности! Също както към още няколко души.
И още нещо не можеш да прикриеш, но няма да ти споделя какво ...

"E pluribus, unum!"
Аватар
Raptor
КОМИСАР

Мнениеот Макараджийски » 23 Ное 2009, 14:50

Уважаеми Господин Раптор!В подписа си съм цитирал извадка от правилата,които са задължителни при използването на този форум!Но,Вие,ме иронизирате,което не Ви прави чест според мене!
Като цитирате,цитирайте моля,и други мой мнения!Смятам,че форумната етика е такава,какнато пишещите я приемат!Никъде,тука в този форум,не съм отправял обиди,спрямо други пишещи!Нямам конфликтни точки с никой от пишещите,още по-малко пък с Вас!
Това са мой мнения,които съм изразявал свободно във свободен форум и не целя с тях да се харесвам или смразявам с някого!Стремя се да бъда обективен,доколкото човек може да се абстрахира от субективизма,който волно или неволно проявява!
Не желая да ме оприличавате с никого!Нито със "пчела-вълк" , "камикадзе" ," човек" ," мадкоп" ," дред" , "цветето" , "капандура","лорд","осата","пчела-куче","магистралка",и др.пишещи под някакъв псевдоним!
Аз съм този който съм!
2.14........Текстовете ми са обект на авторското право и ползването им без мое разрешение е нежелано!......Не съм давал право на никого да ме цитира!
Аватар
Макараджийски
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот Raptor » 23 Ное 2009, 15:56

Точно това имах предвид да не ти казвам! :D
Ако беше си притраял или проявил поне малко сдържаност, може би щях да си помисля, че съм се объркал! Но не можеш да преодолееш "страстта си" към постоянно противопоставяне, независимо от обстоятелствата! Винаги се стремиш твоето мнение да бъде последно и да се наложиш окончателно във каквато и да е тема и каквато и позиция да защитаваш!
Разбира се, че си цитирал извадка от правилата, но с характерна лична добавка!
Не иронизирам никого - просто това е предназначено към другите потребители. Мисля, че имат право да знаят и преценят сами "Кой кой е в действителност!"

"E pluribus, unum!"
Аватар
Raptor
КОМИСАР

Мнениеот Макараджийски » 23 Ное 2009, 21:53

"Не иронизирам никого - просто това е предназначено към другите потребители. Мисля, че имат право да знаят и преценят сами "Кой кой е в действителност!""
Мислиш ли,че им даваш точна информация,кой съм аз всъщност?
Аватар
Макараджийски
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот SFS » 23 Ное 2009, 21:59

То ти незнаеш кой си всъщност...ианк няма защо да го криеш...справка от мен самия :lol:
Ревизор - Одитор

"Комунистът е семе от дявола.Трудно ще бъде изкоренено".
Аватар
SFS
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Местоположение: Земята,С.Америка,Канада, Квебек,Монтреал, Ласал H8R 2Z4

Мнениеот osata » 23 Ное 2009, 22:42

Макараджийски написа:......Не желая да ме оприличавате с никого!Нито със "пчела-вълк" , "камикадзе" ," човек" ," мадкоп" ," дред" , "цветето" , "капандура","лорд","осата","пчела-куче","магистралка",и др.пишещи под някакъв псевдоним!
Аз съм този който съм!

Дред не пише от доста време ( от около пролетта )..... значи определено сте във форумите още от преди около 7-8 месеца, щом познавате този ник-нейм ;) , сега остава да кажете все пак кой ник-нейм ползвахте тогава, все пак да знаем с кого си пишем - нищо срамно няма, най-много да намерим някой стар приятел :) ;)
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот Raptor » 24 Ное 2009, 00:13

Макараджийски написа:"Не иронизирам никого - просто това е предназначено към другите потребители. Мисля, че имат право да знаят и преценят сами "Кой кой е в действителност!""
Мислиш ли,че им даваш точна информация,кой съм аз всъщност?

Склонността ти винаги "да затапваш" опонента също ти изиграва лоша шега!
:lol:

"E pluribus, unum!"
Аватар
Raptor
КОМИСАР

ПредишнаСледваща

Назад към СФСМВР