СФСМВР в медиите

Синдикална федерация на служителите в МВР

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: СФСМВР в медиите

Мнениеот dakota_ » 21 Ное 2016, 21:49

kermit написа:Запушват се пробойни в бюджета на НОИ през бюджетите на МВР и МО

Валентин Попов във В развитие, 18.11.2016
Ако бюджетът се приеме в този му вид МВР, служителите пак ще излязат на улицата. Ако недофинансирането на МВР продължи това ще доведе до сериозна опасност за сигурността на гражданите. Опасно е заплати на полицаи и пожарникари да са близки до МРЗ. Това каза Валентин Попов, председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР, в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки.

"Министъра на финансите през бюджетите на министерството на отбраната и на МВР запушва пробойни в бюджета на НОИ, за които причината по никакъв начин не може да се търси при служителите на МВР и МО. За МВР се предвиждат 109 млн. лв. увеличение на бюждета като тези средства са предназначени за покриване на увеличени осигурителни вноски на служителите на МВР".

Крайно нелогично е едва 15% да се заделят за капиталови разходи, каза Попов. "През последните години това е нещо нормално като явление".

МВР е категорично и несистемно недофинансирано. Всяка година по един или друг начин, по един или друг проект МВР се дофинансира с 200 – 250 млн. лв. годишно, каза още гостът.

От Синдикалната федерация на служителите в МВР искат поне 20% увеличение и то на реалния бюджет на МВР, а не този, който е записан в Закона за държавния бюджет. Това е необходимо, не само за увеличаване на заплатите на служителите, а за въоръжение и автопарк, обясни Валентин Попов.

"Персоналът на МВР е намалял поне с 20%, заплащането не се покачва и не ми е ясно как тогава се увеличава издръжката на един служител. За последните пет години МВР не е раздало облекло на служителите си на стойност над 25 млн. лв. Министерството няма да е в състояние да разреши този проблем през следващите 3 до 5 години. Ако колегите тръгнат по улиците или застанат на граничните пунктове с това, което им е останало от получената от МВР облекло, ще приличат на клошари".

"Ако бюджетът се приеме в този му вид МВР ние пак ще излезем на улицата", категоричен бе гостът, "но не това е големият проблем, който застрашава обществото – все повече се свива мотивацията на служителите в министерството, все по-некачествен е потокът на кандидатите за работа в МВР, защото професията става все по-малко привлекателна".


Някои хора са се самозабравили и покрай синдикалната лапчака са брадясали и не приличат на полицаи, но говорят за защита правата на полицаите.
Ама нека лапат като има глупаци да плащат членски внос.


Първо, поздрави на др. Попов за интервюто, много добро присъствие на екрана, спокойно, точно и ясно формулира проблемите в МВР!
Второ, с такава брада тип"катинар" може и в униформа да се носи службата, не противоречи на ИППД.
Членуването в синдикат не е задължително, никой не принуждава никого да членува и плаща членски внос. Членският внос като цяло означава съпричастност към кауза. Едни плащат за синдикален членски внос, други членски внос в БЛРС, всичко е въпрос на лични предпочитания,желание и мотивация.
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 1718
Регистриран на: 11 Окт 2009, 21:29

Re: СФСМВР в медиите

Мнениеот малкия » 27 Ное 2016, 12:26

kermit написа:Някои хора са се самозабравили и покрай синдикалната лапчака са брадясали и не приличат на полицаи, но говорят за защита правата на полицаите.
Ама нека лапат като има глупаци да плащат членски внос.


Ти наистина ли си толкова тъп, та вярваш на това за "синдикалната лапачка" или търсиш други тъпи, на които да го пробуташ?
А ако ще е до това кой на какво прилича, що не качиш някоя снимка - да видим ти колко приличаш на полицай? :D
_________________________________
Валентин Попов ГПУ - Благоевград
малкия
Синдикат
Синдикат
 
Мнения: 868
Регистриран на: 29 Авг 2009, 12:47

Re: СФСМВР в медиите

Мнениеот кпц » 28 Ное 2016, 18:09

Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) изразява неразбирането си внушенията...
https://www.facebook.com/sfsmvr/posts/? ... e_internal

Аз пък недоумявам, какъв е смисълът на това изречение: "Обаче образуването на досъдебно производство срещу служители, които рискуваха живота си и защитиха гражданите на Република България и правовия ред в страната е лишено не само от смисъл, но и противоречи на нормата в ЗМВР, касаеща физическата неприкосновеност на служителя."

Отделно, има ли досъдебно срещу конкретни служители :?:
кпц
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 405
Регистриран на: 17 Юли 2014, 23:27

Re: СФСМВР в медиите

Мнениеот dakota_ » 28 Ное 2016, 18:46

кпц написа:Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) изразява неразбирането си внушенията...
https://www.facebook.com/sfsmvr/posts/? ... e_internal

Аз пък недоумявам, какъв е смисълът на това изречение: "Обаче образуването на досъдебно производство срещу служители, които рискуваха живота си и защитиха гражданите на Република България и правовия ред в страната е лишено не само от смисъл, но и противоречи на нормата в ЗМВР, касаеща физическата неприкосновеност на служителя."

Отделно, има ли досъдебно срещу конкретни служители :?:


Няма образувани ДП срещу служители участвали в потушаването на конфликта избухнал в Харманли.
Това изречение е патетично като повечето декларации на синдикатите в МВР. Това е нищо в сравнение с декларациите и интервютата на двама хамсалаци, които тичаха по медиите и съобщаваха размера на полицейската заплата като споменаваха цифрата на обучаващите се в ЦСПП. Единият хамсалак сега е лидер на някакво ЕТ - синдикат, а другият хамсалак беше също новобранец и мисля, че беше от Пловдив...
като чета синдикални декларации и се сещам за призива "Води ме, Партийо, води ме, под свойте бойки знамена!........" 8-)
Преди години като млад офицер застъпвам дежурен и на инструктажа присъства наблюдаващ офицер от Дирекцията... всичко си мина по плана, но се оказа, че накрая на инструктажа трябвало да кажа и няколко думи за партията...било задължително да се изтъкне и ролята на партията в ежедневната дейност на МВР :D
Сега с декларацията е също, друго си е да се спомене и риска, които служителите са поели при потушаване на бунта в лагера ;) друго си е да се види и чуе, че и синдиката е взел отношение по въпроса и мисли за служителите на МВР 8-)
Лошото в цялата работа е, че повечето от колегите участвали в мероприятието не знаят да бият... Пусто дърво недодялано, оплаквания ли, неправомерни действия ли... никой не ги е калесал в БГ и никой като са дошли неканени не им е обещавал добър живот.
Това, което сме задължени да направим за тия хора сме го направили и дори в пъти повече получават от това, което заслужават!
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 1718
Регистриран на: 11 Окт 2009, 21:29

Re: СФСМВР в медиите

Мнениеот PAOLON » 28 Ное 2016, 22:51

Някои хора са като 1 стотинка. Двулицеви са и не струват нищо.
PAOLON
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 522
Регистриран на: 24 Авг 2009, 20:17

Re: СФСМВР в медиите

Мнениеот dakota_ » 28 Ное 2016, 23:26

PAOLON написа:Дали няма?
http://burgasnews.com/novini-stranata/1 ... v-harmanli


Тя уточни, че става дума за двама пострадали чужденци, чийто наранявания са квалифицирани като "леки телесни повреди", като до момента няма повдигнато обвинение срещу полицаи.


Длъжни са да направят проверка, ако има подадени сигнали за полицейско насилие, но това, че някой се е намазал с лютеница или кетчуп по лицето и казва, че е бит от полицаи е въпрос на доказване...
Поне аз нямам данни да им образувани ДП срещу конкретни длъжностни лица от състава на полицията и съм сигурен, че няма да има. Просто колегите са влезли и съвсем либерално спазвайки ЗМВР са си свършили работата. Ако лагеруващите са изпълнявали полицейските разпореждания изобщо нямаше да се обсъжда и за пострадали с леки телесни повреди. Просто има едни организации, на които се плаща да раздухват омраза и да си заработват заплатите като определят всяко действие на полицията за полицейско насилие.
На такива хора пожелавам, ако са от женски пол да се окажат сами сред една група от 30-40 човека свободно разхождащите се по улицата млади араби или каквато и е друга измет придошли неканени в БГ и после да чуя позицията им по въпроса с правата на бежанците.
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 1718
Регистриран на: 11 Окт 2009, 21:29

Re: СФСМВР в медиите

Мнениеот kermit » 29 Ное 2016, 09:19

dakota_ написа:Длъжни са да направят проверка, ако има подадени сигнали за полицейско насилие, но това, че някой се е намазал с лютеница или кетчуп по лицето и казва, че е бит от полицаи е въпрос на доказване...


За това милиционерите закърмени в милиционеското училище и Магнаурската школа трябва да ви пенсионират. На милиционер ако възложат да прави проверка за полицейско насилие ще напише като теб, че битите са си намазали лицата с кетчуп.
kermit
Полицай
Полицай
 
Мнения: 123
Регистриран на: 02 Дек 2015, 17:40

Re: СФСМВР в медиите

Мнениеот BLACKJ » 09 Фев 2019, 00:27

Спомняте ли си приятели - 15.02.20009г. ???

Спомняте ли си ... и типчно по нашенски всеки " хвана пътя " ...
8 години изминаха , откакто напуснах системата , но споменът отпреди 10 години е още жив в сърцето и паметта ми ... и много ми тежи , защото проблемите , за решаването , на които се борихме тогава , все още съществуват и днес . Надявам се и дълбоко в себе си вярвам , че един ден ще успеете , но само , ако не отстъпвате и сте единни в Исканията си .
Наближава денят , в който официално беше обявено създаването на един нов тогава синдикат - СФСМВР , в който огромна част от служителите, в това число и аз повярвахме , че се създава в защита на правата ни ... не позволявайте и не давайте повод за разочарование , колкото трудно да е постигането на поставените цели . Може би , това е последното ми "влизане" в този форум , но тук имах и мисля , че все още имам добри познати и приятели . Може в живота , да имаме различни виждания по много въпроси , но мисля , че е важно в душите и сърцата си да останем Човеци .
С уважение:
BLACKJ
"Живей Днес,защото Вчера няма да се върне,а Утре може и да няма!!!"
НЕ СЪМ ОТ ВЧЕРА!!!

http://www.vbox7.com/play:9fb723f4 - в памет на загиналите колеги
ОЧАРОВАНИЕТО ОТ ЗНАНИЕТО Е В НЕЗНАНИЕТО!!!
Аватар
BLACKJ
старши Полицай
старши Полицай
 
Мнения: 289
Регистриран на: 22 Авг 2009, 16:28
Местоположение: Щ+Щ

Предишна

Назад към СФСМВР

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron