СОБТ: БЪЛГАРСКИТЕ АНТИТЕРОРИСТИ

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: СОБТ: БЪЛГАРСКИТЕ АНТИТЕРОРИСТИ

Мнениеот BARETATA » 21 Апр 2010, 19:54

Организирана мафиотска структура за незаконна хазартна дейност и пране на пари е задържана от служители на ГДБОП

Операцията е проведена тази нощ на територията на столицата и Гоце Делчев.
Организирана мафиотска структура, занимаваща се с незаконна хазартна дейност и пране на пари бе разбита при операция на ГДБОП тази нощ на територията на София и Гоце Делчев.
На Аерогара-София е задържан лидерът на престъпната структура Б.М. /29г./. Групата, базирана в Гоце Делчев се е занимавала с незаконен хазарт, изнудване, рекет, лихварстово и пране на пари.
Рано тази сутрин специализирани екипи на ГДБОП, барети от специализирания отряд за борба с тероризма във Враня и полицаи от териториалното звено в Благоевград блокираха базите на престъпната структура в Гоце Делчев. Задържани са шестима, като при обиските в квартирите, обитавани от членовете на престъпната група са иззети голям брой нотариални актове, записи на заповеди, лускозни автомобили от марките “Порше”, “Ягуар”, “Ауди S8”, “Фолксваген Туарег”, “Мерцедес”. На много от документите стоят имена на хора, които през годините са били изнудвани да прехвърлят имуществото си. Участниците в престъпната структура, оперирала с огромни парични потоци и притежаваща имоти в София, планински и морски курорти не упражняват законна трудова дейност и не плащат данъци и осигуровки към държавата.
Лицата са задържани със заповед за 24 часово полицейско задържане, като предстои повдигане на обвинения от прокуратурата. http://press.mvr.bg/News/news100421_04.htm
РЕПОРТАЖ http://press.mvr.bg/Reportaji/reportaj100421_04.htm

Изображение
Изображение
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот SFS » 21 Апр 2010, 21:01

Големи бандити са задържали бре...защо не викнахте армията ...Б.М. хахаха а откраднатия онзаи нощ джип знаете ли на кого беше и защо беше "откраднат".
Прозрачни и дребни медиини шумотевици, които завършват с оправдателни присъди и ефекта винаги е само един...да измамим чичо от село Гърмен :lol: :lol: :lol:
Ревизор - Одитор

"Комунистът е семе от дявола.Трудно ще бъде изкоренено".
Аватар
SFS
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Местоположение: Земята,С.Америка,Канада, Квебек,Монтреал, Ласал H8R 2Z4

Мнениеот BARETATA » 21 Апр 2010, 21:50

Чакай сега малко бе човек , първо това са командоси от СОБТ и са изпратени за задържане на Опасни лица , според разбработката на Оперативни служби . Отряда излиза , освен случаите които са регламентиране , чрез искане до Тях на база разработката и последвалата реализация. Това ,че ти го познаваш тоя ....... айдук , не означава , че всички трябва да го познаваме .
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот SFS » 21 Апр 2010, 21:59

Ми сам да бях отишал всичките щях да ги наловя...?
Защо се трошат пари за такива пирове...?
Не ми се говори сериозно на тези теми защото е безсмислено..
Знам корена на всичкото това и ми е ясно какво и защо е станало...точно заради това съм критичен а не по принцип за работата на хората в операцията в частност..

Едно мога да кажа...не това е пътя и начина в нашата ситуация да се пребори държавата с бандитизма...
Вероятно някой ползва експертни съвети от чужда агенция и професионалити но липсва цяло звено и няма как да доведе до онова, което се иска и трябва..
Грешни са пак ходовете в мащаб и миксера просто разбърква лайната...нищо повече.
Ревизор - Одитор

Аватар
SFS
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот BARETATA » 21 Апр 2010, 22:03

Тук вече това , което изразяваш отива в друга насока , по-точно ТЕМА . Тук просто коментираме ситуацията около СОБТ , като цяло . Иначе вероятно си прав , щом ги казваш тези работи
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот kuka5 » 21 Апр 2010, 22:05

На българина /и на полу канадеца в часност ;) /, трудно може да се угоди. Защо въобще се коментира, това служители на кое звено са реализирали задържането. Важното е, че е свършена работата и всичко е приключило без инциденти. Другият път, когато има някаква операция, специално заради Стони от Гърмен, ще бъдат изпратени служители на МТОСО или ЛРТП. :lol:
kuka5
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот SFS » 21 Апр 2010, 22:17

Ми коментира се по простата причина, че лицата и събитията са там където работих 17 години. Познавам и обстановката и в частност случая. Знам нуждите и целите и откривам само в крайна сметка пиара като резултат. Струва ли си и на кого колко му струва това?
Ревизор - Одитор

Аватар
SFS
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот cz75bdpolice » 21 Апр 2010, 22:26

Абе то и кварталните в Димитровград си познаваха Чакъра пък какво стана-лежаха в локвата 12 часа да отиде СОБТ да ги извади от там ,че ще пневмонясат.Това,че си познавал хората преди 10 години и си им раздавал шамари за кражбите които са вършели на авто-радиокасетофони или безин от колите по паркингите не означав,че и сега са същите безобидни шматки.(аз не ги познавам)Щом е поискана намесата на Отряда значи е имало защо.
,,СТРАХЛИВЕЦЪТ УМИРА ВСЕКИ ДЕН,А СМЕЛИЯ-САМО ВЕДНЪЖ,,-ДЖОВАНИ ФАЛКОНЕ
http://www.youtube.com/watch?v=pMG8SN4Kzug
cz75bdpolice
Полицай
Полицай

Мнениеот kuka5 » 21 Апр 2010, 22:33

При случая с Чакъра, какви ли не служби и техника участваха.
kuka5
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот SFS » 21 Апр 2010, 22:34

То ако съм си бил там...докато те са се "развивали" то да не би аз да съм си оставал замръзнат...
Работата е друга и в случая истината е точно такава каквато я подозирам...
Филми за глупаците, кото си плащат. Не са виновни нито глупаците, нито актьорита а режисьорите...тях критикувам и на вас се опитвам да обясня, че това е гршка и няма да доведе до никаде, защото това не е изолиран случай а само един от многобройните с които министерството се опитва да измами за кой ли път и себе си и всички други.

Цветанов и Борисов нямат сили да проведът реформите в МВР и се опитват да правят това което правеше бонбонев, запалков, залагалков..
Ревизор - Одитор

Аватар
SFS
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към Полицията в България