СОБТ: БЪЛГАРСКИТЕ АНТИТЕРОРИСТИ

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: СОБТ: БЪЛГАРСКИТЕ АНТИТЕРОРИСТИ

Мнениеот Police » 27 Мар 2010, 14:51

Lord написа:
Police написа:Има няколко книги за нашите "червени барети" от различни автори. Не знам какво търсиш точно, но това тук ми се струва най-добрия вариант: viewtopic.php?f=2&t=332&start=0

Добре а бихте ли ми препоръчали от къде мога да си я поръчам или закупя?
Национална Сигурност
Аватар
Police
Нов
Нов

Мнениеот Lord » 27 Мар 2010, 15:53

Police написа:
Lord написа:
Police написа:Има няколко книги за нашите "червени барети" от различни автори. Не знам какво търсиш точно, но това тук ми се струва най-добрия вариант: viewtopic.php?f=2&t=332&start=0

Добре а бихте ли ми препоръчали от къде мога да си я поръчам или закупя?

Пиши на колегата Осата на ЛС и може и да ти помогне.
КОМИСАР

Мнениеот oto skorzeni » 27 Мар 2010, 18:12

Раптор,не си прав.В армията-и в 68 бригада,и в 65 мсро можеш да постъпиш веднага щом покриеш нормативите и минеш прегледите и АЛК.И в СОБТ до преди няколко години можеше да постъпи всеки,не беше нужен стаж в МВР.Иначе има много армии по света в които можеш да постъпиш директно в специалните части,да не говорим,че в Русия наборниците влизат директно в спецназ,там е важно да имаш здраве А1 и да си тренирал някакъв спорт,по възможност силов или боен.
oto skorzeni
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот oto skorzeni » 27 Мар 2010, 18:21

Към ponex,продължавай да тренираш усърдно,и се дипломирай.Тук присъстващите са полицаи,и е нормално да те посъветват да постъпиш в полицията.Аз бих те посъветвал да се пробваш в армията.Ако отговориш на критериите и постъпиш в специалните сили ще имаш много интересни моменти,и възможност да видиш свят и да участваш в реални бойни действия.
oto skorzeni
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Raptor » 28 Мар 2010, 19:32

oto skorzeni написа:Раптор,не си прав.В армията-и в 68 бригада,и в 65 мсро можеш да постъпиш веднага щом покриеш нормативите и минеш прегледите и АЛК.....

Съгласен съм, но нека не смесваме обичайните въздушно-десантни /или преносими/ подразделения с истинските ДРФ /точно те са командоси, на другите само името им е такова/. Нещата са много подобни като при СБС - няколко стандартни парашутнодесантни батальона и само един истински "командос". Всъщност Анди Макнаб, ветеран и участник в злополучния патрул "браво-ту-браво" внася малко светлина по въпроса в две три свои книги и още толкова документални филми по темата.
Защо пиша за нашите по този начин ... виж тук: http://policebg.free.bg/cgi-php/phpbb3/viewtopic.php?f=21&t=75&p=3749&hilit=%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80+%D1%81%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2#p3749
Ако познаваш човека на първи план, ще ти стане ясно. :idea:
http://www.xnetbg.com/

"E pluribus, unum!"
От многото, едно цяло!(лат.)
Аватар
Raptor
КОМИСАР

Мнениеот oto skorzeni » 28 Мар 2010, 23:10

Ако под СБС разбираш САС,там бойните единици са ескадрони,СБС са морският еквивалент на САС,Special Boat Service,всички бойци в САС са тренирани командоси,точно както ти ги разбираш,не ги бъркай с парашутния полк,от който идват по голямата част от бойците в САС.Нашите бойци са тренирани дотолкова,доколкото позволяват средствата,които са смешно малко.В 1 батальон на 68 бригада сега сформираха тактическа група,която трябва да е една идея по тренирана и въоръжена от другите,един вид армейски аналог на СОБТ,в обучението е включено и антитерористични операции зад граница.Подполковника от 68 ССО не го познавам,не съм служил там и не съм бил в Ирак.Групата на САС в която участват Анди Макнаб и Крис Райън се нарича Б20,браво ту зеро.
oto skorzeni
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот cz75bdpolice » 29 Мар 2010, 00:07

На снимката е подп.Шивиков,който беше командващ на Българския контингент в Ирак.Той служи в 68-ма Бригада Специални сили в Пловдив.Аз служих там като войник през 1999г. и тогава той беше командир на батальон.
,,СТРАХЛИВЕЦЪТ УМИРА ВСЕКИ ДЕН,А СМЕЛИЯ-САМО ВЕДНЪЖ,,-ДЖОВАНИ ФАЛКОНЕ
http://www.youtube.com/watch?v=pMG8SN4Kzug
cz75bdpolice
Полицай
Полицай

Мнениеот oto skorzeni » 29 Мар 2010, 02:14

Сетих се за Шивиков,той беше командир на 4 батальон в Ирак,а после и началник отдел "Специални операции" в щаба на СВ.Сега е вече полковник и е новият командир на контингента ни в Афганистан.Мерси, cz75bdpolice.
oto skorzeni
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Raptor » 29 Мар 2010, 08:20

oto skorzeni написа:Ако под СБС разбираш САС,... нарича Б20,браво ту зеро.

:oops:
Е, хванахте ме! :roll: Правописна или пунктуационна грешка - все пак всичко го пиша по памет, даже и чичко Гугъл не питам за справки. Да ровя за книги в библиотеката - просто ме мързи.
Сори за подвеждането, ама с Шивиков наистина сме съвипускници - миналата година все още си беше началник отдел "Специални операции". Не сме се виждали от около половин година.

oto skorzeni написа:Нашите бойци са тренирани дотолкова,доколкото позволяват средствата,които са смешно малко.

Виж, тук сме на едно мнение!
http://www.xnetbg.com/

"E pluribus, unum!"
От многото, едно цяло!(лат.)
Аватар
Raptor
КОМИСАР

Мнениеот cz75bdpolice » 29 Мар 2010, 09:23

Може би заради тези смешно малко пари доста от командосите след като им изтекат договорите с МО напускат,като една част се ориентират към МВР а друга се ориентират към частния охранителен бизнес.Така армията губи едни потготвени мъже,също както и МВР губи добри кадри заради смешно малкото пари.
,,СТРАХЛИВЕЦЪТ УМИРА ВСЕКИ ДЕН,А СМЕЛИЯ-САМО ВЕДНЪЖ,,-ДЖОВАНИ ФАЛКОНЕ
http://www.youtube.com/watch?v=pMG8SN4Kzug
cz75bdpolice
Полицай
Полицай

ПредишнаСледваща

Назад към Полицията в България