Преди 4 години на 26 август 2006 година бе създаден сайта PoliceBG.
С малко ентусиазъм,с недостатъчно познаване на материята...
Тогава официалният сайт на МВР беше просто "замръзнал" в пространството.
В голям и популярен български форум,хората питаха и се интересуваха по различни въпроси свързани с МВР,а отговор много трудно можеше да се намери.
Тогава реших да направя самостоятелен сайт за Българската полиция.
Така започна всичко !
Наистина нямаше кой знае какъв голям интерес,но след сътресенията по Горните етажи на МВР през февруари 2008 година и създаването на една агенция,в която се получи ярък контраст в заплащането в сравнение с МВР,нещата се промениха.
Регистрациите и въпросите рязко се увеличиха.
На Лични съобщения,започнах да получавам въпроси от колеги от цялата страна,повечето с истинските си имена и длъжности .
Те нямаше как да знаят,че аз съм обикновен униформен български полицай и няма как да бъда компетентен по назрелите въпроси,а още по-малко,да бъда някакъв фактор по тяхното решаване.
Подкрепа получавах и от видни български общественици,синдикалисти,адвокати...
Оказа се,че проблемите са много дълбоки и скоро форумът стана трибуна на недоволството сред служителите на МВР.
Форумът на недоволството
В медиите имаше директни обвинения в политизиране на назряващият протест и форума.
Определено нямах готовност за навлизане толкова дълбоко ! Трябваше спешно да търся подходящи Модератори за да се поддържа форума,което никак не е лесна работа.
Рискувах и го затворих за две седмици.
Десетки обвинения и молби за пускането му получавах на имейла си.
За да бъда коректен,трябва да кажа че натиск не съм получавал абсолютно от никой !
Абсолютно с нищо не се промени службата ми в МВР и отношението към мен.
В крайна сметка се доверих на колеги от цяла България,и се радвам че не сбърках.
Резултат имаше.
Имаше вече http://www.police.ba4ka.com/ и най-вече Протест.
Подготвяше се създаването и на СФСМВР